trzymam kciuki za modrzew , żeby nie przyszedł suchy badyl
Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- sniezek
- 100p

- Od: 19 lis 2011, o 20:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Cześć Aniu
przyszłam popodziwiać Twoje róże , a psina jaka śliczna
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po wczorajszym zachmurzeniu nie ma śladu,za to świeci kochane słoneczko:)
Dziś dostałam wiadomość,że modrzew do mnie jedzie i będzie na jutro
Z dobrych wiadomości jeszcze taka,że dwa nasiona białej kobei wykiełkowały...nareszcie....po 12 dniach:)
Fioletowe przystopowały,jednej chciałam pomóc zrzucić łupinkę i chyba ją zapsułam
Madziu forsycja jeszcze wstrzemięźliwa...nie spieszy się tak jak ja,jak pojadę na weekend sprawdzę jej etap dojrzewania:)
Mój yorasek przesypia większość dnia i całą noc,a na działce się nigdy nie nudzi,szuka motyli i ptaków
Elwi te dwie różyczki co wymieniłaś różnią się zwłaszcza kolorem,Charles Darwin to żółty,a Charles Austin to raczej pomarańcz:)
Co nie zmienia faktu,że obie warto mieć u siebie:)
Aniu dlatego wrzuciłam je do koszyka,bo właśnie wyglądały jako dorodne,wyrośnięte krzaczki,do środka zajrzałam koniecznie:)
Grahamem bym nie pogardziła,na początku przygody z różami miałam jednego,ale po zimie padł i nawet jednego kwiatka nie widziałam...
Ewcia u nas nie ma przymrozku,na plusie 2 stopnie z rana,oby tak dalej:) Życzę Ci słonka
Aguś mi tez wiele róż się jeszcze podoba i jak bym zlikwidowała warzywnik mamci to i miejsce by się znalazło,ale dopóki ma chęć to niech sobie sieje i grabi te swoje kilka grządek:) A i my na tym korzystamy,bo i rzodkiewka i sałata świeża na kanapki jak znalazł,pomidorki z krzaczka najlepsze,majeranek do suszenia,a później do fasolówki
Aneczko jak miło,że i Ty zawitałaś w moje progi:)
Oj do pięknego ogrodu mi wiele brakuje,ale wiesz ja lubię takie swojskie klimaty i wszystkiego po trochu,jak na razie u mnie nie ma schematu,raczej idę na żywioł
I nawet mi z tym dobrze...
Już troszkę tych roślinek nakupiłam,najpierw była choroba różana,potem clemkowa,dalej clematisowa,następnie żurawkowa,a jeszcze przedtem jeżówkowa....na jesień kusiły cebule tulipanów i tak w kółko
Magnolie,piwonie no wszystko mi się podoba i do tego wszelakie byliny,lawendy,szałwie i przetaczniki...no szał po prostu....i kilka trawek mam ...sama się dziwię jak ja to mieszczę
Aniu nie obejrzysz się i Ty kochana będziesz miała busz,wystarczy,że zimową porą pooglądasz wątki innych forumków
Na róże z czasem tez zachorujesz,wystarczy,że jedną zaprosisz do ogrodu i ona Ci pięknie zakwitnie:)
Maju moja lobelia w krążkach torfowych wzrasta nawet dobrze,muszę pilnować,aby się nie wysuszyły za szybko,wciąż je pilnuję,aby nie przelać i nie wysuszyć
Jak miałam wysianą w pojemnikach to czekałam na łączkę i pikowałam łyżeczką,w życiu bym jej nie pikowała osobno
Kasiu Charles zasługuje na pochwały
Ile dni minęło u Ciebie od wysiania kobei?
Moja biała wzeszła po 12 dniach
a ewci chyba po 3 tygodniach....
Jadziu Charlesa po ostatniej zimie cięłam kosmetycznie,był cały zielony...no kochana róża,jeśli za długie ma pędy to warto przyciąć i go uformować
Mandragora super wybór ...Charles jest wart
Odwdzięczy Ci się na pewno
sniezek witam nowego gościa:)
Oj tak czekam na modrzewia,a nie na sucholca
Dam znać jak przyjedzie i wstawię fotkę
Eden w towarzystwie Arabelli...

