Czy rzeczywiście jest niełatwy w uprawie?
Storczyki Callanthe cz.II :)
Re: Storczyki Callanthe cz.II :)
To ja sobie tu przycupnę i poczekam aż pączek się rozwinie
bo uwielbiam jego kwiaty.
Pozdrowienia! Asia
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Aniu, trudno mi powiedzieć czy to jest trudna odmiana. Też tak słyszałam, ale nie mogę nic więcej na ten temat powiedzieć, ponieważ dostałam go od Kasi actus już pędem, a Kasi wszystko zakwitnie nawet suchy badyldzika pisze:No to trzymam kciuki za obaPonoć to niełatwa odmiana w uprawie. Tymbardziej gratuluję przychówku
Dziękuję, mam nadzieję, że się doczekamKarnova pisze:O jakie ładne zalążki pączkówTeraz tylko czekać na kwiaty
Odpowiedź na to pytanie napisałam wyżejYohjia pisze:To ja sobie tu przycupnę i poczekam aż pączek się rozwiniebo uwielbiam jego kwiaty.
-
Callanthe
- 1000p

Dzisiaj otrzymałam moje nowości, którymi są Howeara Lava Burst, phal. speciosa i siewki phal. corningiana, phal. mannii flava x cornu cervi flava oraz phal. speciosa pink x violacea coerulea
Chciałam też pokazać jak kiedyś użyłam szkło i cały czas mieszkał sobie w nim Phal. Germaine Vincent
Mieszkał sobie tak:

A teraz szkło wygląda tak:
A w środku Phal. Germaine Vincent, phal. lueddemanniana, phal. venosa, phal. pallens i w/w siewki

Nowe roślinki :
phal. mannii flava x cornu cervi flava

phal. speciosa pink x violacea coerulea

phal. corningiana

Howeara Lava Burst

i phal. speciosa, którego prawdopodobnie zwrócę, ponieważ wydaje mi się, że ma zalany stożek

Pozdrawiam
Chciałam też pokazać jak kiedyś użyłam szkło i cały czas mieszkał sobie w nim Phal. Germaine Vincent
Mieszkał sobie tak:

A teraz szkło wygląda tak:
A w środku Phal. Germaine Vincent, phal. lueddemanniana, phal. venosa, phal. pallens i w/w siewki

Nowe roślinki :
phal. mannii flava x cornu cervi flava

phal. speciosa pink x violacea coerulea

phal. corningiana

Howeara Lava Burst

i phal. speciosa, którego prawdopodobnie zwrócę, ponieważ wydaje mi się, że ma zalany stożek

Pozdrawiam
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Hehehee... Widzę, że kolekcja ostro się powiększyła, tylko szkło nie chciało
Fajny patent z wilgotnym keramzytem i siewkami podczepionymi na krawędz szkła ...
Kolekcja niesamowita... Większość nazw ( a tak naprawdę wszystkie) musiałam wygooglować, żeby wiedzieć na co patrzę
Fajny patent z wilgotnym keramzytem i siewkami podczepionymi na krawędz szkła ...
Kolekcja niesamowita... Większość nazw ( a tak naprawdę wszystkie) musiałam wygooglować, żeby wiedzieć na co patrzę
Sporo nowości
.
Ostatnio rozglądam się za fajnym szkłem, aby posadzić do niego mojego reanimowanego Phala. Bo na razie co prawda jest w keramzycie, ale keramzyt jest w doniczce do storczyków a doniczka w opakowaniu po margarynie Delmie. Słabo to wygląda
.
Ostatnio rozglądam się za fajnym szkłem, aby posadzić do niego mojego reanimowanego Phala. Bo na razie co prawda jest w keramzycie, ale keramzyt jest w doniczce do storczyków a doniczka w opakowaniu po margarynie Delmie. Słabo to wygląda
BalkonowyOgrodek.pl - mój blog o próbach ogrodnictwa w mieście na balkonie :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniałe Piccolo Red a poza tym liczy się Twoja pomysłowość-fajny pomysł z tym szkłem
Pozdrówka
Pozdrówka
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Ale nowości wow kolekcja rośnie miło się zagląda do Ciebie i czyta o takich cudeńkach
Patent ze szkłem extra
Teraz czekać aż Ci szkraby urosną i będą cieszyć oczy kwiatami 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
-
Callanthe
- 1000p

