Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Alicjo, dziękuję. Mam nadzieję, że doczekam się kwiatów.

Jadziu, a wiesz, że wczoraj też mi to przyszło do głowy, szczególnie, że dopiero jutro będę mogła coś z tym zrobić. Tylko gdy pomyślałam, to miałam raptem 20 minut do wyjazdu, z którego wróciłam dzisiaj rano, więc została tylko woda i modlitwa, żeby eM. mnie z tym wszystkim w końcu nie pogonił :wink: .

Anita to mój pierwszy raz z pelasiami, mam zamiar je przechować. Mojej mamie zawsze się udaje, to może i mi się uda :). Dziś też zaaplikowałam sobie czosnek, bo jutro do pracy nie idę, bo inaczej to tak nie koniecznie. Ciekawe co by moja młodzież powiedziała, jakbym im tak wyziewy czosnkowe na lekcji zaprezentowała, jeszcze by policję z alkomatem wezwali i dopiero by było :;230 .
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja to w ogóle ich nie wysiewałam, same jakimś cudem się wysiały; w trawie za domem, przed domem, na rabatkach. Wszędy było ich pełno. Nie wiem skąd one tam... Trawy nie sprawdzałam, ale ta jedna malutka pelasia mnie rozczuliła, że wytrzymała nie okryta... Mam nadzieję, że nadal będzie z nią wszystko ok.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może miałaś te rabatowe i same się powysiewały.
x-m-h
---

Post »

Żebym to ja wiedziała co ja miałam... :oops: Jedną zwisającą od teściowej i akurat zwisała niedaleko miejsca, gdzie się wysiała. Wszystkie w doniczkach rosły i przed domem. A skąd za domem...? ;:131
cyganka77 pisze: więc została tylko woda i modlitwa, żeby eM. mnie z tym wszystkim w końcu nie pogonił :wink:
Mój, jak dziś zobaczył ilość nasion od Comci stwierdził, że chyba dostanę szlaban na FO ;:306 I nie ma zamiaru patrzeć pod nogi chodząc po domu ;:306 Stwierdził, że po jego trupie... :?
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

myudah pisze: Mój, jak dziś zobaczył ilość nasion od Comci stwierdził, że chyba dostanę szlaban na FO ;:306 I nie ma zamiaru patrzeć pod nogi chodząc po domu ;:306 Stwierdził, że po jego trupie... :?
Twój nie ma gdzie nogi postawić, a mój nie ma gdzie się umyć, dopóki tych "badyli" nie zabiorę :;230 . Nie mówiąc o tym, że nie ma gdzie zjeść, bo kwiaty z parapetu są na stole. A ja mu mówię, że niech się cieszy, że ma co jeść, a nie tam miejscem się przejmuje ;:306 .
x-m-h
---

Post »

No właśnie zupełnie nie wiem jak mu powiedzieć, żeby się jeszcze nie martwił... Żeby poczekał jeszcze chwilkę, bo będzie gorzej ;:306
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

myudah pisze:No właśnie zupełnie nie wiem jak mu powiedzieć, żeby się jeszcze nie martwił... Żeby poczekał jeszcze chwilkę, bo będzie gorzej ;:306
Oj tak, będzie jeszcze gorzej. To dopiero początek ;:306 .
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Asiu- z przyjemnością przeczytałam wątek. Działasz bardzo ambitnie i sukcesy warzywnicze masz niemałe- bakłażan ;:oj
Fajna ogrodniczka do pomocy Ci rośnie- razem szybciutko się ze wszystkim uporacie, a czytam, że i Mąż się do pracy garnie :D Czyżby ten rok stał pod znakiem wykończeniówki w domu..? Ciekawy wątek się zapowiada, a zaglądając do Ciebie może warzywniczo się nieco podciągnę :lol:
Ze zdziwieniem przeczytałam o pelargoniach z nasion- nie sądziłam, że można je wyhodować w warunkach domowych. W ogóle cos więcej, niż aksamitka ,to dla wiedza tajemna :wink: W tym roku po raz pierwszy próbuję swoich sił z lobelią, żeniszkiem i kroplikiem- na razie coś rośnie i zobaczymy, czy sadzonki przeżyją moją opiekę :;230
Pozdrawiam gorąco :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

