Tylko nie mów, że w Rogowie
Ogródek Goni@k
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gonia, a gdzie to się zdobywa takie okazy liliowców??? Te pełne, te falbankowe, ale też te zwykłe, gładkie, jedno i dwubarwne, wszystkie piękne jak jeden mąż 
albo innym ogrodzie botanicznym
Wolałabym, żebyś odpowiedziała, że masz świetny sklep w okolicy i tam za pół darmo kupisz dla mnie dwadzieścia liliowców

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
goni@k
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Beatko ,liliowce nie pochodzą z ogrodów botanicznych,słowoNalewka pisze:Gonia, a gdzie to się zdobywa takie okazy liliowców??? Te pełne, te falbankowe, ale też te zwykłe, gładkie, jedno i dwubarwne, wszystkie piękne jak jeden mąż
Tylko nie mów, że w Rogowiealbo innym ogrodzie botanicznym
Wolałabym, żebyś odpowiedziała, że masz świetny sklep w okolicy i tam za pół darmo kupisz dla mnie dwadzieścia liliowców
![]()
![]()
Niestety nie ma też świetnego sklepu z cenami pół darmo
Niektóre pochodzą z wymian a inne kupiłam na Słowacji tej wiosny ,jeszcze stoją w donicach.Niestety nie wszystkie okazały się zgodne z tym co kupiłam ,zauważyłam już dwie pomyłki.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Małgosiu a jak nazywa się ten ostatni liliowiec ? Bardzo mi się podoba.
Czy zakwitły Ci jeszcze jakieś z tych kupionych na Słowacji ?
Czy zakwitły Ci jeszcze jakieś z tych kupionych na Słowacji ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Goniu
Wreszcie nadrobiłam zaległości i z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim wymuskanym ogrodzie. W tym roku jest bardziej dostojny - przybyło i rozrosło się tyle roślin ... aż miło popatrzeć!
Liliowce, hortensja mniam, mniam ... Wspaniałe też te różowe przetaczniki (?)
Mam tylko niebieskie i chyba narobiłam sobie apetytu i na takiego
Pozdrawiam Urlopowiczkę i czekam na kolejną fotorelację
Liliowce, hortensja mniam, mniam ... Wspaniałe też te różowe przetaczniki (?)
Pozdrawiam Urlopowiczkę i czekam na kolejną fotorelację
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gonia - dlaczego Cię nie ma tak długo? Pokaż nam co tam robisz w ogrodzie.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
goni@k

- Kontakt:
Jestem ,jestem dziewczynyagrazka pisze:Gonia - dlaczego Cię nie ma tak długo? Pokaż nam co tam robisz w ogrodzie.
Jakoś w tym sezonie pochłonęły mnie różne,dosyć absorbujące zajęcia .Zaglądam oczywiście na forum ,wpadam do Waszych ogródków ale na wpisy nie starcza już czasu
Cały czas robię zdjęcia ogródkowe ,które przyjemnie będzie oglądać w długie jesienno-zimowe wieczory
W czasie wakacji odwiedziałm ogrody pokazowe Hortulus w Dobrzycy ,mam stamtąd sporo fotek ,które też w późniejszych czasie wkleję.
Mój ogród się rozrasta ,zagęszcza ,powoli staje się coraz ciekawszy .Oczywiście robię też nowe nasadzenia ,skomponowałam nową kompozycję z roślin zakupionych w Hortulusie .

W zeszłym tygodniu sadziliśmy kawałek żywopłotu ,ciężka to praca
Poprzednio rosły tam jałowce Spartany ale niestety większość z nich wypadła ,podejrzewam ,że były niezbyt umiejętnie wykopane ,bo kupowaliśmy jako kopane z gruntu.
Tym razem wybór padł na jałowce Blue Arrow ale jak widać na fotkach rośliny są z dużymi bryłami korzeniowymi ,świetnie zabezpieczone jutą i siatką .
Byłam już w tym sezonie kilka razy na grzybobraniu

- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
no.no no proszę jak pięknie... i jaka ładna dziewczyna to wszystko robi!
Gosiu miło mi bardzo zobaczyć Ciebie poza avatarem.
Ogród zmienia sie w zadziwiającym tempie. Widzę też Black Magic vel Barcarola vel...;;;
Bardzo ładnie utrzymane rabaty ,jestem pełna podziwu ,zresztą lubię tu zaglądać...popatrzeć co w trawie piszczy a piszczy coraz coś nowego,nawet ropucha polubiła ten zakątek
No i lewizja???Czy ona teraz Ci kwitnie? Czy to zdjęcie z wiosny Gosiu?
Powiedz jak utrzymujesz w miarę w ryzach trawę by nie zarastała tego skalniaczka ?
Przestawiasz ciągle te kamyki ... czy pryskasz ?

Ogród zmienia sie w zadziwiającym tempie. Widzę też Black Magic vel Barcarola vel...;;;
Bardzo ładnie utrzymane rabaty ,jestem pełna podziwu ,zresztą lubię tu zaglądać...popatrzeć co w trawie piszczy a piszczy coraz coś nowego,nawet ropucha polubiła ten zakątek
No i lewizja???Czy ona teraz Ci kwitnie? Czy to zdjęcie z wiosny Gosiu?
Powiedz jak utrzymujesz w miarę w ryzach trawę by nie zarastała tego skalniaczka ?

-
goni@k

- Kontakt:
Dziękuje KaroKaRo pisze:no.no no proszę jak pięknie... i jaka ładna dziewczyna to wszystko robi!![]()
![]()
Nie ukrywam ,że od dawna jestem pod wrażeniem Twojej Barcarolli ale niestety nie mogę jej nigdzie zdobyć .To znaczy raz mi się udało ale unicestwiły ją wiosenne przymrozki więc nie wiem do końca czy to była onaKaRo pisze:Ogród zmienia się w zadziwiającym tempie. Widzę też Black Magic vel Barcarola vel...;;;![]()
Lewizja kwitnie właśnie w tej chwili .Jestem zadziwiona ponieważ sądziłam ,że lewizje kwitną wiosną .To nowy nabytek również z wyprawy wakacyjnej .KaRo pisze:No i lewizja???Czy ona teraz Ci kwitnie? Czy to zdjęcie z wiosny Gosiu?
KaRo pisze:Powiedz jak utrzymujesz w miarę w ryzach trawę by nie zarastała tego skalniaczka ?
Murawa była wycięta szpadlem ,wokół ułożone są płytki skalne na płasko (pozostałości po budowie skalniaka) i póki co nic więcej z tym nie robię.Podczas koszenia kołem kosiarki wjeżdżam na te płytki co pozwala mi dokładnie skosić trawę w tych miejscach.Pewnie za jakiś czas trzeba będzie podciąc i wyrównać na okragło szpadlem ale na razie jest dobrze.Niczym absolutnie nie pryskam ponieważ staram sie nie nadużywać chemicznych środków.