Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Gdzieżeś jest? :D
Zaglądałam wczoraj do patyków powojnikowych-na razie bez zmian. Nie zeschły, nie zwiędły, nie tracę nadziei :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Strasznei mi było bez Was. Nie miałam dostępu do neta. Dopiero w pracy mogłam przczytać co napisałyście u mnie, bo o odwiedzinach iu Was nie mam co myśleć, bo zdjęcia się nie otwierają, więc nie będe sobie przyjemności zobaczenia Waszej wiosny odbierała. Odrobię później.
Z ogrodowych wieści to w piątek opryskałam drugi raz trawnik. Jednak nie wszystko wchyciło. A myslałam, że już będę miała częśc trawniczka zrobioną. Muszę teraz poczekać do poświąt.
Czy u Was tulipany też nie mają kwiatów? Połowa moich jest w strasznym stanie. Liście ochlapnięte, bez kwiatów. Nie mam pojęcia co się stało. Czyżby przymrozki? Chociaż nie chce mi się wierzyć, ale sąsiadka też tak ma

Paulinko, nasionka na pewno się znajdą, czyba, że nie zdążę ich złapać. Wtedy na pewno będą siewki
Niestety nie byłam jeszcze w Lerła.
Nie mam kiedy i kasy. Może po świętach?

Basiu, niestety nazwy prymulki nie znam. Kupiłam w Auchanie.
Trawnik faktycznie w miarę równy, ale już wymaga koszenia. Powoli też trawa zaczyna sięgac po kostki.Nie mam kiedy skosić, a teraz trawa mokra.

Monia, to jaskier. Kupiłam sobie, strasznie je lubię. Spróbuję przechować przez zimę.

Aniu, ja nie mam pełnika. To jaskier.

Maryniu, tak zimował. Jak na razie lepiej zimuja te kupowane w marketach jako domowe, niż te ogrodowe.
Masz rację, to jaskier

Asiu,popryskałam jeszcze raz w piątek, także po swiętach pewnie zabierzemy się w końcu na kopanie. Już nie moge się doczekać
Prymulki są niezbędne wiosną.

Jagódko, chyba masz rację z tymi nasionkami. Będę musiała troche więcej sypnąć. Nie podchodzę az tak profesjonalnie, bo nie nawożę nowej ziemi.
Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie

Patrycjo, ja aż tak dużo pierwiosnków nie mam. Dopiero zaczynam je sadzić, bo stwoerdziłam, że jest ich wiosną za mało

Justynko, jesteś kochana ;:196
Bedzie pomagał mi tata. Nie wiem co z m. bo nie znam dokładnie jego rozkładu zajęć.
Zdaję sobie sprawę, że to spore wyzwanie, ale tata już ma wprawę. W dodatku ja jestem przyzwyczajona do cięzkiej męskiej roboty.

Helenko, miałam do piątku naprawdę niewiele prymulek. W piatek nakupowałam kilka. :D
Mam nadzieję, że te grubiutkie hiacynty pokażą się także w przyszłym roku. Musze je porządnie nawieźć po kwitnieniu.

Aniu, ten pełny pierwiosnek już zimował. Ale fakt, że zima nie była aż taka straszna w tym roku.

Paulinko, wiosna wszędzie jest piękna ;:173

Ewa, już jestem :D
Trzymam bardzo mocno kciuki za patyczki. Twój powojnik jest wstanie idealnym
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Gosiu obejrzyj róże czy już nie trzeba zrobić oprysku, u mnie już bruzdnica i mszyce...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Co prawda nie mam wielu tulipanków, bo jesienią rozdałam, ale te które zostawiłam w donicy wypuściły tylko liście, a dwa maja kwiat ;:223
Na 20 cebul tylko dwie zakwitły. Sama nie wiem co jest przyczyna, bo te same cebule dałam Kasi-robaczkowi i u Niej pięknie zakwitły.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tulipany z czasem drobnieją i wtedy pokazują tylko liście. U mnie tylko botaniczne tak się nie zachowują. Na początku wykopywałam cebule i sadziłam je ponownie jesienią-nie było aż tak źle, potem zaprzestałam i mam dużo liści.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
anna833
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 kwie 2014, o 19:02

Post »

Te bordowe prymulki to tegoroczny zakup?Piękne są.Jak się nazywa ten biały pełnik?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, Ewo, ja przypuszczam że to wynik chłodów. Niegdy nie miałam czegoś takiego. Moje tulipany nigdy nie były wykopywane. Część wykopałam, bo musiałam przesadzić i te przesadzane też mają tylko liście. Niektóre wygladają tak

Obrazek

Nie wiem co z nimi zrobić. Wykopać, czy zostawić

Aniu, prymulki już u mnie zimowały
Biały kwiatek to jaskier.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Też mam takie tulipany właściwie tylko 4 odmiany coś pokażą, reszta same liście. Szkoda, bo na wiosnę nie powinno ich zabraknąć.
Razem z Miłką (takasobie) wymyśliłyśmy, że może to zasługa suchego lata? W sumie botaniczne i te nowo dosadzone na jesieni maja się dobrze?

Co do nasionek ciemiernika- dziękuje ;:196
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu, ja bym je teraz podsypała nawozem dla cebulowych, niech cebulka się nakarmi, nie ścinaj liści, niech uschną i jednak bym je później wykopała do odpoczynku letniego.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wiesz,
Tulipany mamy takie same ;:173 zarówno te z poprzednich lat, jak i te nowe ;:224 identico :;230
Dobrze, ze roboty ziemne w wykonaniu twojego taty. Z wyrównaniem terenu, wywozem odpadu tez będzie sporo roboty ;:219
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Oj mam co nadrabiać! Lecę czytać!

P.S. Mam Twoje ostróżki! :wit
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś ależ cudna dorodna kępa tulipanków.... piękne są.... no i te biało-obrzeżone listeczki ;:oj
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Gosiu u mnie z tulipanami niestety to samo... Może zima za późno i za krótka? Kto wie, ale i tak w ogrodzie masz przepięknie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,tulipany z czasem się wyradzają te stare odmiany były inne, a może główne cebulki myszki zjadły i zostały tylko małe ,nie kwitnące,ale reszta tulipanów piękna,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko, jak widzisz wszyscy się zastanawiają co z tymi tulipanami.
Nowych sadziłam mało i nie pamiętam gdzie. Niektóre stare tulipany też mają sie dobrze.
Nie mam pojęcia o co chodzi

Iwonko, zastanawiam się nad tym wykopaniem Sporo spośród tych tulipanów, ktore nie zakwitły były własnie wykopane w zeszłym roku. Do tej pory w ogóle nie wykopywałam cebulek i kwitły bardzo dobrze

Justyś, czyli jednak to chyba wina pogody. Co z nimi robisz? Zostawiasz czy wykopujesz?
Ja jestem z taczkami zaprzyjaźniona. Najbardziej męczę się z wykopywaniem starych krzaków.
Reszta to pryszcz.

Renatko, juz jesteś?
Miałam zadzwonić, ale nie odpowiedziałaś na sms, więc nie wiedziałam, czy mogę.

Aga, czasem uda mi sie posadzić czegoś więcej ;:306

Paulinko, nie wiem co może być przyczyną takich tulipanów. Może masz rację z tą zimą?
Chociaz ja przychylam się do tezy o wiosennych przymrozkach.

Marto, moje tulipany mają niektóre raptem 2 lata. W dodatku w zeszłym roku je wykopywałam. Sadziłam jesienią na nowo.
Może wykopię niektóre i zobacze ich cebuli, ale dopiero po uschnięciu liści

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”