W stronę słońca 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W stronę słońca 2

Post »

U Ciebie też już wiosna ;:3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Renatko, ja też wstrzymałam sie przed odkryciem roślin i jak tak dalej bedzie to w przyszła sobotę odkryję no chyba ze śnieg i mróz bedzie to wtedy wiadomo że nie. Czytam u ciebie o różach na pniu. Ja zamówiłam az cztery i jak one mają mi nie przetrwać to chyba posadzę je w doniczy i bedę zakpywac do ziemi, tylko gdzie ja na zime bedę chować ;:oj, Moja piwnicza mała i przeznaczona na przetwory, marchwe i ziemniaki. róz tam to ja nie zmieszczę.
Pozdrawiam cieplutko i dużo słoneczka ;:3 życzę na zbliżajace sie dni. ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Sylwio, ja przepraszam, że tak u Reni, ale moje Róże na pniu, aktualnie w doniczkach, leżą właśnie na ziemniakach w piwnicy, bo są za wysokie, żeby stały, a piwnica mała. Więc jak Ci na nich zależy, to zmieszczą się na pewno. Ja już 7 sztuk straciłam, na eksperymentach z okrywaniem i zakopywaniem korony... Nie dają rady i już i trzeba je chować... Zawsze kwitną, posypuję delikatnie po wsadzeniu z donicą do ziemi, nawozem i podlewam na początku... Potem już rosną, jak wszystkie inne rośliny w gruncie... :)
Nie mam ich dużo, bo tylko cztery, ale po tylu stratach, musiałam najpierw kilka lat przetestować, w jakich warunkach będą sobie radziły... :)
Reniu, wrzucę fotkę moich zimujących Róż na ziemniakach, jak Ci będzie przeszkadzać, to usunę, bo brzydka jest, ale poglądowa... :wink: Dziś, tj. w poniedziałek ją robiłam i dołożyłam do wczorajszego posta... :wink:

Obrazek
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Renatko zima nas rozpieszcza , oby i wiosna też nas tak rozpieszczała ;:170
Pozdrawiam i życzę miłego nowego tygodnia ;:196
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A może tegoroczna wczesna wiosna ma być rewanżem za ubiegły rok :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ny też wycięliśmy orzech który uszkodził fundament.Patrzę na to nie ze strony strat ale korzyści bo zyskaliśmy więcej przestrzeni i słonka a w to miejsce powstanie foliak. ;:65
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

dorkow0 pisze:Sylwio, ja przepraszam, że tak u Reni, ale moje Róże na pniu, aktualnie w doniczkach, leżą właśnie na ziemniakach w piwnicy, bo są za wysokie, żeby stały, a piwnica mała. Więc jak Ci na nich zależy, to zmieszczą się na pewno. Ja już 7 sztuk straciłam, na eksperymentach z okrywaniem i zakopywaniem korony... Nie dają rady i już i trzeba je chować... Zawsze kwitną, posypuję delikatnie po wsadzeniu z donicą do ziemi, nawozem i podlewam na początku... Potem już rosną, jak wszystkie inne rośliny w gruncie... :)
Nie mam ich dużo, bo tylko cztery, ale po tylu stratach, musiałam najpierw kilka lat przetestować, w jakich warunkach będą sobie radziły... :)
Reniu, wrzucę fotkę moich zimujących Róż na ziemniakach, jak Ci będzie przeszkadzać, to usunę, bo brzydka jest, ale poglądowa... :wink: Dziś, tj. w poniedziałek ją robiłam i dołożyłam do wczorajszego posta... :wink:

Obrazek
Dorotko dziękuję za cenne informację dotyczącą róż i też posadze je w doniczkach a na zime będę wnosić do piwnicy. Tak dla przekonania najwyżej jedna posadze w gruncie i zobacze. A te doniczki to duże maja być?

-- 24 lut 2014, o 18:35 --

Renatko jak mija poniedziałek, jak pogoda ? Czy słoneczo u Ciebie świeciło i opromieniało piękną dziewczynę?
Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę ;:196
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witam Was kochane ;:196
A Ja mam fioletowy zawrót głowy przeglądam dekoracje sal weselnych a to różne dodatki ;:113 off...
Lawendowy kolor ...