ASIU-- miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Asiu, a jakie to roślinki w tych prezentach walentynkowo...itd.? Bardzo jestem ciekawa co Ci przybędzie na działce.
Joasia
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, witam serdecznie w moim ogródku :) .
Właśnie jesteśmy na etapie wykończeń przeróżnych (w tym siebie również ;:306 ). Planujemy przeprowadzkę koło wakacji, ale jak wyjdzie to się okaże.
Tym, że kwiaty, czy warzywa to wiedza tajemna to się nie przejmuj, tutaj człowiek bardzo szybko się uczy. Ja dwa lata temu o tej porze to dopiero finalizowałam zakup działki, a w ubiegłym roku miałam już swoje warzywka. Również nie znam wielu roślin i kwiatów. Forumki mają takie zbiory, o których nigdy nie słyszałam.
eM. teraz to trochę z doskoku mi pomaga, bo chce niektóre rzeczy w domu zrobić sam, ale w wolnej chwili jak najbardziej. Teraz próbuję wciągnąć do pracy synów i jak na razie z dobrym skutkiem. Wczoraj pomogli mi wkopać kilkanaście krzaczków. Córcia też chętnie pomaga i chce mieć swój ogródek.
Zapraszam częściej i razem będziemy się uczyć :).

Jadziu dziękuję ;:196 .

Do mnie również przyszła wiosna. Zakwitły pierwsze krokusy :).

Obrazek

Miłej wiosennej niedzieli.
Pozdrawiam.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Asiu- to dobrze,że młodzi pomagaja .Mozesz być z nich dumna ;:138
Moja wnusia też zawsze jak była malutka miała swój zakątek i dokładnie wiedziała co tam jest.Najlepiej jak coś jej wyrwałam,albo poprawiłam to zaraz poznała ;:306 Mówiła" babciu :( dlaczego"

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, skoro prezenty od faceta z jakiejś tam okazji to min. pięć róż w różnych kolorach :), kilka berberysów, a oprócz tego trochę kwitnących bylinek.
Wczoraj sadziliśmy gdzie było miejsce. Na jesieni roślinki trafią na stałe miejsca, bo mam nadzieję, że do tej pory ogarnę cały ogród i wszystko rozplanuję.

Jadziu
, mi się wydaje, że gdy dzieciaki widzą, że praca w ogrodzie daje efekty, bo są owoce, które można jeść prosto z krzaka, czy pomidorki, a od wiosny do jesieni jest pięknie i kolorowo, to sami chętnie rwą się do pracy.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Piękne skrzynie zmajstrowaliście. Zaczynaj siewy!! Ja posiałam już sałatę i rzodkiewkę, co prawda pod folią, ale w gruncie w tym roku też już można. Nakryj agro, będą równiejsze wschody i szybciej :)

Wróciłam dziś do początków Twojego morelowego domu i ogrodu :) Odwaliliście kawał dobrej roboty, a teraz pora na przyjemności :heja Trawnik zmieni pole walki w uporządkowany ogród, sama się zdziwisz metamorfozą. Dom piękny !! Będziesz z balkonu i tarasu podziwiać z kawką swoje włości. Leżaki już pewnie masz?
Podoba mi się to, że parter jest taki wyższy i wchodzisz sobie po schodach. Widok z okna też dzięki temu rozleglejszy będziesz miała. Ja mam stary dom, bez izolacji niestety i wilgoć ciągnie od ziemi.

Dostarczyłaś mi wielu wrażeń dziś od rana :D
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

cyganka77 pisze: mi się wydaje, że gdy dzieciaki widzą, że praca w ogrodzie daje efekty, bo są owoce, które można jeść prosto z krzaka, czy pomidorki, a od wiosny do jesieni jest pięknie i kolorowo, to sami chętnie rwą się do pracy.
Moje się nie rwały ;:131
Nawet nie chciały jechać na działeczkę kiedy już było co pojeść. Jak przywiozłam do domu to chętnie pojadły. Pewnie dlatego, że działkę mieliśmy kawałek od domu i jechało się tam na parę godzin, a towarzystwa po sąsiedzku nie miały. Ja będąc dzieckiem uwielbiałam spędzać czas w ogrodzie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”