Dzięki czemu, obluzowalam parapet w kuchni.
Teraz jest tylko hojowy.

No faktycznie, Ty to masz kawał drogi!KwiAnna pisze:Ja muszę troszkę przejechać aby sobie pooglądać.

Gdybym miał taki widok z kuchni to bym chętniej gotowałraisumi pisze:
 Ze zdjecia wnioskuje, że nie raz w tej okolicy osuwała się ziemia ze zbocza
 Ze zdjecia wnioskuje, że nie raz w tej okolicy osuwała się ziemia ze zbocza 

widoki śliczne
 widoki śliczne   

dobrze im tam będzie
 dobrze im tam będzie  

Grzecznie informuję, że cierpliwie czekam na to zdjęcieraisumi pisze:Jutro mu zrobie zdjecie, zeby bylo wiadomo.
 Przy okazji nie obrażę się jeśli wstawisz także zdjęcie rośliny w całości
 Przy okazji nie obrażę się jeśli wstawisz także zdjęcie rośliny w całości 

No tak, kawa przecież sama sie nie wypije hehe. Powszechnie przecież wiadomo, że dzień bez kawy to dzień straconyraisumi pisze:Wolalam zrobic zdjecie rano, bo potem roznie moze byc.....
Musze dodac, ze kompletnie nie wiem jak go prowadzic.
Nie jest sklonny do nagiec i rosnie sobie "samopas".
 Myślałem o większych zbliżeniach na pęd ale i na tych zdjęciach widać charakterystyczne areole pteranthus'a także śmiało mogę powiedzieć, że to ten gatunek, często mylnie sprzedawany jako S. grandliflorus. Trzeba mu dać więcej światła by pędy były grubsze. Mam oba gatunki i oba są problematyczne jeśli chodzi o gięcie i zawijanie dlatego swoje prowadzę po drabince do góry. Kupiłem taką 150cm i musi im wystarczyć - najwyżej bedą cięte jeśli za bardzo przerosną ową drabinkę.
 Myślałem o większych zbliżeniach na pęd ale i na tych zdjęciach widać charakterystyczne areole pteranthus'a także śmiało mogę powiedzieć, że to ten gatunek, często mylnie sprzedawany jako S. grandliflorus. Trzeba mu dać więcej światła by pędy były grubsze. Mam oba gatunki i oba są problematyczne jeśli chodzi o gięcie i zawijanie dlatego swoje prowadzę po drabince do góry. Kupiłem taką 150cm i musi im wystarczyć - najwyżej bedą cięte jeśli za bardzo przerosną ową drabinkę.