Wspomnienie Queen of Sweden po deszczu:)

Polecam jak najbardziej clematisa Błękitny Anioł ,terminator...

Lobelia w krążku torfowym kilka dni temu...

Skrętnik zakwitł pięknym ,głębokim odcieniem fioletu...

Na tego tulipana czekam najbardziej ICE CREAM moje chciejstwo od dawna,kupiłam 3 cebule na Winobraniu ,były ogromne...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich gości:)
Dziś dostałam wiadomość,że modrzew do mnie jedzie i będzie na jutro
Z dobrych wiadomości jeszcze taka,że dwa nasiona białej kobei wykiełkowały...nareszcie....po 12 dniach:)
Fioletowe przystopowały,jednej chciałam pomóc zrzucić łupinkę i chyba ją zapsułam
Madziu forsycja jeszcze wstrzemięźliwa...nie spieszy się tak jak ja,jak pojadę na weekend sprawdzę jej etap dojrzewania:)
Mój yorasek przesypia większość dnia i całą noc,a na działce się nigdy nie nudzi,szuka motyli i ptaków
Elwi te dwie różyczki co wymieniłaś różnią się zwłaszcza kolorem,Charles Darwin to żółty,a Charles Austin to raczej pomarańcz:)
Co nie zmienia faktu,że obie warto mieć u siebie:)
Aniu dlatego wrzuciłam je do koszyka,bo właśnie wyglądały jako dorodne,wyrośnięte krzaczki,do środka zajrzałam koniecznie:)
Grahamem bym nie pogardziła,na początku przygody z różami miałam jednego,ale po zimie padł i nawet jednego kwiatka nie widziałam...
Ewcia u nas nie ma przymrozku,na plusie 2 stopnie z rana,oby tak dalej:) Życzę Ci słonka
Aguś mi tez wiele róż się jeszcze podoba i jak bym zlikwidowała warzywnik mamci to i miejsce by się znalazło,ale dopóki ma chęć to niech sobie sieje i grabi te swoje kilka grządek:) A i my na tym korzystamy,bo i rzodkiewka i sałata świeża na kanapki jak znalazł,pomidorki z krzaczka najlepsze,majeranek do suszenia,a później do fasolówki
Aneczko jak miło,że i Ty zawitałaś w moje progi:)
Oj do pięknego ogrodu mi wiele brakuje,ale wiesz ja lubię takie swojskie klimaty i wszystkiego po trochu,jak na razie u mnie nie ma schematu,raczej idę na żywioł
Już troszkę tych roślinek nakupiłam,najpierw była choroba różana,potem clemkowa,dalej clematisowa,następnie żurawkowa,a jeszcze przedtem jeżówkowa....na jesień kusiły cebule tulipanów i tak w kółko
Magnolie,piwonie no wszystko mi się podoba i do tego wszelakie byliny,lawendy,szałwie i przetaczniki...no szał po prostu....i kilka trawek mam ...sama się dziwię jak ja to mieszczę
Aniu nie obejrzysz się i Ty kochana będziesz miała busz,wystarczy,że zimową porą pooglądasz wątki innych forumków
Na róże z czasem tez zachorujesz,wystarczy,że jedną zaprosisz do ogrodu i ona Ci pięknie zakwitnie:)
Maju moja lobelia w krążkach torfowych wzrasta nawet dobrze,muszę pilnować,aby się nie wysuszyły za szybko,wciąż je pilnuję,aby nie przelać i nie wysuszyć
Jak miałam wysianą w pojemnikach to czekałam na łączkę i pikowałam łyżeczką,w życiu bym jej nie pikowała osobno
Kasiu Charles zasługuje na pochwały
Moja biała wzeszła po 12 dniach
Jadziu Charlesa po ostatniej zimie cięłam kosmetycznie,był cały zielony...no kochana róża,jeśli za długie ma pędy to warto przyciąć i go uformować
Mandragora super wybór ...Charles jest wart
sniezek witam nowego gościa:)
Oj tak czekam na modrzewia,a nie na sucholca
Eden w towarzystwie Arabelli...

