Ewa, zdrowie najważniejsze

Wiosna zapowiada się fantastycznie długa w tym roku, zdążysz ze wszystkim
Lulka, urlop już wyparował

Jutro wracam do kieratu. Tymczasem próbuję rozczytać projekt Twojego ogrodu
Majutkowa, masz ścieżkę do altanki! W dodatku z TĄ różą

Nie przepadam również na zestawieniem róż czerwonych z różowymi, miałam podobny problem i wszystkie czerwone wkitrałam w jedno miejsce. Jeszcze nie wiem jak to zagra, w tym sezonie się okaże. Rozdzielenie cisem to świetny pomysł, zneutralizuje ewentualny zgrzyt w kolorach.A tak w ogóle, to chciałabym zobaczyć Twój ogród, zapowiada się wspaniale! Zwłaszcza, że usunęłaś wszystkie potencjalne zgrzyty, podziwiam

U mnie jeszcze w paru miejscach muszę przeprowadzić korekty, ale to wymaga przemyśleń w sezonie. Może mi coś podpowiesz? Zapraszam
Ilonko, po pracy wyrywam odreagować do ogrodu, ale z robotą to ma niewiele wspólnego?za mało czasu. Ale dzień coraz dłuższy, będzie lepiej

Ty nie wybierasz się na Gardenię?
Oprysk promanalem zrobiłam jakieś 2 tygodnie temu. Miedzian wkrótce, jak zbiorę różane liście z rabat, a przynajmniej większość. Kolejne opryski w maju, choć biosept można stosować cały sezon. Pozdrawiam serdecznie!
Basiu, dobrze wiedzieć, że jest wśród nas fachowiec

Czy planujesz otworzyć wątek? Masz takie lekkie pióro i zapewne wiele do powiedzenia w temacie roślin, to byłaby fantastyczna lektura! Zachęcam serdecznie!
PS. Faktycznie, forumowy ekshibicjonizm czasem wykracza poza wrażenia i prace ogrodowe, ale przebywając tu codziennie..trudno tego uniknąć?z resztą, wiele wirtualnych przyjaźni, przekułam w te realne, więc chyba warto
PPS. Doktorat już jeden napisałam, kolejnego nie przewiduję póki co, ale w razie czego, zgłoszę się do promotora z Torfowiska
Pozdrawiam serdecznie Baś ze straganu