Ogród Marty cz. IV
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Martuś cudowne nowości i Gunnera, też się zaraziłaś
.Życzę byś trafiła na tą oryginalną. 
- trillum30a
- 200p

- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Wpisywalam się wcześniej w tym wątku i postu nie ma
zaglosowalabym na Ciebie i Twój piękny ogród w marcowym konkursie niestety ilośc postów nie pozwala
ale trzymam kciuki 
Pozdrawiam-Iwona
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu dziękuję
Ale szczęściara z Ciebie ja też bym już roślinki sadziła ale jak na razie nic nie mam. Jedynie piwonie przesadziłam w inne miejsce. W sklepach pustki może w przyszłym tygodniu coś sie ruszy bo po przeziębieniu to będę głodna ogrodu i sadzenia.
Pozdrawiam serdecznie
Ale szczęściara z Ciebie ja też bym już roślinki sadziła ale jak na razie nic nie mam. Jedynie piwonie przesadziłam w inne miejsce. W sklepach pustki może w przyszłym tygodniu coś sie ruszy bo po przeziębieniu to będę głodna ogrodu i sadzenia.
Pozdrawiam serdecznie
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko,kiełki są na wierzchu ,ale to mogą być liściowe kiełki a nie kwiatowe,a zwłaszcza te nowe kupione teraz to niektóre takie małe ,że nie wiadomo kiedy zakwitną,pozdrawiam
Iwonko,jagódko dzisiaj też przyszła paczka z rosarium i piwonie ,ale wczoraj to przed domem były same pudła,3 przewoźników przywiozło paczki,nie zdążam sadzić ,mam zaległości,dzień był piękny i cały w ogrodzie,może jutro jeszcze u mnie nie będzie padać to coś posadę,miłej nocki życzę
Kasiu,tak mi się u Ciebie spodobała,że zamówiłam i już rośnie,a jaka jest nie oryginalna?
Edytko,dziękuję,czasem tak posty znikają,pozdrawiam i cudnych snów życzę
Sylwio,nie wiem,jak to nazwać,ale tyle pracy zwaliło mi się teraz ,że nie nadążam,tworzę takie babcine zakątki z piwoniami ,ostróżkami ,floksami,różami, liliami i będą jeszcze dalie,buziaczki dla Ciebie
Iwonko,jagódko dzisiaj też przyszła paczka z rosarium i piwonie ,ale wczoraj to przed domem były same pudła,3 przewoźników przywiozło paczki,nie zdążam sadzić ,mam zaległości,dzień był piękny i cały w ogrodzie,może jutro jeszcze u mnie nie będzie padać to coś posadę,miłej nocki życzę
Kasiu,tak mi się u Ciebie spodobała,że zamówiłam i już rośnie,a jaka jest nie oryginalna?
Edytko,dziękuję,czasem tak posty znikają,pozdrawiam i cudnych snów życzę
Sylwio,nie wiem,jak to nazwać,ale tyle pracy zwaliło mi się teraz ,że nie nadążam,tworzę takie babcine zakątki z piwoniami ,ostróżkami ,floksami,różami, liliami i będą jeszcze dalie,buziaczki dla Ciebie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusia odwiedza wątek nocną porą
, mówisz że nie nadążasz z rozpakowywaniem zamówionych roślin
Już sobie wyobrażam ten Twój raj w lecie ale i za rok
Już sobie wyobrażam ten Twój raj w lecie ale i za rok
-
koziorozec

Marysiu,tak wychodzi,że nocą skradam się do Waszych ogrodów i buszuję ,w tym roku to ja tego buszu tak nie widzę ,,może za rok ,zobaczymy co z tego wyjdzie,jak rośliny sobie poradzą ,niektóre sadzonki są tragiczne,dzisiaj takie przyjechały funkie,nie wiem czy można nazwać to sadzonką,buziaczki dla Ciebie 
Niestety kupowanie roślin w internecie zawsze jest ryzykiem
Na szczęście większość sprzedaje dobry towar.Wczoraj odebrałam kolejne cebule lilii i muszę powiedzieć że wyglądają bardzo dobrze.Z tegorocznych przesyłek jak na razie rozczarowana jestem drzewkami owocowymi, ale nie znałam tego sprzedawcy i pierwszy raz u niego kupowałam.Niestety mój sprawdzony sprzedawca od drzewek nie posiadał interesującej mnie odmiany.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś dzięki naszej miłości i te malutkie sadzonki też dadzą sobie radę,
Pozdrawiam
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś funkia szybko się przyjmie żeby był ładny kolec i kawałek korzonka.
Może nawozić dopiero jak troszkę podrośnie.
U mnie dziś pada i bardzo się ciesze choć pokazują cały tydzień deszczowy.
Może nawozić dopiero jak troszkę podrośnie.
U mnie dziś pada i bardzo się ciesze choć pokazują cały tydzień deszczowy.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Martuś czytam o Twoich zmaganiach ogrodowych i nic ale to nic nie zazdroszczę!
Ja niczego nie zamawiam, a powód prozaiczny - chroniczny brak miejsca...
a przecież jeszcze w sezonie coś dokupić muszę na miejscu jak coś w łapska wpadnie !
A już jakaś drobnica się sezonuje na balkonie a i na parapetach coraz bardziej zielono..
Roślinami się nie przejmuj
, trudno żeby o tej porze sadzonki wyglądały majowo...
będzie dobrze!

