a jeden miał odgryzioną głowe
 a jeden miał odgryzioną głowe  może następny wykot będzie udany
 może następny wykot będzie udany 
 a jeden miał odgryzioną głowe
 a jeden miał odgryzioną głowe  może następny wykot będzie udany
 może następny wykot będzie udany 
 !!! Samica zakupiona ciągle uciekała aż dzisiaj w gnieżdzie dla kur znalazłem gniazdo z 4 małymi
 !!! Samica zakupiona ciągle uciekała aż dzisiaj w gnieżdzie dla kur znalazłem gniazdo z 4 małymi  1 martwy
 1 martwy  i 3 żywe
 i 3 żywe  gniazdo  natychmias przełożyłem i myśle że źle zrobiłem
 gniazdo  natychmias przełożyłem i myśle że źle zrobiłem  ciekawe czy ich zostawi
 ciekawe czy ich zostawi !!! Samica zakupiona ciągle uciekała aż dzisiaj w gnieżdzie dla kur znalazłem gniazdo z 4 małymi
 !!! Samica zakupiona ciągle uciekała aż dzisiaj w gnieżdzie dla kur znalazłem gniazdo z 4 małymi  1 martwy
 1 martwy  i 3 żywe
 i 3 żywe  gniazdo  natychmias przełożyłem i myśle że źle zrobiłem
 gniazdo  natychmias przełożyłem i myśle że źle zrobiłem  ciekawe czy ich zostawi
 ciekawe czy ich zostawi

jak na razie żyją pulchniutkie kluseczki
 jak na razie żyją pulchniutkie kluseczki   jeżeli ich nie zapuczyła to znaczy że może przeżyją nie ??
  jeżeli ich nie zapuczyła to znaczy że może przeżyją nie ??  jak idę do niej to staje przed kotnikiem i tak jakby nie chciała żeby jej ktoś zaglądał ale jak ją pogłaszcze to schodzi i mogę zobaczyć
 jak idę do niej to staje przed kotnikiem i tak jakby nie chciała żeby jej ktoś zaglądał ale jak ją pogłaszcze to schodzi i mogę zobaczyć 

Ale nie wyczytałam w żadnej odpowiedzi na moje wątpliwości. Otóż wyobrażam sobie, że przywożę z targu kury, pokazuję im kurnik i mówię: "to jest teraz wasz domek", puszczam je na teren, a one wieczorem wędrują do domku.
  Ale nie wyczytałam w żadnej odpowiedzi na moje wątpliwości. Otóż wyobrażam sobie, że przywożę z targu kury, pokazuję im kurnik i mówię: "to jest teraz wasz domek", puszczam je na teren, a one wieczorem wędrują do domku. Poproszę o szczyptę Waszej wiedzy, bo nie chciałabym latać po ogrodzie i łapać kur - wyobrażam sobie ich i mój stres. A wolałabym nie grodzić im wybiegu.
 Poproszę o szczyptę Waszej wiedzy, bo nie chciałabym latać po ogrodzie i łapać kur - wyobrażam sobie ich i mój stres. A wolałabym nie grodzić im wybiegu. Króliki na czas wykotów i dokończenia nowej klatki trzymam  w tak jak my to mówimy stajni
 Króliki na czas wykotów i dokończenia nowej klatki trzymam  w tak jak my to mówimy stajni  nie zaglądam do gniazda zaglądłem tylko raz po przełożeniu młodych
 nie zaglądam do gniazda zaglądłem tylko raz po przełożeniu młodych  Młode ruszają się więc wiem że żyją
 Młode ruszają się więc wiem że żyją   czasami któryś wystawi główkę  , mają 4 dni
  czasami któryś wystawi główkę  , mają 4 dni  Ta samica zaskoczyła mnie ponieważ to jej pierwszy wykot a n je przyjęła i wg
 Ta samica zaskoczyła mnie ponieważ to jej pierwszy wykot a n je przyjęła i wg  
  ja króliki hoduję z jednej strony dla przyjemności a z drugiej na mięso
  ja króliki hoduję z jednej strony dla przyjemności a z drugiej na mięso  ale bardziej dla przyjemności
 ale bardziej dla przyjemności  A wiadome jak są samce które są zbędne  to się zabije
 A wiadome jak są samce które są zbędne  to się zabije  Ja nie mam ogrodzenia więc zawsze jak kupuję kurki to puszczam je na 4 dni o pomieszczenia a później je wypuszczam i pilnuję albo zostawiam bo się zazwyczaj nie ruszają
  Ja nie mam ogrodzenia więc zawsze jak kupuję kurki to puszczam je na 4 dni o pomieszczenia a później je wypuszczam i pilnuję albo zostawiam bo się zazwyczaj nie ruszają 

Hej Gazda, a asysta przy porodzie miniaturki?Gazda22 pisze: nie zaglądam do gniazda zaglądłem tylko raz po przełożeniu młodych

Ale co tam!
 Ale co tam! ale trzy urodziły się martwe a dwa zamarzły bo nie przykryła ich puchem
 ale trzy urodziły się martwe a dwa zamarzły bo nie przykryła ich puchem  Ale człowiek uczy się na błędach .  Królasy żyją bo się ruszają
 Ale człowiek uczy się na błędach .  Królasy żyją bo się ruszają