Marpy kwiatki i rabatki..CD
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD
Witaj Maryniu,niewiele zrobiłam wczoraj i dzisiaj ,bo były inne sprawy,ale może do jesieni zdążę
,Twoje prymulki piękne ,też je lubię ,mam różową ale później kwitnie,a kolor amarylisu dla mnie cudny,miłej nocki życzę

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Same bliskie
forumowe Kumpelki prawie w komplecie większość jak zwykle podglądaczy...
Dziękuję Wam moje Drogie
Agnieszko - prymulki na razie chyba do donicy posadzę ,żeby nacieszyć oczy...amarylisem się zachwycam bo kwiaty ma olbrzymie , niespotykanie grube i mięsiste a i kolor cudny...cebula chyba nie zmieściłaby się w dłoni !

Dorotko- skoro wybrałam się do jaskini lwa to musiałam ...
wybór taki ,że oczopląsu można dostać !

Gosiu - takie podobne w kolorze też mam ale te , które kupiłam rosną na wysokich łodyżkach jak kandelabrowe
wybrałam bardziej kompaktowy do kompletu ... resztę zobaczę w sezonie...to ma być nowość
Sprzedający lubi mieć ciekawostki już u niego wcześniej kilka rzeczy kupiłam.

Basiu - miło ,że wpadłaś!

Martuś i u mnie przerwa w działkowych zmaganiach bo aura nie sprzyja,miałam nadzieję na dzisiejszy dzień ale nadal leje...trzeba jeszcze przeczekać dzień!

Agnieszko - prymulki na razie chyba do donicy posadzę ,żeby nacieszyć oczy...amarylisem się zachwycam bo kwiaty ma olbrzymie , niespotykanie grube i mięsiste a i kolor cudny...cebula chyba nie zmieściłaby się w dłoni !

Dorotko- skoro wybrałam się do jaskini lwa to musiałam ...

Gosiu - takie podobne w kolorze też mam ale te , które kupiłam rosną na wysokich łodyżkach jak kandelabrowe
wybrałam bardziej kompaktowy do kompletu ... resztę zobaczę w sezonie...to ma być nowość

Basiu - miło ,że wpadłaś!

Martuś i u mnie przerwa w działkowych zmaganiach bo aura nie sprzyja,miałam nadzieję na dzisiejszy dzień ale nadal leje...trzeba jeszcze przeczekać dzień!

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Maryniu, udał Ci się amarylis i zakupy fantastyczne; prymule i mordeczki bratuni, aż miło popatrzeć.
Kolekcja ciemierników urzekająca, tak mocno czerwonego to ja nie mam.
Kolekcja ciemierników urzekająca, tak mocno czerwonego to ja nie mam.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem, czy podziwiać ciemierniki, czy prymulki
U mnie pada albo kropi, mżawka też się pojawiała, ale pąki liściowe coraz bardziej rzucają się w oczy. Najbardziej niecierpliwie czekam na wczesne powojniki. W takim tempie rozwiną się jeszcze w marcu
U mnie pada albo kropi, mżawka też się pojawiała, ale pąki liściowe coraz bardziej rzucają się w oczy. Najbardziej niecierpliwie czekam na wczesne powojniki. W takim tempie rozwiną się jeszcze w marcu
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Maryniu, dziś u mnie piękne
czego i Tobie życzę, prymulki miodzio normalnie
mnie koleżanka namawia na wypad do dużych szklarni na obrzeżach Szczecina, no wybór tam mają olbrzymi, boję się tam jechać 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Prymuleczki same najpiękniejsze.
Ja niedawno dostałam w prezencie, ale niestety już po trzech dniach zaczęły marnieć, więc wysadziłam do gruntu.
Inne wiosenne też u ciebie super wyglądają.
Koleusik - no, no, mnie żadnego nie udało się dochować do wiosny, wcześ niej czy później padały. Ja nie wiem, wy to macie dobre ręce do roślin. Cóż, zazdroszczę wam kobietki.
U mnie pogoda wcale nie jest piękna. Pochmurno i wietrznie, a tak czekałam na ten czwartek
Ja niedawno dostałam w prezencie, ale niestety już po trzech dniach zaczęły marnieć, więc wysadziłam do gruntu.
Inne wiosenne też u ciebie super wyglądają.
Koleusik - no, no, mnie żadnego nie udało się dochować do wiosny, wcześ niej czy później padały. Ja nie wiem, wy to macie dobre ręce do roślin. Cóż, zazdroszczę wam kobietki.
U mnie pogoda wcale nie jest piękna. Pochmurno i wietrznie, a tak czekałam na ten czwartek
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,super masz ciemierniki ,w ogóle masz dużo rarytasków w ogrodzie godnych podziwu ,życzę słoneczka i ciepełka ,u mnie strasznie wieje ,buziaczki

