Piękne dalie Dorotko, i datura cudna
Działka korzo_m
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dorotko!
Piękne kwiatki nam pokazujesz
Datura super i dalie przecudne.Do mnie tez przybłąkał się malutki kotek i na szczęście oddałam go w dobre ręce.Jest u moich sąsiadów.Ja juz mam kotkę 14 letnią.
Bardzo jestem ciekawa Twojej nowej rabatki.Napracowałas się okropnie az Cię podziwiam
Ja jutro jadę do Irlandii i jak wrócę to zobaczę co wkleiłaś
Piękne kwiatki nam pokazujesz
Bardzo jestem ciekawa Twojej nowej rabatki.Napracowałas się okropnie az Cię podziwiam
Ja jutro jadę do Irlandii i jak wrócę to zobaczę co wkleiłaś
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dorotko.
Bardzo się cieszę, że zdrowie Kleopatry już się poprawiło i że wraca do sił.
Widzę wielkie zmiany w ogrodzie - zatem szykuję się rewolucja. To już chyba 5- ty ogród w którym dzieją się niesamowite rzeczy i powstaje niemalże od nowa.
Czekam zatem na dalsze zdjęcia i gratuluję pomysłów.
Będzie w przyszłym roku co oglądać, oj będzie.

Bardzo się cieszę, że zdrowie Kleopatry już się poprawiło i że wraca do sił.
Widzę wielkie zmiany w ogrodzie - zatem szykuję się rewolucja. To już chyba 5- ty ogród w którym dzieją się niesamowite rzeczy i powstaje niemalże od nowa.
Czekam zatem na dalsze zdjęcia i gratuluję pomysłów.
Będzie w przyszłym roku co oglądać, oj będzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko, Aniu, Bernadetko, Gabrysiu witam Was wszystkie serdecznie, nawet nie wiecie jak mi Was wszystkich i waszych ogrodów brakowało. Będę już na bieżąco na forum, powoli nadrabiam zaległości forumowe, ale chyba wszystkiego nie dam rady przeczytać. Na razie pokażę zdjęcia z mojej małej działeczki.
DALIE 2008 cd.

DALIE 2008 cd.

- korzo_m

Moniko ale u Was też duże zmiany, nie do poznania. Wiesz jak to jest z tym bakcylem ogrodniczym chciałoby się mieć wszystko od razu, dlatego póżniej wiele nocy nie przespanych z powodu bólu kręgosłupa, a często też dłonie, całe ręce tak bolały. Zawsze wtedy powtarzałam ,że jak przyszłoby mi kogoś trzepnąć przez łeb to by mi się na pewno nie udało
. Roślinki poprzesadzam, ale najpierw muszę wyznaczyć rabatki, to pozostawiam sobie na wiosnę, na razie pole doprowadzane jest do porządku, jeszcze czeka go drapanie kultywatorem jesienią mam zamówiony rozrzutnik gnoju i orka. Ale już myslę jak zrobić .Przed chwilą wróciłam ze sklepu i oczywiście kupiłam cebuli orginalnych krokusów, bo takiego koloru nie mam. Ja już sama nie wiem jak tą chorobę mojego kupowania ograniczyć, u jakiego lekarza ,jakiej specjalizacji to leczyć. :P :P :P
A teraz cd. DALII

A teraz cd. DALII

- korzo_m

Gabrysiu do tej pory karpy dalii przechowywałam u koleżanki w piwnicy. Teraz posiadam już odpowiednią u siebie ,dlatego w tym roku kolekcja tych kwiatów powiększyła się.
Bernatko chodnik to pozostałość po poprzednich właścicielach, jest wykonany z jakiś kamieni. Wiem ,że teraz potrzebna jest mu odpowiednia pielęgnacja wyszlifowanie i zaprawienie płyt i fug jakimś specjalnym preparatem, mam też schodki do domu takie same. Ja się na tym nie znam ,muszę się dopytać mądrzejszych , mój M wie o co chodzi.
Bernatko chodnik to pozostałość po poprzednich właścicielach, jest wykonany z jakiś kamieni. Wiem ,że teraz potrzebna jest mu odpowiednia pielęgnacja wyszlifowanie i zaprawienie płyt i fug jakimś specjalnym preparatem, mam też schodki do domu takie same. Ja się na tym nie znam ,muszę się dopytać mądrzejszych , mój M wie o co chodzi.
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Dorotko ale jest duża różnica między tym co było a jest teraz.
Nie zazdroszczę pracy,którą musiałaś wykonać.
Widzę już sporo nowych nasadzeń.
Schody i ścieżka bardzo mi się podobają.
Zaskoczyła mnie tylko to co stoi po prawej stronie przy wejściu do domu.
Czy to szambo,czy jakaś studnia?Nie wygląda za ciekawie w tym właśnie miejscu.
Jakie masz plany zasłonięcia tego cuda?
Nie zazdroszczę pracy,którą musiałaś wykonać.
Widzę już sporo nowych nasadzeń.
Schody i ścieżka bardzo mi się podobają.
Zaskoczyła mnie tylko to co stoi po prawej stronie przy wejściu do domu.
Czy to szambo,czy jakaś studnia?Nie wygląda za ciekawie w tym właśnie miejscu.
Jakie masz plany zasłonięcia tego cuda?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m

Aniu to studnia, jest w niej woda. Na razie studnia jest obrośnięta mchem chyba 100 lat nie odnawiana, planujemy ją obłożyć jakimś kamieniem, podłączyć pompę- mnie bardzo podoba się pompa ręczna, widziałam takie ładne podobne jak były przy studniach za czasów naszego dzieciństwa. Na razie postawiłam tam doniczkę z koleusem. Renowacja studni musi jednak poczekać, na razie są ważniejsze prace. Może uda się na wiosnę przyszłego roku. Mnie obecny wygląd studni też nie pasuje tymbardziej ,że jest ona ulokowana w centralnym miejscu przed domem. Od jutra mąż zaczyna prace w środku domku, póżniej ogrodzenie, gdyż starą siatkę usunęliśmy, wszystko było przegniłe. Teraz wchodzą mi psy nocą ,kopią doły co mnie bardzo denerwuje, niech sobie kopią tam gdzie jest chwastowisko, na to im pozwalam, a one jak na złość kopią wokół domu i na rabatkach.

- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
A więc to studnia.Faktycznie można dostać fajne stare pompy.
Dodatkowa woda też się przyda i dojdzie jeszcze fajny efekt wizualny
na dzień dobry dla gości.
Wiesz te pieski co są cwane,po co mają się męczyć,jak mają już przygotowaną,miękką ziemie.
Dodatkowa woda też się przyda i dojdzie jeszcze fajny efekt wizualny
na dzień dobry dla gości.
Wiesz te pieski co są cwane,po co mają się męczyć,jak mają już przygotowaną,miękką ziemie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7