Beatka eMa nie ma do świąt, tzn. jest ale nocną porą
 a ja sobie wracam do domu za pomocą środków publicznego transportu

ale czy kapustek coś nie obgryza?
 ale czy kapustek coś nie obgryza?
 A co się tyczy twojej listy to nic tylko podziwiać za wytrwałość. Nie ma to jak wypisać sobie wszystko i sukcesywnie odhaczać wykonane prace.. To tak piję (kurcze znowu) do moich świątecznych porządków, które robią się same..chciałabym.. kiedy siedzę przed komputerem
 A co się tyczy twojej listy to nic tylko podziwiać za wytrwałość. Nie ma to jak wypisać sobie wszystko i sukcesywnie odhaczać wykonane prace.. To tak piję (kurcze znowu) do moich świątecznych porządków, które robią się same..chciałabym.. kiedy siedzę przed komputerem  

Wróbelek złapany na dużym zoomie. Kręci się ich po ogródku cała masa, wcale się nie boją. Też uważam, że coś mi się brało za kapustkę! Na szczęście już posadzona. Rośnie w polu i czeka na zające
 Wróbelek złapany na dużym zoomie. Kręci się ich po ogródku cała masa, wcale się nie boją. Też uważam, że coś mi się brało za kapustkę! Na szczęście już posadzona. Rośnie w polu i czeka na zające   
  Na szczęście świąteczne porządki są obok mnie (my w pracy, Mama w domu) ale jak pisałam nie raz moja Mama robi generalne sprzątanie codziennie
 Na szczęście świąteczne porządki są obok mnie (my w pracy, Mama w domu) ale jak pisałam nie raz moja Mama robi generalne sprzątanie codziennie    Taki typ
 Taki typ   

Człowiek zastanawia się tam po co i do czego dąży. Czy jest to warte tego aby dobrowolnie zamykać się w betonowym biurowcu i upośledzać emocjonalnie?
 Człowiek zastanawia się tam po co i do czego dąży. Czy jest to warte tego aby dobrowolnie zamykać się w betonowym biurowcu i upośledzać emocjonalnie?   

dedykowaną mojej skromnej osobie. Gdzie ja tam perfekcyjna - staram się i staram... i z różnym skutkiem. Na przykład czytam: kalarepka posadzona. A moja - w foliaku się kisi. To mogę ją już wysadzić do gruntu?
  dedykowaną mojej skromnej osobie. Gdzie ja tam perfekcyjna - staram się i staram... i z różnym skutkiem. Na przykład czytam: kalarepka posadzona. A moja - w foliaku się kisi. To mogę ją już wysadzić do gruntu?  

Ale co zrobić, zając też człowiek i jeść musi.
 Ale co zrobić, zając też człowiek i jeść musi. 

Na odcinku ozdobnym u Ciebie bajecznie! Stokrotny skalniak w dechę. U mnie wróble wkurzone, bo Ksawery w grudniu złamał klapsę z kołtunem bluszczu w koronie, gdzie się od wieków gnieździły. A budkę dalej ignorują, choć podrzucam im co lepsze wyczesy z kota do podścielenia pod d...ki! Życzę odwiedzin samych najedzonych zajęcy
 Na odcinku ozdobnym u Ciebie bajecznie! Stokrotny skalniak w dechę. U mnie wróble wkurzone, bo Ksawery w grudniu złamał klapsę z kołtunem bluszczu w koronie, gdzie się od wieków gnieździły. A budkę dalej ignorują, choć podrzucam im co lepsze wyczesy z kota do podścielenia pod d...ki! Życzę odwiedzin samych najedzonych zajęcy 
 Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
 Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj   
  nic tylko podziwiać
 nic tylko podziwiać  

Ja na jesień wsadziłam dwie z Biedronki i jedną z Lidla.Dwie pierwsze odliczyły się ale za to po trzeciej nadal ani śladu
 Ja na jesień wsadziłam dwie z Biedronki i jedną z Lidla.Dwie pierwsze odliczyły się ale za to po trzeciej nadal ani śladu  Chyba jednak pozostanę wierna cebulkom z Biedronki.
 Chyba jednak pozostanę wierna cebulkom z Biedronki.

Łoooo, przed świętami tyle czasu mi zabrać!!!! Toż to siok!!!
 Łoooo, przed świętami tyle czasu mi zabrać!!!! Toż to siok!!!  

Skalniak bardzo mi się podoba, podobnie jak rabata z  żurawkami i reszta ogrodu. A drzewka ozdobne już zamawiałaś?
 Skalniak bardzo mi się podoba, podobnie jak rabata z  żurawkami i reszta ogrodu. A drzewka ozdobne już zamawiałaś?
 Hej, hej!!! Jesteś, czy pomidorki sadzisz?
 Hej, hej!!! Jesteś, czy pomidorki sadzisz?