a ciasteczka mozna?
Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi
wieprzowina jest tłustym i ciężkostrawnym mięsem i dlatego wyklucza się ją w dietach ,
a ciasteczka mozna?
a ciasteczka mozna?
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W pierwszych kilku tygodniach niestety nie, ale potem jak najbardziej...koleżanka straciła w pierwszym miesiącu 10 kg 
- asma

Skoro najpierw nie można to rozumiem,że schudła,ale co dalej?co z efektem yo-yo i zakończeniem diety-nie będzie na niej raczej całe życie
jak się nazywa ta dieta?
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
10 kg pomarzyć można, z wykonaniem gorzej. Jem nie chudnę, nie jem nie chudnę, stosuję diety nie chudnę! Nie ma szans na zrzucenie znienawidzonych 10 kg.
- asma

na diecie dr.Dąbrowskiej przez 6tyg schudłam 17kg
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Chyba poszukam tej diety bo przydało by mi się zrzucić parę zbędnych kilogramów na wiosnę 
- wielkakulka

- asma

Dieta dr Dąbrowskiej to radykalna dieta oczyszczająca.Jedząc tylko nisko odżywcze produkty(ściśle określone)doprowadza sie organizm do stanu głodu i przestawia sie na samożywne odżywianie-w pierwszej kolejności odżywia się złogami i innymi smieciami,tłuszczem-mi chodziło o uzyskanie takiego efektu,żeby zjadł zakrzepy w żyłach po masywnej zakrzepicy wszystkich żył głównych w nogach-efekt częściowo uzyskałam 
Po wielu różnych dietach stwierdzam,że najbardziej wskazana ,bez efektu yo-yo jest metoda m.ż.,dieta rozdzielna i aktywność fizyczna,która sama w sobie pobudza metabolizm/poprawia spalanie
Po wielu różnych dietach stwierdzam,że najbardziej wskazana ,bez efektu yo-yo jest metoda m.ż.,dieta rozdzielna i aktywność fizyczna,która sama w sobie pobudza metabolizm/poprawia spalanie
- wielkakulka

A to dieta dr Dąbrowskiej? Bo ja ja mam od koleżanki
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Tak sobie o tych dietkach podczytuję ... Niestety prawda jest okrutna. Podsumowałaś Asiu, czyli połowa porcji, ruch i słodycze należy pozostawiać w sklepie. A ja jestem taki łasuch
Istnieją tylko świetne sposoby na odchudzanie portfela , ech. A chciałoby się połknąć tabletkę wieczorem a rano mieć figurę modelki.
Istnieją tylko świetne sposoby na odchudzanie portfela , ech. A chciałoby się połknąć tabletkę wieczorem a rano mieć figurę modelki.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- asma

To jednak kwestia indywidualna -jedni jedzą dużo i są szczupli,inni mało i mają ciałka nadwyżki.
Z doświadczenia widzę,że płyny-woda niegazowana między posiłkami-dziennie min 1,5-2l,rower,kilki,basen czy też szybkie spacery,inne sporty to najlepsze "lekarstwo "na nadwagę.
Słodycza można byle nie częste podjadanie między posiłkami,byle nie zamiast posiłku i nie za często-można sobie ustalić np jeden,dwa dni w tyg na łakocia.
Radzą,żeby przed zjedzeniem słodycza zjeść kilka liści sałaty-poprawia metabolizm.
Jeść więcej warzyw,mniej mięsa smażonego ,zawiesistych i tłustych sosów.
Jeść regularnie i nie napychać się.Jeść częściej ,a mniej.
Nie jeść późnym wieczorem,nocą absolutnie.
pić,pić,pić wodę
nie słodzić
zamiast słodyczy -owoce suszone-śliwki,daktyle,morele,jabłka,gruszki,rodzynki ,ananas itp-oczywiście nie garść,ale troszkę
Świetne efekty daje dieta rozdzielna-możesz jeść do woli;))
Z doświadczenia widzę,że płyny-woda niegazowana między posiłkami-dziennie min 1,5-2l,rower,kilki,basen czy też szybkie spacery,inne sporty to najlepsze "lekarstwo "na nadwagę.
Słodycza można byle nie częste podjadanie między posiłkami,byle nie zamiast posiłku i nie za często-można sobie ustalić np jeden,dwa dni w tyg na łakocia.
Radzą,żeby przed zjedzeniem słodycza zjeść kilka liści sałaty-poprawia metabolizm.
Jeść więcej warzyw,mniej mięsa smażonego ,zawiesistych i tłustych sosów.
Jeść regularnie i nie napychać się.Jeść częściej ,a mniej.
Nie jeść późnym wieczorem,nocą absolutnie.
pić,pić,pić wodę
nie słodzić
zamiast słodyczy -owoce suszone-śliwki,daktyle,morele,jabłka,gruszki,rodzynki ,ananas itp-oczywiście nie garść,ale troszkę
Świetne efekty daje dieta rozdzielna-możesz jeść do woli;))
- asma

Zaległe zdjęcia nadziewanego bakłażana ,tym razem w duecie z cukinią-

schabik dojrzewający ,chlebuś i masełko "wsiowe"-jak u śp.Teściowej-pyszne jedzonko

fajnie,że jeszcze tak można zjeść
,że nie jestesmy skazani na te bezwartościowe podróby sklepowe
My jeszcze mamy porównanie,pamiętamy jak co smakowało "onegdaj",ale młodzi ,aż żal ściska ,już nie mają tego odniesienia...co będzie alej strach myśleć

schabik dojrzewający ,chlebuś i masełko "wsiowe"-jak u śp.Teściowej-pyszne jedzonko

My jeszcze mamy porównanie,pamiętamy jak co smakowało "onegdaj",ale młodzi ,aż żal ściska ,już nie mają tego odniesienia...co będzie alej strach myśleć
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Ja na szczęście smak wyrobiłam sobie na tradycyjnym jedzeniu z dzieciństwa i staram się go wpoić moim dzieciom.Najważniejsze to dawać dobry przykład i wyrabiać dobre żywieniowe nawyki od najmłodszych lat.Pamiętam jak będąc dzieckiem czekałam z kubkiem w ręce aż Babcia nadoi mi do niego mleka prosto od krowy.Moja Mama chodziła do pracy ale zawsze znalazła czas by upiec chleb czy zrobić własny twaróg.Mam dwie córki i obie chętnie sięgają po owoce,orzech,pestki dyni czy słonecznika a nie przepadają za chipsami czy gazowanymi napojami.Najważniejsze to być świadomym tego co się je i nie traktować żołądka jak śmietnika.PS.Schabik prezentuje się obłędnie 
- asma

Aniu- tak też smakuje
Zaniosłam (w Kościele:)plasterki do degustacji to dziwili się,że takie pyszności też można samemu zrobić-wymieniamy się fajnymi przepisami i ten również wędruje z rąk do rąk
Fajnie ,że dbasz o edukację córek
Wstawiaj sprawdzone przepisy na zdrowe jedzonko
wciąż brakuje mi warzyw w miom menu-z domu rodzinnego tego nie wyniosłam bo tam akurat warzyw było zdecydowanie za mało.Warzyw,ziół,własnych wyrobów
Fajnie ,że dbasz o edukację córek
Wstawiaj sprawdzone przepisy na zdrowe jedzonko