Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Cześć Aniu :wit przyszłam popodziwiać Twoje róże , a psina jaka śliczna ;:173

trzymam kciuki za modrzew , żeby nie przyszedł suchy badyl ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po wczorajszym zachmurzeniu nie ma śladu,za to świeci kochane słoneczko:)
Dziś dostałam wiadomość,że modrzew do mnie jedzie i będzie na jutro ;:108
Z dobrych wiadomości jeszcze taka,że dwa nasiona białej kobei wykiełkowały...nareszcie....po 12 dniach:)
Fioletowe przystopowały,jednej chciałam pomóc zrzucić łupinkę i chyba ją zapsułam ;:223

Madziu forsycja jeszcze wstrzemięźliwa...nie spieszy się tak jak ja,jak pojadę na weekend sprawdzę jej etap dojrzewania:)
Mój yorasek przesypia większość dnia i całą noc,a na działce się nigdy nie nudzi,szuka motyli i ptaków ;:108

Elwi te dwie różyczki co wymieniłaś różnią się zwłaszcza kolorem,Charles Darwin to żółty,a Charles Austin to raczej pomarańcz:)
Co nie zmienia faktu,że obie warto mieć u siebie:)

Aniu dlatego wrzuciłam je do koszyka,bo właśnie wyglądały jako dorodne,wyrośnięte krzaczki,do środka zajrzałam koniecznie:)
Grahamem bym nie pogardziła,na początku przygody z różami miałam jednego,ale po zimie padł i nawet jednego kwiatka nie widziałam...

Ewcia u nas nie ma przymrozku,na plusie 2 stopnie z rana,oby tak dalej:) Życzę Ci słonka ;:3

Aguś mi tez wiele róż się jeszcze podoba i jak bym zlikwidowała warzywnik mamci to i miejsce by się znalazło,ale dopóki ma chęć to niech sobie sieje i grabi te swoje kilka grządek:) A i my na tym korzystamy,bo i rzodkiewka i sałata świeża na kanapki jak znalazł,pomidorki z krzaczka najlepsze,majeranek do suszenia,a później do fasolówki ;:333

Aneczko jak miło,że i Ty zawitałaś w moje progi:)
Oj do pięknego ogrodu mi wiele brakuje,ale wiesz ja lubię takie swojskie klimaty i wszystkiego po trochu,jak na razie u mnie nie ma schematu,raczej idę na żywioł ;:108 I nawet mi z tym dobrze... ;:333
Już troszkę tych roślinek nakupiłam,najpierw była choroba różana,potem clemkowa,dalej clematisowa,następnie żurawkowa,a jeszcze przedtem jeżówkowa....na jesień kusiły cebule tulipanów i tak w kółko ;:173
Magnolie,piwonie no wszystko mi się podoba i do tego wszelakie byliny,lawendy,szałwie i przetaczniki...no szał po prostu....i kilka trawek mam ...sama się dziwię jak ja to mieszczę ;:306
Aniu nie obejrzysz się i Ty kochana będziesz miała busz,wystarczy,że zimową porą pooglądasz wątki innych forumków ;:108
Na róże z czasem tez zachorujesz,wystarczy,że jedną zaprosisz do ogrodu i ona Ci pięknie zakwitnie:)

Maju moja lobelia w krążkach torfowych wzrasta nawet dobrze,muszę pilnować,aby się nie wysuszyły za szybko,wciąż je pilnuję,aby nie przelać i nie wysuszyć ;:224
Jak miałam wysianą w pojemnikach to czekałam na łączkę i pikowałam łyżeczką,w życiu bym jej nie pikowała osobno ;:303

Kasiu Charles zasługuje na pochwały ;:333 Ile dni minęło u Ciebie od wysiania kobei?
Moja biała wzeszła po 12 dniach ;:219 a ewci chyba po 3 tygodniach....

Jadziu Charlesa po ostatniej zimie cięłam kosmetycznie,był cały zielony...no kochana róża,jeśli za długie ma pędy to warto przyciąć i go uformować ;:333

Mandragora super wybór ...Charles jest wart ;:333 Odwdzięczy Ci się na pewno ;:333

sniezek witam nowego gościa:)
Oj tak czekam na modrzewia,a nie na sucholca ;:306 Dam znać jak przyjedzie i wstawię fotkę ;:215

Eden w towarzystwie Arabelli...

Obrazek

Wspomnienie Queen of Sweden po deszczu:)

Obrazek

Polecam jak najbardziej clematisa Błękitny Anioł ,terminator...

Obrazek

Lobelia w krążku torfowym kilka dni temu...

Obrazek

Skrętnik zakwitł pięknym ,głębokim odcieniem fioletu...

Obrazek

Na tego tulipana czekam najbardziej ICE CREAM moje chciejstwo od dawna,kupiłam 3 cebule na Winobraniu ,były ogromne...

