Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Martuś cudowne nowości i Gunnera, też się zaraziłaś ;:306 .Życzę byś trafiła na tą oryginalną. ;:138
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Wpisywalam się wcześniej w tym wątku i postu nie ma ;:223 zaglosowalabym na Ciebie i Twój piękny ogród w marcowym konkursie niestety ilośc postów nie pozwala :( ale trzymam kciuki ;:168
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu dziękuję ;:196
Ale szczęściara z Ciebie ja też bym już roślinki sadziła ale jak na razie nic nie mam. Jedynie piwonie przesadziłam w inne miejsce. W sklepach pustki może w przyszłym tygodniu coś sie ruszy bo po przeziębieniu to będę głodna ogrodu i sadzenia. ;:224
Pozdrawiam serdecznie
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko,kiełki są na wierzchu ,ale to mogą być liściowe kiełki a nie kwiatowe,a zwłaszcza te nowe kupione teraz to niektóre takie małe ,że nie wiadomo kiedy zakwitną,pozdrawiam :wit ;:168

Iwonko,jagódko dzisiaj też przyszła paczka z rosarium i piwonie ,ale wczoraj to przed domem były same pudła,3 przewoźników przywiozło paczki,nie zdążam sadzić ,mam zaległości,dzień był piękny i cały w ogrodzie,może jutro jeszcze u mnie nie będzie padać to coś posadę,miłej nocki życzę ;:19

Kasiu,tak mi się u Ciebie spodobała,że zamówiłam i już rośnie,a jaka jest nie oryginalna? ;:168

Edytko,dziękuję,czasem tak posty znikają,pozdrawiam i cudnych snów życzę :wit ;:19

Sylwio,nie wiem,jak to nazwać,ale tyle pracy zwaliło mi się teraz ,że nie nadążam,tworzę takie babcine zakątki z piwoniami ,ostróżkami ,floksami,różami, liliami i będą jeszcze dalie,buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusia odwiedza wątek nocną porą ;:196, mówisz że nie nadążasz z rozpakowywaniem zamówionych roślin :lol:
Już sobie wyobrażam ten Twój raj w lecie ale i za rok ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,tak wychodzi,że nocą skradam się do Waszych ogrodów i buszuję ,w tym roku to ja tego buszu tak nie widzę ,,może za rok ,zobaczymy co z tego wyjdzie,jak rośliny sobie poradzą ,niektóre sadzonki są tragiczne,dzisiaj takie przyjechały funkie,nie wiem czy można nazwać to sadzonką,buziaczki dla Ciebie ;:168
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Niestety kupowanie roślin w internecie zawsze jest ryzykiem :( Na szczęście większość sprzedaje dobry towar.Wczoraj odebrałam kolejne cebule lilii i muszę powiedzieć że wyglądają bardzo dobrze.Z tegorocznych przesyłek jak na razie rozczarowana jestem drzewkami owocowymi, ale nie znałam tego sprzedawcy i pierwszy raz u niego kupowałam.Niestety mój sprawdzony sprzedawca od drzewek nie posiadał interesującej mnie odmiany.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś dzięki naszej miłości i te malutkie sadzonki też dadzą sobie radę,
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś funkia szybko się przyjmie żeby był ładny kolec i kawałek korzonka.
Może nawozić dopiero jak troszkę podrośnie. :D
U mnie dziś pada i bardzo się ciesze choć pokazują cały tydzień deszczowy. :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Martuś czytam o Twoich zmaganiach ogrodowych i nic ale to nic nie zazdroszczę! ;:303 Ja niczego nie zamawiam, a powód prozaiczny - chroniczny brak miejsca... ;:306 a przecież jeszcze w sezonie coś dokupić muszę na miejscu jak coś w łapska wpadnie ! ;:131 A już jakaś drobnica się sezonuje na balkonie a i na parapetach coraz bardziej zielono.. ;:306
Roślinami się nie przejmuj ;:173 , trudno żeby o tej porze sadzonki wyglądały majowo... :) będzie dobrze! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A kto teraz nie zapracowany w ogrodzie, chyba ze świeczką takiego szukać. :;230
Ważne, że pada, bo wszystko odzyje i ruszy.
Twoje świeżo posadzone roślinki też. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu teraz tyle pracy przed Tobą a później bedzie co podziwiać jak zawsze- będzie pięknie , miłego weekendu życzę ;:168
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Marta w rosaćwik kupuj bez obaw .ja tam kupuje i teraz skłonna jestem określić że lepsze róże przyszły od rosaćwik w jesieni , niż z rosarium . przede wszystkim w rosarium już drugi raz pomylili mi odmiany a i na wiosnę gorzej się ich róże zbierają . zaś od Ćwika silny start i od razu w pierwszym roku duże kwitnienie.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, ja myślę, że to są kiełki liściowe, ale i tak się cieszę, a z kwitnieniem, no zobaczymy, ja wczoraj zrobiłam sporo na działeczce, a dziś w pracy, ale deszczyk popadał i to całkiem nie źle, a mrozu u nas nie zapowiadają, więc myślę, że będzie dobrze, po niedzieli chcę siać marchew, cebulkę posadzić, no i nie wiem co jeszcze :wit a, po niedzieli może wysłać Ci ostrogowca, to są młode siewki, ale szybko rośnie?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,ja też zamówiłam lilie i też przyszły piękne,ale jest parę innych bylin ,które są nie do odbioru ,ale co zrobisz ,trzeba cieszyć się tym co się ma pozdrawiam :wit ;:168

Ewuniu,pewnie masz rację ,one dadzą radę ,czasu jest trochę,miłych snów życzę ;:19

Kasiu,nawet kolca nie widać,ale taka trafiła się jedna odmiana,o nawożeniu na razie nie ma mowy ziemię mają nową i to im musi wystarczyć,u mnie też pada ,i ja dzisiaj na deszczu sadziłam ,przyszłam przemoczona do suchej nitki i tak nie skończyłam ,ale nie mam już dużo,myślałam ,żeby posadzić wszystko, to by super podlało ;:306 ,pozdrawiam :wit :tan

Maryniu,nie ma czego zazdrościć,masz po prostu mniej pracy teraz,ale jak znam życie ,to ciągle coś wymyślimy i znowu mamy pracę,może moje sadzonki sobie jakoś poradzą ,zadbam o nie :tan

Grażynko,ja też się cieszę ,że pada,bo było bardzo sucho,teraz mamy dużo pracy ,ale potem będziemy leżeć ;:306 ,miłej nocki ;:19

Sylwio,dziękuję za odwiedzinki ,może będzie ładne lato ,żeby nasze roślinki pokazały co potrafią,buziaczki dla Ciebie ;:196

Alinko,dzięki za informację dobrej nocki życzę ;:19
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”