wcale Twoja wiosna nie odstaje od mojej
 wcale Twoja wiosna nie odstaje od mojej   ja Brukselę zdecydowanie wolę nocą
 ja Brukselę zdecydowanie wolę nocą   ale tam gdzie Ty przebywasz to jest sprzątane na bieżąco
 ale tam gdzie Ty przebywasz to jest sprzątane na bieżąco   wyszłaś troszkę buźkę opalić ?
 wyszłaś troszkę buźkę opalić ?  
 wcale Twoja wiosna nie odstaje od mojej
 wcale Twoja wiosna nie odstaje od mojej   ja Brukselę zdecydowanie wolę nocą
 ja Brukselę zdecydowanie wolę nocą   ale tam gdzie Ty przebywasz to jest sprzątane na bieżąco
 ale tam gdzie Ty przebywasz to jest sprzątane na bieżąco   wyszłaś troszkę buźkę opalić ?
 wyszłaś troszkę buźkę opalić ?  

Ale lubię ten bałagan. Tak, wyszłam sobie na przechadzkę do pobliskiego parku, bo słońce w BRU to rzadka rzecz.
 Ale lubię ten bałagan. Tak, wyszłam sobie na przechadzkę do pobliskiego parku, bo słońce w BRU to rzadka rzecz.  I jak co roku w szkodę włazi
 I jak co roku w szkodę włazi   Niestety interwencje u właścicieli jakoś nie pomagają.
 Niestety interwencje u właścicieli jakoś nie pomagają. 

Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj

Nie słyszałam o takiej szkółce...
 Nie słyszałam o takiej szkółce...
 A jeśli chodzi o klimaty, to jednak zdecydowanie wolę Twój cudny ogród od techno-Brukseli...szkoda, że Was nie zakwaterowali w tej przyjemniejszej części miasta
 A jeśli chodzi o klimaty, to jednak zdecydowanie wolę Twój cudny ogród od techno-Brukseli...szkoda, że Was nie zakwaterowali w tej przyjemniejszej części miasta  

Ale koszyk zamknęłam, zapłaciłam, by ... mi więcej do niego nie wpadło
 Ale koszyk zamknęłam, zapłaciłam, by ... mi więcej do niego nie wpadło   Fajne tam są ceny, a po Zuziowych sadzonkach widzę, że warto zamówić
 Fajne tam są ceny, a po Zuziowych sadzonkach widzę, że warto zamówić  

Słonce przepiękne, ptaki się drą i ... zakwitły pierwsze zawilce. Zdjęcia marne, nic a nic nie oddają piękna tych kwiatów:
 Słonce przepiękne, ptaki się drą i ... zakwitły pierwsze zawilce. Zdjęcia marne, nic a nic nie oddają piękna tych kwiatów: 

Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj   ja chyba też Cześkowi zafunduję taką kamizelkę
 ja chyba też Cześkowi zafunduję taką kamizelkę   albo wokół rabatek pastucha założę
 albo wokół rabatek pastucha założę   piękną masz wiosnę . u mnie brak miejsca na wszystkie chciejstwa
 piękną masz wiosnę . u mnie brak miejsca na wszystkie chciejstwa  

. Jeśli nie przeżyły to będę produkować dla Ciebie sadzonki
. Jeśli nie przeżyły to będę produkować dla Ciebie sadzonki  .
.
 W. od razu o tym pastuchu zaczął mówić i obawiam się, że na tym się skończy... Z miejscem też już coraz bardziej kiepsko u mnie
 W. od razu o tym pastuchu zaczął mówić i obawiam się, że na tym się skończy... Z miejscem też już coraz bardziej kiepsko u mnie  Choć W. twierdzi, że pozostają przecież trawniki do zaorania
 Choć W. twierdzi, że pozostają przecież trawniki do zaorania    

Wczoraj kolega Jacek, który, jak może pamiętacie, jest posiadaczem siedliska k. Węgrowa, przyniósł mi do pracy worek z nasionami zebranymi u siebie: astry, aksamitki, nagietki... Chętnie się podzielę, jakby co!
 Wczoraj kolega Jacek, który, jak może pamiętacie, jest posiadaczem siedliska k. Węgrowa, przyniósł mi do pracy worek z nasionami zebranymi u siebie: astry, aksamitki, nagietki... Chętnie się podzielę, jakby co! Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj