W stronę słońca 2
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W stronę słońca 2
U Ciebie też już wiosna 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Renatko, ja też wstrzymałam sie przed odkryciem roślin i jak tak dalej bedzie to w przyszła sobotę odkryję no chyba ze śnieg i mróz bedzie to wtedy wiadomo że nie. Czytam u ciebie o różach na pniu. Ja zamówiłam az cztery i jak one mają mi nie przetrwać to chyba posadzę je w doniczy i bedę zakpywac do ziemi, tylko gdzie ja na zime bedę chować
, Moja piwnicza mała i przeznaczona na przetwory, marchwe i ziemniaki. róz tam to ja nie zmieszczę.
Pozdrawiam cieplutko i dużo słoneczka
życzę na zbliżajace sie dni. 
Pozdrawiam cieplutko i dużo słoneczka
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorkow0
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Sylwio, ja przepraszam, że tak u Reni, ale moje Róże na pniu, aktualnie w doniczkach, leżą właśnie na ziemniakach w piwnicy, bo są za wysokie, żeby stały, a piwnica mała. Więc jak Ci na nich zależy, to zmieszczą się na pewno. Ja już 7 sztuk straciłam, na eksperymentach z okrywaniem i zakopywaniem korony... Nie dają rady i już i trzeba je chować... Zawsze kwitną, posypuję delikatnie po wsadzeniu z donicą do ziemi, nawozem i podlewam na początku... Potem już rosną, jak wszystkie inne rośliny w gruncie...
Nie mam ich dużo, bo tylko cztery, ale po tylu stratach, musiałam najpierw kilka lat przetestować, w jakich warunkach będą sobie radziły...
Reniu, wrzucę fotkę moich zimujących Róż na ziemniakach, jak Ci będzie przeszkadzać, to usunę, bo brzydka jest, ale poglądowa...
Dziś, tj. w poniedziałek ją robiłam i dołożyłam do wczorajszego posta...

Nie mam ich dużo, bo tylko cztery, ale po tylu stratach, musiałam najpierw kilka lat przetestować, w jakich warunkach będą sobie radziły...
Reniu, wrzucę fotkę moich zimujących Róż na ziemniakach, jak Ci będzie przeszkadzać, to usunę, bo brzydka jest, ale poglądowa...

- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Renatko zima nas rozpieszcza , oby i wiosna też nas tak rozpieszczała
Pozdrawiam i życzę miłego nowego tygodnia
Pozdrawiam i życzę miłego nowego tygodnia
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A może tegoroczna wczesna wiosna ma być rewanżem za ubiegły rok 
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Ny też wycięliśmy orzech który uszkodził fundament.Patrzę na to nie ze strony strat ale korzyści bo zyskaliśmy więcej przestrzeni i słonka a w to miejsce powstanie foliak. 
- Sylwia85
- 1000p

