Zostały mi jeszcze trzy odmiany. A w najbliższym czasie dodam kilka zdjęć

Jeśli statystyczne 5 %, to Twoim zdaniem blisko Zera, to masz rację.Dorcinda pisze:...prawdopodobieństwo, że się skrzyżują samoistnie jest bliskie zeru.

Swoje pomidory zaczęłam pikować wczoraj. Po jednej siewce od doniczek docelowych do rozsad, a drugie siewki tych samych odmian do palety o oczkach około 5 cm,  tak jak na filmiku w kształcie U. Ciekawa jestem ,jaka będzie różnica w rozsadzie
 Swoje pomidory zaczęłam pikować wczoraj. Po jednej siewce od doniczek docelowych do rozsad, a drugie siewki tych samych odmian do palety o oczkach około 5 cm,  tak jak na filmiku w kształcie U. Ciekawa jestem ,jaka będzie różnica w rozsadzie

Chciałam tylko zwrócić uwagę na fakt, że aby zebrane z pomidora nasiona dały taką samą roślinę jak mateczna nie wystarczy samo odizolowanie kwiatka. Jeśli pomidor jest F1 to nawet jeśli w promieniu 100 km nie będzie pomidora innej odmiany i tak z nasion wyrosną różne rośliny.winterek pisze:A co ma z tym wspólnego F1 ?

oj to by sie sąsiedzi uśmiali, choć na odmianie na której by mi zależało warto by choc jedno grono odizolować i z niego pozyskać nasiona.
 oj to by sie sąsiedzi uśmiali, choć na odmianie na której by mi zależało warto by choc jedno grono odizolować i z niego pozyskać nasiona.