Roślinami się nie przejmuj
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A kto teraz nie zapracowany w ogrodzie, chyba ze świeczką takiego szukać.
Ważne, że pada, bo wszystko odzyje i ruszy.
Twoje świeżo posadzone roślinki też.
Ważne, że pada, bo wszystko odzyje i ruszy.
Twoje świeżo posadzone roślinki też.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu teraz tyle pracy przed Tobą a później bedzie co podziwiać jak zawsze- będzie pięknie , miłego weekendu życzę 
Ogród początki - zapraszam serdecznie
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Marta w rosaćwik kupuj bez obaw .ja tam kupuje i teraz skłonna jestem określić że lepsze róże przyszły od rosaćwik w jesieni , niż z rosarium . przede wszystkim w rosarium już drugi raz pomylili mi odmiany a i na wiosnę gorzej się ich róże zbierają . zaś od Ćwika silny start i od razu w pierwszym roku duże kwitnienie.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu, ja myślę, że to są kiełki liściowe, ale i tak się cieszę, a z kwitnieniem, no zobaczymy, ja wczoraj zrobiłam sporo na działeczce, a dziś w pracy, ale deszczyk popadał i to całkiem nie źle, a mrozu u nas nie zapowiadają, więc myślę, że będzie dobrze, po niedzieli chcę siać marchew, cebulkę posadzić, no i nie wiem co jeszcze
a, po niedzieli może wysłać Ci ostrogowca, to są młode siewki, ale szybko rośnie?
-
koziorozec

Gosiu,ja też zamówiłam lilie i też przyszły piękne,ale jest parę innych bylin ,które są nie do odbioru ,ale co zrobisz ,trzeba cieszyć się tym co się ma pozdrawiam
Ewuniu,pewnie masz rację ,one dadzą radę ,czasu jest trochę,miłych snów życzę
Kasiu,nawet kolca nie widać,ale taka trafiła się jedna odmiana,o nawożeniu na razie nie ma mowy ziemię mają nową i to im musi wystarczyć,u mnie też pada ,i ja dzisiaj na deszczu sadziłam ,przyszłam przemoczona do suchej nitki i tak nie skończyłam ,ale nie mam już dużo,myślałam ,żeby posadzić wszystko, to by super podlało
,pozdrawiam
Maryniu,nie ma czego zazdrościć,masz po prostu mniej pracy teraz,ale jak znam życie ,to ciągle coś wymyślimy i znowu mamy pracę,może moje sadzonki sobie jakoś poradzą ,zadbam o nie
Grażynko,ja też się cieszę ,że pada,bo było bardzo sucho,teraz mamy dużo pracy ,ale potem będziemy leżeć
,miłej nocki
Sylwio,dziękuję za odwiedzinki ,może będzie ładne lato ,żeby nasze roślinki pokazały co potrafią,buziaczki dla Ciebie
Alinko,dzięki za informację dobrej nocki życzę
Ewuniu,pewnie masz rację ,one dadzą radę ,czasu jest trochę,miłych snów życzę
Kasiu,nawet kolca nie widać,ale taka trafiła się jedna odmiana,o nawożeniu na razie nie ma mowy ziemię mają nową i to im musi wystarczyć,u mnie też pada ,i ja dzisiaj na deszczu sadziłam ,przyszłam przemoczona do suchej nitki i tak nie skończyłam ,ale nie mam już dużo,myślałam ,żeby posadzić wszystko, to by super podlało
Maryniu,nie ma czego zazdrościć,masz po prostu mniej pracy teraz,ale jak znam życie ,to ciągle coś wymyślimy i znowu mamy pracę,może moje sadzonki sobie jakoś poradzą ,zadbam o nie
Grażynko,ja też się cieszę ,że pada,bo było bardzo sucho,teraz mamy dużo pracy ,ale potem będziemy leżeć
Sylwio,dziękuję za odwiedzinki ,może będzie ładne lato ,żeby nasze roślinki pokazały co potrafią,buziaczki dla Ciebie
Alinko,dzięki za informację dobrej nocki życzę