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
U mnie niestety pogoda podobna jak u Wandzi..... zimno i bardzo wieje.... na szczęście od czasu do czasu przebłyskuje słoneczko dając nadzieję na zbliżającą się poprawę pogody.....
Maryniu ciemierniki przepiękne..... bardzo lubię te kwiatuszki, jednak u mnie słabiutko przyrastają.... na szczęście każdego roku ( niektóre) kwitną, ale kępki niewiele się powiększają..... muszę im podsypać skorupek od jajek.... mam już naszykowane...
Brateczki przepiękne
Maryniu ciemierniki przepiękne..... bardzo lubię te kwiatuszki, jednak u mnie słabiutko przyrastają.... na szczęście każdego roku ( niektóre) kwitną, ale kępki niewiele się powiększają..... muszę im podsypać skorupek od jajek.... mam już naszykowane...
Brateczki przepiękne
- marpa

Bardzo miłe odwiedziny dzisiaj !Bardzo się cieszę !
jeszcze jedna fotka amarylisa w pełnej krasie
Stasiu Droga amarylisem się zachwycam choć podobny miałam w piwnicy ale ten jest wyjątkowo udany egz.
Ciemierniki mi kwitną nieliczne ...kilka nie zakwitło a ten czerwony , kolor zależny od fazy kwitnienia od jasnego po ciemny, bywają ciemniejsze i chyba nawet taki mam ale nie zakwitł w tym roku....

Ewciu u mnie dzisiaj był całkiem ładny słoneczny choć trochę wietrzny dzień. Oczywiście wreszcie dotarłam na działkę ale szału wiosennego jeszcze nie ma! Ale jako fotograf detalista
to i owo dostrzegłam...W marcy powojniki już Ci zakwitną ?? u mnie ledwie widać,że żyją i pączków troszkę mają ale do kwitnienia to im jeszcze zejdzie!Ale ja nie mam tylu i takich odmian jak Twoje!
Będę oglądać u Ciebie z przyjemnością!
wiciokrzewu trudno byłoby nie dostrzec

Iwonko nie dziwię się ! Ja byłam na ryneczku w dzień targowy to dosłowny oczopląs ..tyle kwiecia wszelakiego a bratków tyle , że aż mdli...
Ale tak wiele nie kupiłam
krokusy jedne przekwitły inne zakwitły

Wandziu- u mnie dzisiaj już ciepełko miłe ale wiaterek dość mocny ale ciepły.Słyszę,że taka wiosenna aura w tym tygodniu a w przyszłym znowu śnieg może sypnąć
..
Koleusków udało się kilka uchować ten na zdjęciu to matecznik z którego kilka szczepek zrobiłam na rozdanie...pierwsza partia ukorzeniana w wodzie- padła
, dobrze że miałam rośliny mateczne to zaszczepiłam do ziemi i udało się. Dzisiaj już się hartują na balkonie.
Prymulki kupiłam całkiem przypadkowo ,nie miałam ich w planie ale jak zobaczyłam to poległam ..te były takie troszkę inne niż te z marketu...bo takie też mam.

pierwsze nowalijki - listki czosnku niedżwiedziego do serka już zerwałam

Martuś Buziaczki odwzajemniam!
u mnie też wiało dzisiaj dopiero po południu ustał wiatr ale było ciepło i można było cieszyć się wiosną!Moje piwonie już też na wierzchu pokazały kły i brunnery ale nie widzę cieszynianki chociaż ją przesadziłam nie bardzo pamiętam gdzie
Nadchodzą piękne dni...cieszmy się nimi bo nawrót zimna zapowiadają...
wierzba hakuro się zazieleniła listkami ale ub.zimy połowa zmarzła i w tym miejscu nadal jest łysa..

wnet zakwitnie forsycja...

i kokorycz znalazłam...

