Grażynko,warto mieć derenie w ogrodzie,słoneczka życzę
Ogród Marty cz. IV
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Bogusiu,wiem ,ale na wiosnę to jest szczególnie ciężko,bo i nowe rabaty są potrzebne i stare trzeba uporządkować i wydaje mi się że nie zdążę ,ale trudno,to nie wszystkie moje piwonie ,bo tak się źle wkładały zdjęcia ,że zrezygnowałam z dalszej pracy przy nich ,może dołożę tą resztę ,która przyjechała w I turze,Bogusiu,mój czas to czas w ogrodzie,tam odpoczywam i denerwuję się jak nie mogę do niego iść,bo tysiąc innych spraw jest w międzyczasie,pozdrawiam,pogoda u mnie wisi ponuro

-
koziorozec

Iwonko,rozbrajasz mnie z tymi malinami
(już mi przeszły na Ciebie złości),ja myślałam ,że będziesz już w tym roku mieć miski malin a Ty znowu wsadzasz od nowa i będą pojedyncze szt,,możesz to zrobić już ,tylko ma to być miejsce stałe! widzisz wykrzyknik? z dołkami też mnie rozbrajasz ,ile Ty się biedactwo narobisz po próżno ,miłego dnia i słoneczka ,bo u mnie bardzo brzydko
Iwonko ,mam prośbę poślij proszę link do Ewy Gloriadei ,bo ja nie mogę zamówić u niej róż,bo oczywiście nie umiem trafić 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś pogoda się zepsuła, gdzieś donoszą o padającym śniegu, więc musimy z wiosną poczekać. Miałam derenia i to dużego kilkuletniego przywędrował ze mną. Rósł ładnie, kwitł ale jeszcze nie owocował. Której wiosny nie wypuścił kwiatuszków ani listków i drzewko ponad 2 m wyciągnęłam ręką. Nie wiem korzenie obgryzły nornice albo uschło bez powodu.
-
koziorozec

Marysiu,niedaleka mnie jakieś20 km jest szkółka w której ja kupiłam derenie już z owocami ,i wtedy masz pewność ,że one zaraz wejdą w okres owocowania ,drzewka były niewielkie a 2 owoce pięknie czerwone,kupiłam 3 szt jakieś 3 lata temu i pięknie co roku kwitną i ładnie rosną,padało mokrym śniegiem koło Lublina
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gapa to czasem jestem, ale żeby dopiero na 13 stronę trafić to już przesada
Mogłabyś powiedzieć, gdzie kupiłaś piwonie? Pewnie już nie poszaleję, ale dobrze wiedzieć, gdzie patrzeć. Byle czego byś nie chwaliła, że ładne
Mogłabyś powiedzieć, gdzie kupiłaś piwonie? Pewnie już nie poszaleję, ale dobrze wiedzieć, gdzie patrzeć. Byle czego byś nie chwaliła, że ładne
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Martuniu, proszę link do Ewy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154
Ja swoje derenie kupowałam przez internet z tej szkółki http://www.derenjadalny.com/ oprócz dereni kupowałam tam też nieszpułki i czeremchę.
Ja swoje derenie kupowałam przez internet z tej szkółki http://www.derenjadalny.com/ oprócz dereni kupowałam tam też nieszpułki i czeremchę.
-
koziorozec

-
koziorozec

Ewo,widocznie zapomniałaś,każdemu się zdarzy,ważne że jesteś,piwonie przyjechały duże,że już od razu niektóre mogłam podzielić,myślę,że już w tym roku jakaś zakwitnie pozdrawiam
Iwonko,dziękuję ten link do dereni też się przyda,bo niektórzy bardzo poszukują,po jakim czasie Ci zaowocowały,buziaczki dla ciebie
Iwonko,dziękuję ten link do dereni też się przyda,bo niektórzy bardzo poszukują,po jakim czasie Ci zaowocowały,buziaczki dla ciebie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
To może jeszcze spróbuję
zastanowię się!
Proszę jeszcze o zdjęcia
Proszę jeszcze o zdjęcia
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdjęcia optymistyczne, w sam raz na dzisiejszy ponury dzień
Prognozy dobre, ale słońca nie ma 
- zielonajagoda

- Kontakt:
Martuniu ja je dopiero jesienią posadziłam więc jeszcze roku nie mają
pewnie na owoce to sobie poczekam, owocować to zaczął najstarszy kupowany jako dereń jadalny. Ciekawa też jestem tych nieszpułek i czeremchy, ale ile mi przyjdzie czekać na pierwsze owoce 
- kesza
- 100p

- Od: 16 lip 2010, o 08:47
Marto, twoje roślinki muszą być zadowolone, że mogą się tak rozrastać!!!
Zapach przy tych pysznogłówkach musi być powalający? Czy zbierasz i suszysz listki do herbatki?
Zapach przy tych pysznogłówkach musi być powalający? Czy zbierasz i suszysz listki do herbatki?
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
-
koziorozec

Marysiu,zawsze można spróbować,zdjęcia będą,,potem,teraz spadam do ogrodu ,chociaż zimno i pochmurno
Ewo,u mnie też bardzo pochmurno ,wielka wilgoć ,zimno,ogólnie nie ciekawie,pozdrawiam
Iwonko,ale szczepione derenie szybko wejdą w okres owocowania ,weszłam do nich i poczytałam ,myślę nad czeremchą
Edytko,każdej zostawiam więcej miejsca ,żeby mogła się pokazać,nie robię suszu z liści ,bo nie mam na wszystko czasu,ale jest dobrym zielem i zapach ma piękny ,jak się ją porusza ,albo ścina do flakonu ,bo pięknie w nim wygląda i fajnie się trzyma,miłego dnia życzę

Ewo,u mnie też bardzo pochmurno ,wielka wilgoć ,zimno,ogólnie nie ciekawie,pozdrawiam
Iwonko,ale szczepione derenie szybko wejdą w okres owocowania ,weszłam do nich i poczytałam ,myślę nad czeremchą
Edytko,każdej zostawiam więcej miejsca ,żeby mogła się pokazać,nie robię suszu z liści ,bo nie mam na wszystko czasu,ale jest dobrym zielem i zapach ma piękny ,jak się ją porusza ,albo ścina do flakonu ,bo pięknie w nim wygląda i fajnie się trzyma,miłego dnia życzę
- zielonajagoda

- Kontakt:
Martuniu, miałam u nich kupić tylko derenie, ale jak zobaczyłam czeremchę, to nie mogłam się jej oprzeć, nie wiedziałam nawet ze owoce czeremchy są jadalne
, i skusiłam się jeszcze na dwie nieszpułki ( Dutch Giant i Süssmispel), bo jestem bardzo ciekawa tych owocków, szczególnie po przeczytaniu tej strony http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408, ... ysmak.html , mam wielka ochotę zrobić taki dżem z przepisu który podają na samym końcu strony, ale kiedy ja się doczekam kilograma owoców nieszpułki 
-
koziorozec

Iwonko,czeremchę tak jak derenie jadałam u dziadków ,a u nas jej nie widzę ,i tak sobie pomyślałam ,że znowu miałabym kawałek dzieciństwa ,dzięki za te linki ,zawsze można z czegoś skorzystać