A te, które dostałam ciekawe jak będą dalej rosnąć
Anolkowe kaktusy i inne;)
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widziałam, mam nadzieję, że odbiją z niego odrosty, bo ten to już chyba sam w sobie nie ma jak rosnąć.
Szkoda, że już nawet na południowym balkonie mniej słonka, bo szybko się nie przekonam - zaraz będą pewnie szły spać 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Właśnie Ilonka pomysł z półeczką na kaktusy jest dobry
Ja u siebie też chyba będę taka montować na całej długości ściany taką na szerokość ok 10-15cm w kolorze ciemnego brązu
oczywiście na razie to marzenie, ale powiedziałam już o tym M i powiedział że można coś pokombinować, więc może za jakiś rok się uda znając jego zapał do roboty 
Ja u siebie też chyba będę taka montować na całej długości ściany taką na szerokość ok 10-15cm w kolorze ciemnego brązu
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, tak - moje właśnie wylądowały na półeczkach. Jedne muszą dzielić swoje miejsce z książkami poniżej, same stojąc na wyższym piętrze, bo są wysokie, a drugie z kolei (niższe) dzielą półkę ze storczykami.
Półki są w dwóch pokojach.
Teraz zastanawiam się, czy gdybym przeniosła kaktusy na wspólną półkę, to czy udałoby mi się w pokoju dziennym utrzymać niższą dla nich temperaturę, bo w sypialni muszę mieć cieplutko. Ja jestem bardzo ciepłolubnym stworzeniem.
Półki są w dwóch pokojach.Teraz zastanawiam się, czy gdybym przeniosła kaktusy na wspólną półkę, to czy udałoby mi się w pokoju dziennym utrzymać niższą dla nich temperaturę, bo w sypialni muszę mieć cieplutko. Ja jestem bardzo ciepłolubnym stworzeniem.
- koniczynka

- koniczynka