Kahim - Keramzyt jest wilgotny, ale tylko latem, bo zimą zachodził mi pleśnią
Dzięki za miłe słowa
linnenn - Ja reanimowałam jednego phala w keramzycie i ma się świetnie, do tego jeszcze miałam dwa posadzone w keramzycie do wypróbowania metody uprawy storczyków w keramzycie i też mają się rewelacyjnie. Teraz mam znowu dwa posadzone w keramzyt do odratowania i widzę, że idą w korzonki
W szkle i keramzycie nigdy nie miałam, zawsze w plastikowej osłonce, więc jeśli chodzi o szkło to nie pomogę
Arku - Dziękuję
Karnova - Dzięki
Nie mam za wiele do pokazania, bo wszystko przyrasta w korzonki i listki, a pędziki pojawiają się stopniowo
Pączki na lueddemanniana rosną szybko, mam nadzieję, że doczekam się kwiatów

Piccolo rozwija coraz więcej kwiatów

I przemycę małe słoneczko, które znalazłam przy polu podczas spaceru z psem
Pięknie pachną i są ogromne (średnica 8 cm). Szkoda, że tylko dwa

Pozdrawiam
Dzięki za miłe słowa
linnenn - Ja reanimowałam jednego phala w keramzycie i ma się świetnie, do tego jeszcze miałam dwa posadzone w keramzycie do wypróbowania metody uprawy storczyków w keramzycie i też mają się rewelacyjnie. Teraz mam znowu dwa posadzone w keramzyt do odratowania i widzę, że idą w korzonki
W szkle i keramzycie nigdy nie miałam, zawsze w plastikowej osłonce, więc jeśli chodzi o szkło to nie pomogę
Arku - Dziękuję
Karnova - Dzięki
Nie mam za wiele do pokazania, bo wszystko przyrasta w korzonki i listki, a pędziki pojawiają się stopniowo
Pączki na lueddemanniana rosną szybko, mam nadzieję, że doczekam się kwiatów

Piccolo rozwija coraz więcej kwiatów

I przemycę małe słoneczko, które znalazłam przy polu podczas spaceru z psem
Pięknie pachną i są ogromne (średnica 8 cm). Szkoda, że tylko dwa

Pozdrawiam
No ja teżCallanthe pisze: Pączki na lueddemanniana rosną szybko, mam nadzieję, że doczekam się kwiatów![]()
A widać, że piccolo jeszcze troche pąków ma w zanadrzu i liczę, że jeszcze Ci troszke ten pęd poprzedłuża
Pati, pączuchy wyglądają baaaardzo obiecująco
(już widać wzorki na płatkach
).
'Słoneczka' śliczne, bardzo lubię żonkile, nie wyobrażam sobie bez nich stołu na Wielkanoc
.
Piccolo prezentuje się wspaniale, kiedyś trafi też na mój parapet.
'Słoneczka' śliczne, bardzo lubię żonkile, nie wyobrażam sobie bez nich stołu na Wielkanoc
- kahim

Wow, takie duże żonkilowe dziczki? Czym są nawożone te pola?!
Piccolo pięknie ci kwitnie
-
Callanthe
- 1000p

Ma trochę pąków, ale nie wiele, chyba tylko 3furious pisze: A widać, że piccolo jeszcze troche pąków ma w zanadrzu i liczę, że jeszcze Ci troszke ten pęd poprzedłuża
Aniu na pewno gdzieś go znajdzieszajania pisze:Pati, pączuchy wyglądają baaaardzo obiecująco(już widać wzorki na płatkach
).
'Słoneczka' śliczne, bardzo lubię żonkile, nie wyobrażam sobie bez nich stołu na Wielkanoc.
Niestety już po żonkilach
Kasiu, nie wiem, ale sama byłam szokukahim pisze:Wow, takie duże żonkilowe dziczki? Czym są nawożone te pola?!![]()
Chciałam Wam przedstawić moją nowość, którą mam dzięki pewniej wspaniałej duszyczce
Miniaturowe Oncidium

- kahim

Fajna
A jak będzie kwitła?

A jak będzie kwitła?
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Nie było Mnie chwilkę a Ty takie cudeńka pokazujesz Piccolo bajeczne
A oncidium maleństwo fajne 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova