Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Witaj Maryniu,niewiele zrobiłam wczoraj i dzisiaj ,bo były inne sprawy,ale może do jesieni zdążę ;:306 ,Twoje prymulki piękne ,też je lubię ,mam różową ale później kwitnie,a kolor amarylisu dla mnie cudny,miłej nocki życzę ;:19 ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Same bliskie ;:167 forumowe Kumpelki prawie w komplecie większość jak zwykle podglądaczy... :? Dziękuję Wam moje Drogie ;:196

Agnieszko - prymulki na razie chyba do donicy posadzę ,żeby nacieszyć oczy...amarylisem się zachwycam bo kwiaty ma olbrzymie , niespotykanie grube i mięsiste a i kolor cudny...cebula chyba nie zmieściłaby się w dłoni ! :)

Obrazek

Obrazek

Dorotko- skoro wybrałam się do jaskini lwa to musiałam ... ;:oj wybór taki ,że oczopląsu można dostać !

Obrazek

Obrazek

Gosiu - takie podobne w kolorze też mam ale te , które kupiłam rosną na wysokich łodyżkach jak kandelabrowe
wybrałam bardziej kompaktowy do kompletu ... resztę zobaczę w sezonie...to ma być nowość :) Sprzedający lubi mieć ciekawostki już u niego wcześniej kilka rzeczy kupiłam.

Obrazek

Basiu - miło ,że wpadłaś! ;:168
Obrazek

Obrazek

Martuś i u mnie przerwa w działkowych zmaganiach bo aura nie sprzyja,miałam nadzieję na dzisiejszy dzień ale nadal leje...trzeba jeszcze przeczekać dzień!

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, udał Ci się amarylis i zakupy fantastyczne; prymule i mordeczki bratuni, aż miło popatrzeć. ;:138
Kolekcja ciemierników urzekająca, tak mocno czerwonego to ja nie mam. ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem, czy podziwiać ciemierniki, czy prymulki :D
U mnie pada albo kropi, mżawka też się pojawiała, ale pąki liściowe coraz bardziej rzucają się w oczy. Najbardziej niecierpliwie czekam na wczesne powojniki. W takim tempie rozwiną się jeszcze w marcu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Maryniu, dziś u mnie piękne ;:3 czego i Tobie życzę, prymulki miodzio normalnie :wit mnie koleżanka namawia na wypad do dużych szklarni na obrzeżach Szczecina, no wybór tam mają olbrzymi, boję się tam jechać ;:306
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Prymuleczki same najpiękniejsze.
Ja niedawno dostałam w prezencie, ale niestety już po trzech dniach zaczęły marnieć, więc wysadziłam do gruntu.
Inne wiosenne też u ciebie super wyglądają.
Koleusik - no, no, mnie żadnego nie udało się dochować do wiosny, wcześ niej czy później padały. Ja nie wiem, wy to macie dobre ręce do roślin. Cóż, zazdroszczę wam kobietki.
U mnie pogoda wcale nie jest piękna. Pochmurno i wietrznie, a tak czekałam na ten czwartek :(
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,super masz ciemierniki ,w ogóle masz dużo rarytasków w ogrodzie godnych podziwu ,życzę słoneczka i ciepełka ,u mnie strasznie wieje ,buziaczki ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

U mnie niestety pogoda podobna jak u Wandzi..... zimno i bardzo wieje.... na szczęście od czasu do czasu przebłyskuje słoneczko dając nadzieję na zbliżającą się poprawę pogody.....
Maryniu ciemierniki przepiękne..... bardzo lubię te kwiatuszki, jednak u mnie słabiutko przyrastają.... na szczęście każdego roku ( niektóre) kwitną, ale kępki niewiele się powiększają..... muszę im podsypać skorupek od jajek.... mam już naszykowane...
Brateczki przepiękne ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo miłe odwiedziny dzisiaj !Bardzo się cieszę !
jeszcze jedna fotka amarylisa w pełnej krasie Obrazek

Stasiu Droga amarylisem się zachwycam choć podobny miałam w piwnicy ale ten jest wyjątkowo udany egz.
Ciemierniki mi kwitną nieliczne ...kilka nie zakwitło a ten czerwony , kolor zależny od fazy kwitnienia od jasnego po ciemny, bywają ciemniejsze i chyba nawet taki mam ale nie zakwitł w tym roku....

