W moim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogrodzie cz.2

Post »

Dziewczynki ano posadziłam 3 cebule a one się rozmnożyły :wink:
Beatka eMa nie ma do świąt, tzn. jest ale nocną porą :wink: a ja sobie wracam do domu za pomocą środków publicznego transportu :lol:
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto, bez żartów i całkiem na poważnie ogród masz cudny. Pięknie rosną kwiaty a skalniaczek wręcz cukierkowy z tymi stokrotkami. Chyba znowu wracaja do łask. A jak zakwitną róże ;:oj
Jak Ci się udało tak uchwycić wróbelka? Kocham takie zdjęcia.
Pomidorki ;:333 ale czy kapustek coś nie obgryza?
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytam 3 patrzę 6..koniec z piciem przed południem :;230 A co się tyczy twojej listy to nic tylko podziwiać za wytrwałość. Nie ma to jak wypisać sobie wszystko i sukcesywnie odhaczać wykonane prace.. To tak piję (kurcze znowu) do moich świątecznych porządków, które robią się same..chciałabym.. kiedy siedzę przed komputerem :roll:
Marginetka
500p
500p

Post »

Kasiu, dziękuję :D Wróbelek złapany na dużym zoomie. Kręci się ich po ogródku cała masa, wcale się nie boją. Też uważam, że coś mi się brało za kapustkę! Na szczęście już posadzona. Rośnie w polu i czeka na zające :lol:
Sabinko :lol: Na szczęście świąteczne porządki są obok mnie (my w pracy, Mama w domu) ale jak pisałam nie raz moja Mama robi generalne sprzątanie codziennie ;:219 Taki typ :wink:

Dziś nadal deszczowo ale nie przesadnie, liczę, że nie będę musiała powtórnie siać marchewki i innych spłukanych ubiegłorocznym obfitym deszczem :wink:
W ramach urozmaicenia drogi powrotnej do domu, zmieniłam trasę. Muszę pokonać teraz 3,5 km ale jakie widoki! Zielone pszeniczne pola, świeżo zasadzone hektary ziemniaków w otulinie lasu i towarzystwie kilku ponadstuletnich kapliczek. Rowy wypełnione szumiącą wodą, naturalnie obrośnięte irysami i wielkimi jak spodki dziewannami. W cudownie szumiącej olszynie rosną łany kaczeńców, zawilców i wszelkiego leśnego dobra :D Człowiek zastanawia się tam po co i do czego dąży. Czy jest to warte tego aby dobrowolnie zamykać się w betonowym biurowcu i upośledzać emocjonalnie? :wink: :D
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marta - kochana dziewczyno, dzięki za listę wypunktowaną ;:333 dedykowaną mojej skromnej osobie. Gdzie ja tam perfekcyjna - staram się i staram... i z różnym skutkiem. Na przykład czytam: kalarepka posadzona. A moja - w foliaku się kisi. To mogę ją już wysadzić do gruntu?
Prześliczna jest stokrotkowa obwódka wokół skalniaka ;:167 ;:167 ;:167
A ta drapieżna róża przy ogrodzeniu, to kto? Wygląda, jak Strażniczka Posesji. ;:215
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Martusiu, z pewnością nie warto, ale jak nie ma innej możliwości to co robić. Pełna samowystarczalność by się przydała ale nie wiem czy w dzisiejszych czasach jest to możliwe.
Mam nadzieję, że zające nie zauważą kapustki w tym roku. :wink:
pozdrawiam
Kasia
Marginetka
500p
500p

Post »

Małgosiu, moja kalarepka trochę starsza od Twojej to i lokum zmienić mogła. Poczekaj jeszcze z tydzień.
Dziękuję za uznanie opaski stokrotkowej :wink:
Drapieżca to New Dawn :wink:

Kasiu to dobrze, że zdajemy sobie sprawę, że nie warto. Można się z tym próbować pogodzić lub podsycać nienawiść do trybu życia i płacić podatki od marzeń :lol:
Zające są czujne, nic im nie umknie. W ubiegłym roku taki jeden pluszowy zadek migał mi w kapuście ozdobnej a na poletku jadalnej degustował prawie każdą główkę :wink: Ale co zrobić, zając też człowiek i jeść musi. :wink:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Co robić, trza być rozważną ale i romantyczną :) Na odcinku ozdobnym u Ciebie bajecznie! Stokrotny skalniak w dechę. U mnie wróble wkurzone, bo Ksawery w grudniu złamał klapsę z kołtunem bluszczu w koronie, gdzie się od wieków gnieździły. A budkę dalej ignorują, choć podrzucam im co lepsze wyczesy z kota do podścielenia pod d...ki! Życzę odwiedzin samych najedzonych zajęcy :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Marta szczęka mi opadła i podnieść się nie może - dlatego też tylko piszę :wink:
ja jestem w głębokim szoku , jak można tyle prac wykonać pracując do późna :shock: nic tylko podziwiać ;:215
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Albo jestem słaba z matematyki albo już mi się w oczach dwoi jeśli tak wyglądają trzy korony ;:oj Ja na jesień wsadziłam dwie z Biedronki i jedną z Lidla.Dwie pierwsze odliczyły się ale za to po trzeciej nadal ani śladu ;:14 Chyba jednak pozostanę wierna cebulkom z Biedronki.
Oczywiście wiem,że nie będę oryginalna jeśli wpadnę w zachwyt nad Twoimi ogrodowymi pracami jakie już wykonałaś ;:433
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj :wit Łoooo, przed świętami tyle czasu mi zabrać!!!! Toż to siok!!!
Co ja u Ciebie wyczytałam i uwidziałam!!!!
Jesteś Przodowniczką Pracy z epoki słusznie minionej. ;:333
Marta! Wielki szacunek za Twoją pracę, wypieki, zorganizowanie!!!
Bardzo się wzruszyłam Twoją opowieścią o dziadkach, rodzicach.
Jesteś WIELKA!!! Brak słów i jak miło, że krajanka!!!!
Wielkie dzięki za piękne widoki. ;:196 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Martuś Podziwiam Cię za zapał, że tyle zrobiliście i jednocześnie zazdroszczę drogi do pracy, przepięknie ją opisałaś ;:138 Skalniak bardzo mi się podoba, podobnie jak rabata z żurawkami i reszta ogrodu. A drzewka ozdobne już zamawiałaś?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Hej, hej!!! Jesteś, czy pomidorki sadzisz? :tan
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Powodzenia w pracach ogrodowych, zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych dla Was wszystkich
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Matuś, witaj. Twaróg się nadał, smak normalny, sernik wyszedł bez zarzutu, można taki ser mrozić.
Życzę Ci wesołych, spokojnych i ciepłych Świąt.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”