Natalko jak na razie wiosennie się nam zrobiło
Sylwuś trzeba z różami na pniu postępować tak jak Dorotka pisze.Ja na razie żadnej róży na pniu nie mam bo mi przemarzła :( i jakoś tak na razie omijam je w sklepach,ale może kiedyś się skuszę ale będę właśnie na zimę zabierać je do piwnicy żeby ich nie stracić!
Dorotko zdjęcie może zostać mi tam nie przeszkadza ;:198
Pięknie Ci przezimowały widać jakie zdrowe zieloniutkie pędy mają,na wiosnę powędrują do ogrodu i Ci pięknie zakwitną. ;:108 Jak zakupię kiedyś sobie róże na pniu to zrobię tak jak kochana radzisz, na okres zimowy do piwnicy. ;:196 dziękuję!
Gosiu o tak zima tego roku rozpieszcza nas na całego.Taka milutka dla Nas tego roku była,aż to podejrzane troszki jest ... ;:173
Dorciu może być! W tamtym roku nas tak wymordowała to teraz postanowiła Nas tak łagodniej potraktować ;:306
Joasiu u Nas będzie podobnie bo drzewo zasłania całą zachodnią ścianę,mało co światła przez okna wpada a po drugie dom się odsłoni bo go mało co widać z drogi. Dom troszki wygląda jakby w buszu się znajdował haahaa ;:306

Miłego wieczorku! ;:196

-- 24 lut 2014, o 19:48 --

Sylwuś słoneczka dzisiaj niestety było jak na lekarstwo i temp. +5st a bliżej wieczora temp spadła do 0st i lekki zimny wiaterek.Zima powiała zimnym oddechem,żebyśmy jeszcze o Niej nie zapominali do końca...
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Reniu- myśle ,że za dużo tego wszystkiego i niedługo bedziesz mieć spory problem na co się zdecydować .W każdym razie życzę powodzenia ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatko w tym roku i wesele i ogród jak dajesz sobie rade?
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Jadziu za dużo wszystkiego jest. Oglądaliśmy balony kolor lawendowy,tylko że jak się okazało to jest kolor lawendowy ale za to w kilku odcieniach znów - ohhh i który tu wybrać? ;:173
Ten? nieee nie tamten yyy a może jednak tamten ? ;:129 Decyzja podjęta,zamówione teraz pasuje czekać na przesyłkę... ;:306

-- 24 lut 2014, o 20:01 --

Sylwuś dajemy radę jak na razie ;:306 ostatnio chyba z 4 godziny oglądaliśmy balony kolor lawendowy ale jak się okazuje to kilka odcieni,tak samo z materiałami jest ;:173 ale już postanowiliśmy zamówić te,które jako pierwsze Nam się spodobały. Pierwsza myśl podobnież najlepsza! ;:128
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Reniu, dobrego dnia Ci życzę... ;:196
Sylwio, moje rosną w 7-8 litrowych doniczkach już trzy lata jedna, pięć lat druga, tej wiosny zmienię im doniczki na 10 litrowe i pewnie tak już zostaną, tylko dziury w doniczkach od spodu muszą być duże, żeby woda nie stała w korzeniach... Te młodsze mają rok, więc jeszcze sporo czasu przed nimi...
Gdzieś tu na Forum jest ktoś, kto przygina do ziemi korony i je zakopuje. Ma kilkanaście Róż na pniu, ale nie mam linka, ani nie pamiętam kto to... Może sama znajdziesz i może jego metody będą dla Ciebie lepsze... :) Mnie się kije łamały i traciłam Róże, ale może Tobie by się udało... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatko też tak słyszałam że pierwsza myśl najlepsza. Kochana 4 godziny oglądać balony to ja nie wiem kiedy Ty na to wszystko znajdujesz czas. Śpisz przynajmniej ?
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Sylwuś staram się haahaa ;:306
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Nie ma za co... ;:cm ;:31
Ja też tak słyszałam że pierwsza najlepsza..bo jak się człowiek zacznie zastanawiać..to dostaje..kręćka ;:433
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”