Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Bogusiu,wiem ,ale na wiosnę to jest szczególnie ciężko,bo i nowe rabaty są potrzebne i stare trzeba uporządkować i wydaje mi się że nie zdążę ,ale trudno,to nie wszystkie moje piwonie ,bo tak się źle wkładały zdjęcia ,że zrezygnowałam z dalszej pracy przy nich ,może dołożę tą resztę ,która przyjechała w I turze,Bogusiu,mój czas to czas w ogrodzie,tam odpoczywam i denerwuję się jak nie mogę do niego iść,bo tysiąc innych spraw jest w międzyczasie,pozdrawiam,pogoda u mnie wisi ponuro :wit ;:168

Grażynko,warto mieć derenie w ogrodzie,słoneczka życzę ;:168 ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,rozbrajasz mnie z tymi malinami ;:306 (już mi przeszły na Ciebie złości),ja myślałam ,że będziesz już w tym roku mieć miski malin a Ty znowu wsadzasz od nowa i będą pojedyncze szt,,możesz to zrobić już ,tylko ma to być miejsce stałe! widzisz wykrzyknik? z dołkami też mnie rozbrajasz ,ile Ty się biedactwo narobisz po próżno ,miłego dnia i słoneczka ,bo u mnie bardzo brzydko ;:196 ;:3 ;:3 Iwonko ,mam prośbę poślij proszę link do Ewy Gloriadei ,bo ja nie mogę zamówić u niej róż,bo oczywiście nie umiem trafić ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś pogoda się zepsuła, gdzieś donoszą o padającym śniegu, więc musimy z wiosną poczekać. Miałam derenia i to dużego kilkuletniego przywędrował ze mną. Rósł ładnie, kwitł ale jeszcze nie owocował. Której wiosny nie wypuścił kwiatuszków ani listków i drzewko ponad 2 m wyciągnęłam ręką. Nie wiem korzenie obgryzły nornice albo uschło bez powodu.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,niedaleka mnie jakieś20 km jest szkółka w której ja kupiłam derenie już z owocami ,i wtedy masz pewność ,że one zaraz wejdą w okres owocowania ,drzewka były niewielkie a 2 owoce pięknie czerwone,kupiłam 3 szt jakieś 3 lata temu i pięknie co roku kwitną i ładnie rosną,padało mokrym śniegiem koło Lublina
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gapa to czasem jestem, ale żeby dopiero na 13 stronę trafić to już przesada :oops:
Mogłabyś powiedzieć, gdzie kupiłaś piwonie? Pewnie już nie poszaleję, ale dobrze wiedzieć, gdzie patrzeć. Byle czego byś nie chwaliła, że ładne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martuniu, proszę link do Ewy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154
Ja swoje derenie kupowałam przez internet z tej szkółki http://www.derenjadalny.com/ oprócz dereni kupowałam tam też nieszpułki i czeremchę.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jeszcze troszkę wspomnień,bo wiosny troszkę mało

babtysja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo,widocznie zapomniałaś,każdemu się zdarzy,ważne że jesteś,piwonie przyjechały duże,że już od razu niektóre mogłam podzielić,myślę,że już w tym roku jakaś zakwitnie pozdrawiam :wit :D

Iwonko,dziękuję ten link do dereni też się przyda,bo niektórzy bardzo poszukują,po jakim czasie Ci zaowocowały,buziaczki dla ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To może jeszcze spróbuję :? zastanowię się!
Proszę jeszcze o zdjęcia ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcia optymistyczne, w sam raz na dzisiejszy ponury dzień :D Prognozy dobre, ale słońca nie ma :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu ja je dopiero jesienią posadziłam więc jeszcze roku nie mają :wink: pewnie na owoce to sobie poczekam, owocować to zaczął najstarszy kupowany jako dereń jadalny. Ciekawa też jestem tych nieszpułek i czeremchy, ale ile mi przyjdzie czekać na pierwsze owoce :roll:
Awatar użytkownika
kesza
100p
100p
Od: 16 lip 2010, o 08:47

Post »

Marto, twoje roślinki muszą być zadowolone, że mogą się tak rozrastać!!!
Zapach przy tych pysznogłówkach musi być powalający? Czy zbierasz i suszysz listki do herbatki?
Pozdrawiam,
Edyta
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,zawsze można spróbować,zdjęcia będą,,potem,teraz spadam do ogrodu ,chociaż zimno i pochmurno ;:124

Ewo,u mnie też bardzo pochmurno ,wielka wilgoć ,zimno,ogólnie nie ciekawie,pozdrawiam :wit

Iwonko,ale szczepione derenie szybko wejdą w okres owocowania ,weszłam do nich i poczytałam ,myślę nad czeremchą ;:168

Edytko,każdej zostawiam więcej miejsca ,żeby mogła się pokazać,nie robię suszu z liści ,bo nie mam na wszystko czasu,ale jest dobrym zielem i zapach ma piękny ,jak się ją porusza ,albo ścina do flakonu ,bo pięknie w nim wygląda i fajnie się trzyma,miłego dnia życzę :wit ;:3
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu, miałam u nich kupić tylko derenie, ale jak zobaczyłam czeremchę, to nie mogłam się jej oprzeć, nie wiedziałam nawet ze owoce czeremchy są jadalne :) , i skusiłam się jeszcze na dwie nieszpułki ( Dutch Giant i Süssmispel), bo jestem bardzo ciekawa tych owocków, szczególnie po przeczytaniu tej strony http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408, ... ysmak.html , mam wielka ochotę zrobić taki dżem z przepisu który podają na samym końcu strony, ale kiedy ja się doczekam kilograma owoców nieszpułki :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,czeremchę tak jak derenie jadałam u dziadków ,a u nas jej nie widzę ,i tak sobie pomyślałam ,że znowu miałabym kawałek dzieciństwa ,dzięki za te linki ,zawsze można z czegoś skorzystać ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”