jaka to ziemia? ile ma nawozu? Jeśli mniej niż 0,6kg/m^3 to możesz praktycznie od razu przez fertygacje.chmielu11 pisze:WitamCzy ktoś mi doradzi czy tym Florovitem mogę podlewać sadzonki po pikowaniu pomidory i paprykę i jak dozować ziemię mam uniwersalną do kwiatów.http://www.florovit.pl/florovit-nawoz-u ... y-p15.html
Kupiłeś już ten nawóz ? Jeśli dobrze sprawdziłem nawóz ten zawiera N : P : K - 3,0 : 0,0 : 2,0 - czyli kiepska opcja.
Jeśli dopiero masz zamiar kupić kup florovit do pelargonii, będzie idealny do papryki i pomidora

Hoga24
W perlit warto zainwestować, poszukaj, a jeśli nie ma to w ogrodniczym bez problemu mogą zamówić, a keramzytem na dnie się nie martw, nie zaszkodzi,a pomaga napowietrzyć

.
 .

Po fakcie dowiedziałam się, że koleżance siewki padły właśnie w Substralu. Najgorsze, że po nim nie widać czy jest mokry, czy suchy. Taka zbitka czarna. Na dodatek z jakimiś kamulcami i  śmieciami więc trudno się z nią pracuje w małych doniczkach. Ziemia marki OBI jest lekka i ma dodatek perlitu. Wydaje mi się jednak, że trochę za szybko schnie.
 Po fakcie dowiedziałam się, że koleżance siewki padły właśnie w Substralu. Najgorsze, że po nim nie widać czy jest mokry, czy suchy. Taka zbitka czarna. Na dodatek z jakimiś kamulcami i  śmieciami więc trudno się z nią pracuje w małych doniczkach. Ziemia marki OBI jest lekka i ma dodatek perlitu. Wydaje mi się jednak, że trochę za szybko schnie.

.
 .
 Ja potrzebuję jeszcze ok 300 ,ale za taką cenę,to średni interes,zwłaszcza,że większosć moich sadzonek będzie rozdana
 Ja potrzebuję jeszcze ok 300 ,ale za taką cenę,to średni interes,zwłaszcza,że większosć moich sadzonek będzie rozdana