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie wszystkich gości:)
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Anuś bardzo lubię skrętnika ;:167 ,mój jak zakwitnie to prawie cały rok kwitnie,cudny jest.
Na pewno mój już zaczyna kwitnąć,mam nadzieje,że sąsiadka się nim dobrze zaopiekuje ;:7
Dla Edenka też pomyślę o jakimś powojniku ;:224
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kobea wreszcie wystartowała ponad ziemię. Pojawiła się następnego dnia po tym, jak postawiłam doniczki z nasionami na kaloryferze. Wzeszło 6 nasion, białej już nie będę szukać. Fioletową uważam za wystarczająco śliczną :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne tulipanki na pewno za takimi się rozglądnę jesienią . Wcale sie nie dziwię ,ze czekasz na nie niecierpliwie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ciekawa jestem tej odmiany tulipanów ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Oj to ja czekam z Tobą na tego Ice cream. Też mi się bardzo podoba. Poznałam go dopiero w tym roku. Od razu trafił na listę chciejstw. Jest faaaantastyczny. Twoje róże po deszczu czy przed - wszystkie wyglądają jak Queens.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Annes, nadrabiam zaległości chorobowe :wit
I podpatrując co robią lub zrobili inni, robię listę prac na weekend. Ale mam tego tyle że weekend powinien trwać 10 dni ;:306
Awatar użytkownika
Andzia1967
200p
200p
Od: 1 kwie 2013, o 12:31

Post »

Annes77 pozwolisz że będę odwiedzała Twój wątek. Jak miło gościć u kogoś kto ma taką rękę do kwiatów. I zazdroszczę upraw. Dzisiejszy spacer wirtualny po Twoich wątku umilił mi choróbsko i konieczność pozostania w łóżku. Pozdrawiam Ania ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, wpadam na chwileczkę i zapraszam do siebie na oględziny mojego modrzewia. :wit
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu-zerknęłam w google cóż to za tulipan ten ice cream-no i jestem pod wrażeniem. Ciekawe czy w rzeczywistości będzie taki jak na fotkach. Będę zerkać z niecierpliwością :) Fajny ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie z rana piękne słoneczko,ale mimo wszystko chłodno...forsycja w moim miejscu zamieszkania lekko się żółci,więc coraz bliżej cięcia róż,w sumie to już bym je przycięła...Miedzianem jeszcze nie pryskałam,może jutro ...naprawdę doba jest za krótka ;:124

Wczoraj zajechałam do najbliższego Lidla po zakupy,patrzę a tu nawozy do ogrodu,zaczęłam szukać mączki rogowej,spytałam pani,a ona tylko pokiwała głową,że owszem była,ale z rana szybko została wymieciona ;:124 No niestety ,może dziś ją jeszcze dostanę w innym Lidlu ;:224

Dojechał również mój wymarzony modrzew japoński Pendula :tan Stoi sobie na razie u mnie na balkonie...

Halinko pierwszy raz mam skrętnika i już skradł moje serce,chciałabym o wiele więcej np kolorek blady róż albo biel...
Do Edenka pasuje każdy powojnik,fajnie się komponuje :uszy

Ewuś ja mam z kolei 4 kobee białe wykiełkowane i jedną fiolet,wczoraj urwałam jednej łepek...
Też dziś pogrzebałam paluchem w pojemniku,jeszcze dwie się gramolą ;:303

Jadziu jestem ciekawa czy tulipanki będą zgodne odmianowo,jeśli tak to na pewno dokupię,wyglądają na zdjęciach smacznie:)

Moni to coraz bardziej znana odmiana,ale w marketach jest raczej niedostępna..czekam na nie ;:333

Madziu Ice Cream zachwycił mnie i kiedy go ujrzałam to ;:167

Jolu ja daleko w tyle z pracami na działce,kiedy ja to wszystko zrobię? Może jutro albo na początku tygodnia?
Może i ja sobie zrobię taką listę?

Aniu zachęcam Cię bardzo serdecznie do odwiedzania mojego zakątka:) Kochana zdrowiej,wiosna idzie coraz bliżej ;:333

Wandziu dzięki za info,już byłam i widziałam Twojego dużego już modrzewia,mój na razie młodziak,zaraz wstawię fotkę ...

Andzia84 fajny prawda? Ciekawe jak będzie wyglądał na żywo ;:224

Obrazek

Obrazek

Kobea biała nareszcie się wykluła ;:333
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Fajny. Jak go zamierzasz prowadzić? Na parasolkę czy płaczącego do ziemi? Ja mam taki pół na pół :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu yyyy no nie mam pojęcia...chyba tak jak Ty pół na pół,mam go teraz przyciąć?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, masz tak jak ja - już bym ciachała wszystkie róże, ale ... trzeba być cierpliwym :wit
Jeszcze kilka dni i już będzie można, choć tak naprawdę... wiele osób tnie i nic sie nie dzieje. Róże już naprawdę chcą wypuszczać listki ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”