Wspomnienie Queen of Sweden po deszczu:)

Polecam jak najbardziej clematisa Błękitny Anioł ,terminator...

Lobelia w krążku torfowym kilka dni temu...

Skrętnik zakwitł pięknym ,głębokim odcieniem fioletu...

Na tego tulipana czekam najbardziej ICE CREAM moje chciejstwo od dawna,kupiłam 3 cebule na Winobraniu ,były ogromne...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich gości:)
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Anuś bardzo lubię skrętnika
,mój jak zakwitnie to prawie cały rok kwitnie,cudny jest.
Na pewno mój już zaczyna kwitnąć,mam nadzieje,że sąsiadka się nim dobrze zaopiekuje
Dla Edenka też pomyślę o jakimś powojniku
Na pewno mój już zaczyna kwitnąć,mam nadzieje,że sąsiadka się nim dobrze zaopiekuje
Dla Edenka też pomyślę o jakimś powojniku
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kobea wreszcie wystartowała ponad ziemię. Pojawiła się następnego dnia po tym, jak postawiłam doniczki z nasionami na kaloryferze. Wzeszło 6 nasion, białej już nie będę szukać. Fioletową uważam za wystarczająco śliczną 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne tulipanki na pewno za takimi się rozglądnę jesienią . Wcale sie nie dziwię ,ze czekasz na nie niecierpliwie
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
ciekawa jestem tej odmiany tulipanów 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Oj to ja czekam z Tobą na tego Ice cream. Też mi się bardzo podoba. Poznałam go dopiero w tym roku. Od razu trafił na listę chciejstw. Jest faaaantastyczny. Twoje róże po deszczu czy przed - wszystkie wyglądają jak Queens.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Annes, nadrabiam zaległości chorobowe
I podpatrując co robią lub zrobili inni, robię listę prac na weekend. Ale mam tego tyle że weekend powinien trwać 10 dni
I podpatrując co robią lub zrobili inni, robię listę prac na weekend. Ale mam tego tyle że weekend powinien trwać 10 dni
- Andzia1967
- 200p

- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
Annes77 pozwolisz że będę odwiedzała Twój wątek. Jak miło gościć u kogoś kto ma taką rękę do kwiatów. I zazdroszczę upraw. Dzisiejszy spacer wirtualny po Twoich wątku umilił mi choróbsko i konieczność pozostania w łóżku. Pozdrawiam Ania

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniu, wpadam na chwileczkę i zapraszam do siebie na oględziny mojego modrzewia. 
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu-zerknęłam w google cóż to za tulipan ten ice cream-no i jestem pod wrażeniem. Ciekawe czy w rzeczywistości będzie taki jak na fotkach. Będę zerkać z niecierpliwością
Fajny 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- Annes 77