Obrazek

Ewciu u mnie dzisiaj był całkiem ładny słoneczny choć trochę wietrzny dzień. Oczywiście wreszcie dotarłam na działkę ale szału wiosennego jeszcze nie ma! Ale jako fotograf detalista :) to i owo dostrzegłam...W marcy powojniki już Ci zakwitną ?? u mnie ledwie widać,że żyją i pączków troszkę mają ale do kwitnienia to im jeszcze zejdzie!Ale ja nie mam tylu i takich odmian jak Twoje! ;:173 Będę oglądać u Ciebie z przyjemnością!

wiciokrzewu trudno byłoby nie dostrzec
Obrazek

Obrazek

Iwonko nie dziwię się ! Ja byłam na ryneczku w dzień targowy to dosłowny oczopląs ..tyle kwiecia wszelakiego a bratków tyle , że aż mdli... :) Ale tak wiele nie kupiłam :roll:
krokusy jedne przekwitły inne zakwitły
Obrazek

Wandziu- u mnie dzisiaj już ciepełko miłe ale wiaterek dość mocny ale ciepły.Słyszę,że taka wiosenna aura w tym tygodniu a w przyszłym znowu śnieg może sypnąć ;:131 ..
Koleusków udało się kilka uchować ten na zdjęciu to matecznik z którego kilka szczepek zrobiłam na rozdanie...pierwsza partia ukorzeniana w wodzie- padła :oops: , dobrze że miałam rośliny mateczne to zaszczepiłam do ziemi i udało się. Dzisiaj już się hartują na balkonie. :) Prymulki kupiłam całkiem przypadkowo ,nie miałam ich w planie ale jak zobaczyłam to poległam ..te były takie troszkę inne niż te z marketu...bo takie też mam. :)

Obrazek

pierwsze nowalijki - listki czosnku niedżwiedziego do serka już zerwałam :heja

Obrazek

Martuś Buziaczki odwzajemniam! :) ;:196 u mnie też wiało dzisiaj dopiero po południu ustał wiatr ale było ciepło i można było cieszyć się wiosną!Moje piwonie już też na wierzchu pokazały kły i brunnery ale nie widzę cieszynianki chociaż ją przesadziłam nie bardzo pamiętam gdzie :oops: Nadchodzą piękne dni...cieszmy się nimi bo nawrót zimna zapowiadają... :?
wierzba hakuro się zazieleniła listkami ale ub.zimy połowa zmarzła i w tym miejscu nadal jest łysa..
Obrazek

wnet zakwitnie forsycja...
Obrazek

i kokorycz znalazłam... :)
Obrazek

Agniesiu u mnie było już ciepło dzisiaj na pewno od jutra i Ty się nim pocieszysz! ;:108 Ciemierników troszkę mi się nazbierało ale dość chimeryczne są. Dostały i dolomit jesienią no ale nie wszystkie kwitną. Najobficiej kwitnący rośnie w nogach... rożanecznika !No więc ta jajeczno-wapienna teoria bierze w łeb! ;:oj

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja nie mogę mieć kokoryczy :(
Mam za sucho. A tak lubię jej drobne kwiatki i to, że kwitnie praktycznie cały sezon
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Już pierwiosnek zaczyna kwitnienie? ;:oj Też dziś zauważyłem te miniaturowe żonkile. :heja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pierwszy dzień wiosny - za oknem świt ... :D

Obrazek

pół godziny później...
słońce wstało..
Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cieszyniankę dopiero znalazłam-wychodzi. Z powojnikami może się trochę rozpędziłam i zakwitną w kwietniu, ale Atragene kwitną bardzo wcześnie i wszystkie moje mają mnóstwo pąków :D
Dzień słoneczny, ranek nieco mroźny, ale liczę na to, że pogoda po moim powrocie z pracy okaże się w sam na prace ogrodowe :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu tak już jest ,że nie wszystko możemy mieć u mnie np,nie darzą się sasanki , goryczki , ;:131 a u innych mają się świetnie...kokorycze mam chyba trzy kolory .Rosną pod drzewem a i gleba u mnie przepuszczalna bardzo i sucha... Jakoś dają radę !

jeszcze maleństwa
Obrazek

Obrazek
wiosna się budzi...
Obrazek
Kriss te pierwiosnki najwcześniejsze u mnie :) miło,że wpadłeś! :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

........................ Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewciu z pewnością już się dzisiaj nie wymigasz / ja też nie!/przed pracami ogrodowymi - pogoda zamówiona! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
stare owoce nowe listeczki :)
Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dziękuję za zdjęcia,w pracy jestem więc do popołudnia tylko zdjęcia mi pozostają
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”