czego nie mogę powiedzieć o swoich jak tylko wylądowały na północnym parapecie-kwitną ale liście,które zawsze były okazałe,duże i soczyste teraz skarłowaciały
  czego nie mogę powiedzieć o swoich jak tylko wylądowały na północnym parapecie-kwitną ale liście,które zawsze były okazałe,duże i soczyste teraz skarłowaciały  
 Oleander,żeby nie zapeszyć - wspaniały niech Ci zdrowo rośnie

Pozdrówka

Mam nadzieję, że męczennicy będzie pasować
  Mam nadzieję, że męczennicy będzie pasować  
  Wcześniej też mieliśmy fiołki na północnym oknie i kwitły jak oszalałe, a liście były "normalnych" rozmiarów
  Wcześniej też mieliśmy fiołki na północnym oknie i kwitły jak oszalałe, a liście były "normalnych" rozmiarów  Myślę, że przyczyna jest inna- może jakieś chróbsko/robactwo się przyplątało?
  Myślę, że przyczyna jest inna- może jakieś chróbsko/robactwo się przyplątało?

Pochodzi ze szczepki olbrzymiego oleandra, który stał na klatce schodowej jednego z bloków- niestety wtedy nie kwitł. A u mnie ten jeszcze nie pokazał kwiatka, bo go cięłam, żeby wyglądał tak jak teraz
  Pochodzi ze szczepki olbrzymiego oleandra, który stał na klatce schodowej jednego z bloków- niestety wtedy nie kwitł. A u mnie ten jeszcze nie pokazał kwiatka, bo go cięłam, żeby wyglądał tak jak teraz 

W tym roku wyląduje na dworze i nie będzie miał wyjścia-jeśli będzie chciał wrócić z wakacji jesienią, musi na to sobie zapracować
  W tym roku wyląduje na dworze i nie będzie miał wyjścia-jeśli będzie chciał wrócić z wakacji jesienią, musi na to sobie zapracować  

Koniecznie pokaż jak będzie obrastać
 Koniecznie pokaż jak będzie obrastać 

Pokazać pewnie pokażę efekt końcowy
  Pokazać pewnie pokażę efekt końcowy  

)
 )
 Tylko trzeba mieć trochę czasu w zapasie i do dzieła
  Tylko trzeba mieć trochę czasu w zapasie i do dzieła  
  A teraz, kiedy dostał nawozu to "przydymienie" zrobiło się mocno fioletowe
  A teraz, kiedy dostał nawozu to "przydymienie" zrobiło się mocno fioletowe  
   Ale, że od razu rękodzieło
  Ale, że od razu rękodzieło  

Brawo! Już się nie mogę doczekać zarośniętej.
  Brawo! Już się nie mogę doczekać zarośniętej.
 Nie mam pojęcia jaki będzie kolor oleandra, bo mocno go cięłam żeby się rozkrzewił
  Nie mam pojęcia jaki będzie kolor oleandra, bo mocno go cięłam żeby się rozkrzewił