Jestem w pracy ale postaram sie jutro przygotować dla Ciebie listę to prześlę bo jak wrócę to będzie ciemno i nic nie dojrzę w inspaktach
Moja zielona oaza spokoju
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja zielona oaza spokoju
Hehe ciekawe kiedy nam roślin braknie, masz jakieś prymulki bo zachorowałam na nie
Jestem w pracy ale postaram sie jutro przygotować dla Ciebie listę to prześlę bo jak wrócę to będzie ciemno i nic nie dojrzę w inspaktach
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz co mam ich trochę , ale u mnie jeszcze nie zakwitły, czyli będzie niespodzianka jak w większości ode mnie
a poza tym mam jeszcze ogród mamy więc za szybko nie zabraknie, a i jeszcze działka bratowej, która ma całą w kwiatach i będzie oczyszczać teren , więc spokojnie , będzie się działo
Mam tylko nadzieję, że teraz nie dostałaś jakiś chwastów przez przypadek 
- piortkowice
- 1000p

Chwasty też potrafią ładnie kwitnąć
A tak poważnie to prymulki miodzio
Ja Ci zrobię listę i wyślę ale dopiero jutro
A tak poważnie to prymulki miodzio
Ja Ci zrobię listę i wyślę ale dopiero jutro
- patusia336
- 1000p

Jasne spokojnie kochana i tak mnie rozpieszczasz 
- piortkowice
- 1000p

Z wzajemnością 
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Patrycjo kochana dziękuję za miłe słowa . Będę często do Ciebie zaglądała , widzę że masz ptaszki, ja miałam całą hodowlę
kury zielononóżki , gęsi kubańskie- piękne ptaki , kaczuszki ... wszystko zachorowało , będę o tym pisała u siebie ... więc
zapraszam Cię do mnie , zajrzyj czasem
Pozdrawiam
Viola .
kury zielononóżki , gęsi kubańskie- piękne ptaki , kaczuszki ... wszystko zachorowało , będę o tym pisała u siebie ... więc
zapraszam Cię do mnie , zajrzyj czasem
Pozdrawiam
Viola .
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Patrycjo witam i bardzo dziękuje za Twoje dobre serducho
Ale będę miała niespodzianek
Piękne zdjęcia - kolorowo już u Ciebie ,śliczna wiosna
a siewek to masz
kobieto ale nasiałaś
Bardzo serdecznie pozdrawiam
Ale będę miała niespodzianek
Piękne zdjęcia - kolorowo już u Ciebie ,śliczna wiosna
Bardzo serdecznie pozdrawiam
- piortkowice
- 1000p

Viola Oczywiście będę zaglądać
tez przeżyłam chorobę moich kaczek, gęsi, kur w tamtym roku, niestety część padła.... Ale w porę trafiliśmy na weterynarza który wyleczył. Teraz zamówilam na poniedziałek 20 kaczuszek, i 20 gąsek. Z indykami daje spokój bo za dużo miejsca potrzebują. Oczywiście kury zostają
Czekam jeszcze na swój wylęg bo kaczuchy znoszą jaja i zaczynają wysiadywać
Teresko daj znać jak nie poradzisz sobie z identyfikacja roślinek. Wysiałam to co mogłam, ja tym żyję
Teresko daj znać jak nie poradzisz sobie z identyfikacja roślinek. Wysiałam to co mogłam, ja tym żyję
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O czytam, że masz ptaszyny, ale fajnie, ja do póki mieszkałam na wsi głębokiej, miałam różne ptaszęta i zwierzaki, a teraz mieszkam też na wsi ale bardziej miejskiej, tu trzymać nie wolno, szkoda 
- patusia336
- 1000p

Jak bylam mala i mieszkalam na wsi to mialam oswojonego kurczaka boliera( nie wiem czy tak to sie pisze) chodzil za mna ,wskakiwal na kolana, az to bylo niewiarygodne
udomowiony kurczak:) duzo bym dala,zeby miec dom na wsi, bardzo mi tego brakuje. Najbardziej to wraca jak jade do rodzicow, najchetniej bym tam zostala ehhh 
- piortkowice
- 1000p

Iwonko nie wyobrażam sobie życia bez moich podopiecznych. Kocham to oprzątanie, rozmowy z nimi, jajeczka i swoje mięsko bez żadnych dodatków, ulepszaczy czy pasz....
Mam 27 kur, 2 koguty, 4 indyki, 4 kaczki, królika, psa, 2 koty. To stały zestaw który zostaje na zimę. Z początkiem wiosny dokupujemy nowy arsenał czyli kaczki, gęsi, w tym roku indyki odpadają ponieważ nie lubią ich kury.. strasznie ze sobą walczą. W poniedziałek będzie dostawa kaczek i gęsi
Patrycja nasze indyki tak wskakiwały tamtej wiosny nam na kolana na ławkach i tak spał u nas .... Ale uwierz że teraz nie chciałabym trzymać takiego stwora - potwora na kolanach
Mam 27 kur, 2 koguty, 4 indyki, 4 kaczki, królika, psa, 2 koty. To stały zestaw który zostaje na zimę. Z początkiem wiosny dokupujemy nowy arsenał czyli kaczki, gęsi, w tym roku indyki odpadają ponieważ nie lubią ich kury.. strasznie ze sobą walczą. W poniedziałek będzie dostawa kaczek i gęsi
Patrycja nasze indyki tak wskakiwały tamtej wiosny nam na kolana na ławkach i tak spał u nas .... Ale uwierz że teraz nie chciałabym trzymać takiego stwora - potwora na kolanach
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Piszesz o udomowionym, mój syn miał kurę i koguta broilerki, od śmierci uratował u kolegi, małe kurczaki do domu przyniósł i wychował na dorosłe kury, nie zostały zabite, same zdechły, a kurka nawet jajka znosiła, pozdrawiam drugą Patrycję 
- Ruda_Zaba
- 1000p

- Od: 28 cze 2012, o 19:29
eeee? że w sensie są przepisy zabraniające trzymania drobiu?iwona0042 pisze:O czytam, że masz ptaszyny, ale fajnie, ja do póki mieszkałam na wsi głębokiej, miałam różne ptaszęta i zwierzaki, a teraz mieszkam też na wsi ale bardziej miejskiej, tu trzymać nie wolno, szkoda
- patusia336
- 1000p

Nasze indyki w domu zawsze nas ganialy, smieszne ptaki 
- piortkowice
- 1000p

Jestem już nauczona do wsi i nie nie chciałabym zmieniać miejsca..... Indyki nie ganiają nas, moze dlatego że przebywają na co dzień z nami. Nie mniej jednak słyszałam o ich zdolnościach gonitwowych