Kwiatuszki Filigranowej cz.VI
-
cymric
- 10p - Początkujący

- Od: 10 kwie 2009, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.VI
Anthurium genialne
. Szukam takiego od dłuższego czasu. Piszę pw. 
Pati prześliczne anthurium (tfuu by nie zauroczyć) 
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Przepiękna zdobycz
ale storczyka-długodystansowca też gratuluję, 2 lata to jest coś...

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam się i ja w Twoim nowym kolorowym wątku
Bardzo ładnie i ciekawie prezentuje się aeschynantus variegata a anthurium amaretti wyjątkowo oryginalne i piękne
Pozdrówka.
Bardzo ładnie i ciekawie prezentuje się aeschynantus variegata a anthurium amaretti wyjątkowo oryginalne i piękne
Pozdrówka.
Kochani no po prostu staram sie aby coś zdobyć ciekawego,ale łatwo nie jest, czasem parę miesięcy czegoś szukam jak już sobie zapanuję,że właśnie to chcę... ale kto szuka ten znajdzie
Modivhaszma dokładnie łatwo nie jest a z tej odmiany anthurium najłatwiej jest spotkać czerwonei pomarańczowe, wcześniej ciapiate widywałam tylko w niemczech w Dehner center.
eszynanthus variegata - mam 2 rośliny , które jak przywiozłam nei były w ogóle wybarwione, teraz już ich młode końcówki sa pięknie ubarwione i ładnie się prezentują na tle bordowych liści niewybarwionych są jaskrawozielone;).

Ze storczyków długoterminowych mam parę, jakoś nauczyłam sie wybierać takie, po których widzę ,że będą się ładnie rozgałęziały... chyba już z 3 albo 4 mam takie...ale w weekend pstryknę zdjecie, bo 2 z nich mam u mamy na parapetach.
cambria też kwitnie dość długo-myślałam,że po 2 tygodniach już pozrzuca kwiaty, a już chyba 6 tygodni trzyma formę;)
Modivhaszma dokładnie łatwo nie jest a z tej odmiany anthurium najłatwiej jest spotkać czerwonei pomarańczowe, wcześniej ciapiate widywałam tylko w niemczech w Dehner center.
eszynanthus variegata - mam 2 rośliny , które jak przywiozłam nei były w ogóle wybarwione, teraz już ich młode końcówki sa pięknie ubarwione i ładnie się prezentują na tle bordowych liści niewybarwionych są jaskrawozielone;).

Ze storczyków długoterminowych mam parę, jakoś nauczyłam sie wybierać takie, po których widzę ,że będą się ładnie rozgałęziały... chyba już z 3 albo 4 mam takie...ale w weekend pstryknę zdjecie, bo 2 z nich mam u mamy na parapetach.
cambria też kwitnie dość długo-myślałam,że po 2 tygodniach już pozrzuca kwiaty, a już chyba 6 tygodni trzyma formę;)

- Amara
- 1000p

- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Cambria cudna
i oby jak najdłużej kwitła
I po co ja zaglądałem do Twojego wątku
Teraz mi się storczyki śnią po nocach
gratuluje przepięknej kolekcji i wytrwałości
Wielki podziw, że pamiętacie nazwy łacińskie
Powodzenia w hodowli
Teraz mi się storczyki śnią po nocach
gratuluje przepięknej kolekcji i wytrwałości
Wielki podziw, że pamiętacie nazwy łacińskie
Powodzenia w hodowli
Pozdrawiam Abelard
Balkon a'la powietrzny tramwaj
Balkon a'la powietrzny tramwaj
Kochani witam, nie było mnie 4 dni w domku, ale dziś nadrabiam zaległości, w międzyczasie przyjechały moje 2 kwietniki, które aby ustawić na planowanych miejscach, musiałam trochę poprzesuwac meble...potem okazało się , że jednak musze dokupić do nich inne podstawki- ale to zostawiam po niedzieli do zalatwienia...

mały jest już prawie zagospodarowany, jedynie cobra pójdzie w inne miejsce...a na dużym jak dokupie podstawki to dopiero poustawiam konkretne kwiaty, które zaplanowałam

Ale dzisiaj największą niespodziankę zrobiła mi calathea networ- robiąc porzadek na komodzie i przesuwając jej zauważyłam,że zakwitła- tym milej,że to 1 kwitnienie u mnie

mały jest już prawie zagospodarowany, jedynie cobra pójdzie w inne miejsce...a na dużym jak dokupie podstawki to dopiero poustawiam konkretne kwiaty, które zaplanowałam

Ale dzisiaj największą niespodziankę zrobiła mi calathea networ- robiąc porzadek na komodzie i przesuwając jej zauważyłam,że zakwitła- tym milej,że to 1 kwitnienie u mnie

-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne, różnorodne rośliny, to nie może się znudzić. Masz naprawdę wielką kolekcję,
wszystko piękne i zadbane. 
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Mnie też network kwitła w zeszłym roku.
Prawie kwiatków nie było widać w gąszczu i tak niziutko.
Śliczny ten jasny sabotek
Prawie kwiatków nie było widać w gąszczu i tak niziutko.
Śliczny ten jasny sabotek
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pati kwietniki super się prezentują
Na komodę z kwiatami patrzę z zachwytem, tym bardziej, ze cudowne sabotki wepchnęły się do przodu i zachwycają kwiatami 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Nowe kwietniki super i bardzo ładnie prezentują się na nich kwiatuszki.
No ale Sabotki
to gwiazdy numer jeden. 
No ale Sabotki
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Piekny i wielki... Sliczny.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Paolka33
- 200p

- Od: 8 lut 2014, o 16:51
Jeszcze takiego nie widziałam. Wielki.