Mój ogród - moja pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja

Post »

Sylwia :wit prace wiosenne przebiegają bardzo sprawnie,pogoda dopisuje także praktycznie od rana jestem na dworze.Trawnik wygrabiony,rabatki posprzątane,krzewy poprzycinane,zostało jeszcze usunięcie chwastów ale nie wkraczam jeszcze z odchwaszczaniem bo jeszcze nie wszystkie rośliny wyszły z ziemi.No i bardzo uciążliwe dla mnie zajęcie wyrywanie trawy,która sama się nasiała na rabatach.Hibiskus jako jedyny jeszcze okryty włókniną.bo są u mnie jeszcze co noc przymrozki :| Niestety synoptycy zapowiadają załamanie pogody co skutecznie utrudni prace w ogrodzie.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ,a co ma Ci utrudnić załamanie pogody :?: :?: Już wszystko co na tę porę trzeba było zrobić już masz zrobione ;:333 Chwastów to i ja mam dużo , rosły przecież prawie całą zimę. ;:219 Jeszcze też nie ''tykałem'' ;:131 Hibiskus jeszcze długo nie pokaże się . Jak dobrze pójdzie w tym roku może być wcześniej , początek maja. :uszy
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Tadziu,w zasadzie załamanie pogody to mi przeszkadza w tym momencie, w tworzeniu nowych rabat,bo jeśli mi tak dobrze poszło ze sprzątaniem ogrodu to chciałabym sprawnie zrobić również i to.Przyzwyczałam się do słonecznej pogody inaczej wtedy funkcjonuję i czuję się radosna.Nie mam nic przeciwko opadom deszczu ale moim ideałem byłoby to, żeby padał w nocy,a dzień był słoneczny.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Aniu taki ideał każdy by chciał - niestety nie zawsze tak jest ;:145
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

:wit Ewo

Wiem,że nie ma ideałów i idealnych sytuacji.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu głowa do góry może -10 stopni nie będzie. Deszczyk potrzebny tylko mogłoby się zbytnio nie ochłodzić, ale zobaczymy jak to będzie. Pozdrawaiam i miłego weekendu życzę. ;:168
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Sylwio :wit

Ja deszczu się nie obawiam tylko drastycznych zmian temperatury.U mnie dzisiaj zimno,strasznie wietrznie i kilka godzin bez prądu.Właśnie takich zmian się boję,a jak wszyscy wiemy człowiek do dobrego szybko się przyzwyczaja i chciałoby się aby już było to ciepełko.Również gorąco pozdrawiam i udanego weekendu.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aniu , mi też się marzy żeby w nocy padało a w dzień grzało . Na razie wieje okrutnie , może jutro będzie lepiej .
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Danusiu,pomarzyć dobra rzecz,przynajmniej marzenia nic nie kosztują a jak poprawiają nastrój.U mnie dzisiaj też bardzo brzydka pogoda,strasznie wieje wiatr i nie było kilka godzin energii elektrycznej. Zobaczymy co będzie jutro?
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu , ja dziś w pracy , jutro w pracy , w poniedziałek mam wolne i nadzieję że pogoda się poprawi , może uda mi się przygotować grządkę pod buraki . W ubiegłym roku pierwszy raz posiałam i totalna porażka , nie wiem czemu .Może w tym roku będzie lepiej .
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Danusiu,no nie wiem czy uda Ci się coś porobić na ogródku,bo to pogorszenie pogody chyba ma być długotrwałe (jeśli synoptycy) się nie mylą.Ja warzywa uprawiam od kilku dobrych lat ale buraki już kilka sezonów też mi się nie udają to jest podobno wina jakichś chorób grzybowych,które najpierw porażają liście co powoduje ich zasychanie a następnie ma ujemny wpływ na korzeń.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu a ja myślałam że to braki w składzie ziemi , muszę poczytać . Wreszcie wiatr ucichł i jest dosyć ciepło. Jutro powinien być ładny dzień .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Na sianie buraczków Dziewczyny jeszcze nie pora... ;:185 koniec kwietnia to już można jak już ziemia będzie ogrzana bo one nie lubią zimnej ziemi ,która nie szkodzi wczesnej marchewce czy pietruszce
Dobre odmiany dobrze plonujące mamy wypraktykowane te odmiany o owalnym korzeniu . Wczoraj eM wykopał na grządce kilka buraków , które świetnie przezimowały! ;:oj
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Danusiu to poczytaj o uprawie tych buraków,ja nie stosuję żadnych oprysków są w pełni ekologiczne ale bardzo małe.Pogoda u mnie dzisiaj można powiedzieć gorsza niż wczoraj wietrznie i pada śnieg z deszczem dość intensywnie.

Maryniu,ja jeszcze nie mam zamiaru siać buraczków nie mam nawet jeszcze kupionych nasion.A próbowałam już różne i te o owalnym korzeniu i okrągłe,nie bardzo mi się w ostatnich latach udają.Co roku zmieniam im miejscówkę.Ja niemal wszystkie warzywa sieję w jednym terminie nie rozkładam tego w czasie,czekam tylko aby ziemia się ogrzała,nawet ogórki wysiewam razem z innymi warzywami,okrywam je włókniną i mam wcześniejsze zbiory.Wyjątek stanowi jedynie papryka,którą wysadzam po majowych przymrozkach.

.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

anias1 pisze:Danusiu,no nie wiem czy uda Ci się coś porobić na ogródku,bo to pogorszenie pogody chyba ma być długotrwałe (jeśli synoptycy) się nie mylą.Ja warzywa uprawiam od kilku dobrych lat ale buraki już kilka sezonów też mi się nie udają to jest podobno wina jakichś chorób grzybowych,które najpierw porażają liście co powoduje ich zasychanie a następnie ma ujemny wpływ na korzeń.
Tak też mi się wydaje, więc jak je uprawiać żeby się udały ;:185
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”