Agniesiu u mnie było już ciepło dzisiaj na pewno od jutra i Ty się nim pocieszysz!
Ciemierników troszkę mi się nazbierało ale dość chimeryczne są. Dostały i dolomit jesienią no ale nie wszystkie kwitną. Najobficiej kwitnący rośnie w nogach... rożanecznika !No więc ta jajeczno-wapienna teoria bierze w łeb!

jeszcze jedna fotka amarylisa w pełnej krasie

Stasiu Droga amarylisem się zachwycam choć podobny miałam w piwnicy ale ten jest wyjątkowo udany egz.
Ciemierniki mi kwitną nieliczne ...kilka nie zakwitło a ten czerwony , kolor zależny od fazy kwitnienia od jasnego po ciemny, bywają ciemniejsze i chyba nawet taki mam ale nie zakwitł w tym roku....

Ewciu u mnie dzisiaj był całkiem ładny słoneczny choć trochę wietrzny dzień. Oczywiście wreszcie dotarłam na działkę ale szału wiosennego jeszcze nie ma! Ale jako fotograf detalista
wiciokrzewu trudno byłoby nie dostrzec

Iwonko nie dziwię się ! Ja byłam na ryneczku w dzień targowy to dosłowny oczopląs ..tyle kwiecia wszelakiego a bratków tyle , że aż mdli...
krokusy jedne przekwitły inne zakwitły

Wandziu- u mnie dzisiaj już ciepełko miłe ale wiaterek dość mocny ale ciepły.Słyszę,że taka wiosenna aura w tym tygodniu a w przyszłym znowu śnieg może sypnąć
Koleusków udało się kilka uchować ten na zdjęciu to matecznik z którego kilka szczepek zrobiłam na rozdanie...pierwsza partia ukorzeniana w wodzie- padła

pierwsze nowalijki - listki czosnku niedżwiedziego do serka już zerwałam

Martuś Buziaczki odwzajemniam!
wierzba hakuro się zazieleniła listkami ale ub.zimy połowa zmarzła i w tym miejscu nadal jest łysa..

wnet zakwitnie forsycja...

i kokorycz znalazłam...

Agniesiu u mnie było już ciepło dzisiaj na pewno od jutra i Ty się nim pocieszysz!

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja nie mogę mieć kokoryczy
Mam za sucho. A tak lubię jej drobne kwiatki i to, że kwitnie praktycznie cały sezon
Mam za sucho. A tak lubię jej drobne kwiatki i to, że kwitnie praktycznie cały sezon
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Już pierwiosnek zaczyna kwitnienie?
Też dziś zauważyłem te miniaturowe żonkile. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszyniankę dopiero znalazłam-wychodzi. Z powojnikami może się trochę rozpędziłam i zakwitną w kwietniu, ale Atragene kwitną bardzo wcześnie i wszystkie moje mają mnóstwo pąków
Dzień słoneczny, ranek nieco mroźny, ale liczę na to, że pogoda po moim powrocie z pracy okaże się w sam na prace ogrodowe
Dzień słoneczny, ranek nieco mroźny, ale liczę na to, że pogoda po moim powrocie z pracy okaże się w sam na prace ogrodowe
- marpa

Gosiu tak już jest ,że nie wszystko możemy mieć u mnie np,nie darzą się sasanki , goryczki ,
a u innych mają się świetnie...kokorycze mam chyba trzy kolory .Rosną pod drzewem a i gleba u mnie przepuszczalna bardzo i sucha... Jakoś dają radę !
jeszcze maleństwa

wiosna się budzi...

Kriss te pierwiosnki najwcześniejsze u mnie
miło,że wpadłeś!

........................

Ewciu z pewnością już się dzisiaj nie wymigasz / ja też nie!/przed pracami ogrodowymi - pogoda zamówiona!

stare owoce nowe listeczki

jeszcze maleństwa

wiosna się budzi...

Kriss te pierwiosnki najwcześniejsze u mnie

........................

Ewciu z pewnością już się dzisiaj nie wymigasz / ja też nie!/przed pracami ogrodowymi - pogoda zamówiona!

stare owoce nowe listeczki

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dziękuję za zdjęcia,w pracy jestem więc do popołudnia tylko zdjęcia mi pozostają