U mnie z rana piękne słoneczko,ale mimo wszystko chłodno...forsycja w moim miejscu zamieszkania lekko się żółci,więc coraz bliżej cięcia róż,w sumie to już bym je przycięła...Miedzianem jeszcze nie pryskałam,może jutro ...naprawdę doba jest za krótka
Wczoraj zajechałam do najbliższego Lidla po zakupy,patrzę a tu nawozy do ogrodu,zaczęłam szukać mączki rogowej,spytałam pani,a ona tylko pokiwała głową,że owszem była,ale z rana szybko została wymieciona
No niestety ,może dziś ją jeszcze dostanę w innym Lidlu
Dojechał również mój wymarzony modrzew japoński Pendula
Stoi sobie na razie u mnie na balkonie...
Halinko pierwszy raz mam skrętnika i już skradł moje serce,chciałabym o wiele więcej np kolorek blady róż albo biel...
Do Edenka pasuje każdy powojnik,fajnie się komponuje
Ewuś ja mam z kolei 4 kobee białe wykiełkowane i jedną fiolet,wczoraj urwałam jednej łepek...
Też dziś pogrzebałam paluchem w pojemniku,jeszcze dwie się gramolą
Jadziu jestem ciekawa czy tulipanki będą zgodne odmianowo,jeśli tak to na pewno dokupię,wyglądają na zdjęciach smacznie:)
Moni to coraz bardziej znana odmiana,ale w marketach jest raczej niedostępna..czekam na nie
Madziu Ice Cream zachwycił mnie i kiedy go ujrzałam to
Jolu ja daleko w tyle z pracami na działce,kiedy ja to wszystko zrobię? Może jutro albo na początku tygodnia?
Może i ja sobie zrobię taką listę?
Aniu zachęcam Cię bardzo serdecznie do odwiedzania mojego zakątka:) Kochana zdrowiej,wiosna idzie coraz bliżej
Wandziu dzięki za info,już byłam i widziałam Twojego dużego już modrzewia,mój na razie młodziak,zaraz wstawię fotkę ...
Andzia84 fajny prawda? Ciekawe jak będzie wyglądał na żywo

Kobea biała nareszcie się wykluła

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie...
Wczoraj zajechałam do najbliższego Lidla po zakupy,patrzę a tu nawozy do ogrodu,zaczęłam szukać mączki rogowej,spytałam pani,a ona tylko pokiwała głową,że owszem była,ale z rana szybko została wymieciona
Dojechał również mój wymarzony modrzew japoński Pendula
Halinko pierwszy raz mam skrętnika i już skradł moje serce,chciałabym o wiele więcej np kolorek blady róż albo biel...
Do Edenka pasuje każdy powojnik,fajnie się komponuje
Ewuś ja mam z kolei 4 kobee białe wykiełkowane i jedną fiolet,wczoraj urwałam jednej łepek...
Też dziś pogrzebałam paluchem w pojemniku,jeszcze dwie się gramolą
Jadziu jestem ciekawa czy tulipanki będą zgodne odmianowo,jeśli tak to na pewno dokupię,wyglądają na zdjęciach smacznie:)
Moni to coraz bardziej znana odmiana,ale w marketach jest raczej niedostępna..czekam na nie
Madziu Ice Cream zachwycił mnie i kiedy go ujrzałam to
Jolu ja daleko w tyle z pracami na działce,kiedy ja to wszystko zrobię? Może jutro albo na początku tygodnia?
Może i ja sobie zrobię taką listę?
Aniu zachęcam Cię bardzo serdecznie do odwiedzania mojego zakątka:) Kochana zdrowiej,wiosna idzie coraz bliżej
Wandziu dzięki za info,już byłam i widziałam Twojego dużego już modrzewia,mój na razie młodziak,zaraz wstawię fotkę ...
Andzia84 fajny prawda? Ciekawe jak będzie wyglądał na żywo

Kobea biała nareszcie się wykluła

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Fajny. Jak go zamierzasz prowadzić? Na parasolkę czy płaczącego do ziemi? Ja mam taki pół na pół 
- Annes 77

Wandziu yyyy no nie mam pojęcia...chyba tak jak Ty pół na pół,mam go teraz przyciąć?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, masz tak jak ja - już bym ciachała wszystkie róże, ale ... trzeba być cierpliwym
Jeszcze kilka dni i już będzie można, choć tak naprawdę... wiele osób tnie i nic sie nie dzieje. Róże już naprawdę chcą wypuszczać listki
Jeszcze kilka dni i już będzie można, choć tak naprawdę... wiele osób tnie i nic sie nie dzieje. Róże już naprawdę chcą wypuszczać listki