Dorotko dziękuję za cenne informację dotyczącą róż i też posadze je w doniczkach a na zime będę wnosić do piwnicy. Tak dla przekonania najwyżej jedna posadze w gruncie i zobacze. A te doniczki to duże maja być?dorkow0 pisze:Sylwio, ja przepraszam, że tak u Reni, ale moje Róże na pniu, aktualnie w doniczkach, leżą właśnie na ziemniakach w piwnicy, bo są za wysokie, żeby stały, a piwnica mała. Więc jak Ci na nich zależy, to zmieszczą się na pewno. Ja już 7 sztuk straciłam, na eksperymentach z okrywaniem i zakopywaniem korony... Nie dają rady i już i trzeba je chować... Zawsze kwitną, posypuję delikatnie po wsadzeniu z donicą do ziemi, nawozem i podlewam na początku... Potem już rosną, jak wszystkie inne rośliny w gruncie...![]()
Reniu, wrzucę fotkę moich zimujących Róż na ziemniakach, jak Ci będzie przeszkadzać, to usunę, bo brzydka jest, ale poglądowa...Dziś, tj. w poniedziałek ją robiłam i dołożyłam do wczorajszego posta...
![]()
-- 24 lut 2014, o 18:35 --
Renatko jak mija poniedziałek, jak pogoda ? Czy słoneczo u Ciebie świeciło i opromieniało piękną dziewczynę?
Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witam Was kochane
A Ja mam fioletowy zawrót głowy przeglądam dekoracje sal weselnych a to różne dodatki
off...
Lawendowy kolor ...
Natalko jak na razie wiosennie się nam zrobiło
Sylwuś trzeba z różami na pniu postępować tak jak Dorotka pisze.Ja na razie żadnej róży na pniu nie mam bo mi przemarzła
i jakoś tak na razie omijam je w sklepach,ale może kiedyś się skuszę ale będę właśnie na zimę zabierać je do piwnicy żeby ich nie stracić!
Dorotko zdjęcie może zostać mi tam nie przeszkadza
Pięknie Ci przezimowały widać jakie zdrowe zieloniutkie pędy mają,na wiosnę powędrują do ogrodu i Ci pięknie zakwitną.
Jak zakupię kiedyś sobie róże na pniu to zrobię tak jak kochana radzisz, na okres zimowy do piwnicy.
dziękuję!
Gosiu o tak zima tego roku rozpieszcza nas na całego.Taka milutka dla Nas tego roku była,aż to podejrzane troszki jest ...
Dorciu może być! W tamtym roku nas tak wymordowała to teraz postanowiła Nas tak łagodniej potraktować
Joasiu u Nas będzie podobnie bo drzewo zasłania całą zachodnią ścianę,mało co światła przez okna wpada a po drugie dom się odsłoni bo go mało co widać z drogi. Dom troszki wygląda jakby w buszu się znajdował haahaa
Miłego wieczorku!
-- 24 lut 2014, o 19:48 --
Sylwuś słoneczka dzisiaj niestety było jak na lekarstwo i temp. +5st a bliżej wieczora temp spadła do 0st i lekki zimny wiaterek.Zima powiała zimnym oddechem,żebyśmy jeszcze o Niej nie zapominali do końca...
A Ja mam fioletowy zawrót głowy przeglądam dekoracje sal weselnych a to różne dodatki
Lawendowy kolor ...
Natalko jak na razie wiosennie się nam zrobiło
Sylwuś trzeba z różami na pniu postępować tak jak Dorotka pisze.Ja na razie żadnej róży na pniu nie mam bo mi przemarzła
Dorotko zdjęcie może zostać mi tam nie przeszkadza
Pięknie Ci przezimowały widać jakie zdrowe zieloniutkie pędy mają,na wiosnę powędrują do ogrodu i Ci pięknie zakwitną.
Gosiu o tak zima tego roku rozpieszcza nas na całego.Taka milutka dla Nas tego roku była,aż to podejrzane troszki jest ...
Dorciu może być! W tamtym roku nas tak wymordowała to teraz postanowiła Nas tak łagodniej potraktować
Joasiu u Nas będzie podobnie bo drzewo zasłania całą zachodnią ścianę,mało co światła przez okna wpada a po drugie dom się odsłoni bo go mało co widać z drogi. Dom troszki wygląda jakby w buszu się znajdował haahaa
Miłego wieczorku!
-- 24 lut 2014, o 19:48 --
Sylwuś słoneczka dzisiaj niestety było jak na lekarstwo i temp. +5st a bliżej wieczora temp spadła do 0st i lekki zimny wiaterek.Zima powiała zimnym oddechem,żebyśmy jeszcze o Niej nie zapominali do końca...
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Reniu- myśle ,że za dużo tego wszystkiego i niedługo bedziesz mieć spory problem na co się zdecydować .W każdym razie życzę powodzenia 
- Sylwia85
- 1000p

Renatko w tym roku i wesele i ogród jak dajesz sobie rade?
- reniusia20
- 1000p

Jadziu za dużo wszystkiego jest. Oglądaliśmy balony kolor lawendowy,tylko że jak się okazało to jest kolor lawendowy ale za to w kilku odcieniach znów - ohhh i który tu wybrać?
Ten? nieee nie tamten yyy a może jednak tamten ?
Decyzja podjęta,zamówione teraz pasuje czekać na przesyłkę... 
-- 24 lut 2014, o 20:01 --
Sylwuś dajemy radę jak na razie
ostatnio chyba z 4 godziny oglądaliśmy balony kolor lawendowy ale jak się okazuje to kilka odcieni,tak samo z materiałami jest
ale już postanowiliśmy zamówić te,które jako pierwsze Nam się spodobały. Pierwsza myśl podobnież najlepsza! 
Ten? nieee nie tamten yyy a może jednak tamten ?
-- 24 lut 2014, o 20:01 --
Sylwuś dajemy radę jak na razie
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Reniu, dobrego dnia Ci życzę...
Sylwio, moje rosną w 7-8 litrowych doniczkach już trzy lata jedna, pięć lat druga, tej wiosny zmienię im doniczki na 10 litrowe i pewnie tak już zostaną, tylko dziury w doniczkach od spodu muszą być duże, żeby woda nie stała w korzeniach... Te młodsze mają rok, więc jeszcze sporo czasu przed nimi...
Gdzieś tu na Forum jest ktoś, kto przygina do ziemi korony i je zakopuje. Ma kilkanaście Róż na pniu, ale nie mam linka, ani nie pamiętam kto to... Może sama znajdziesz i może jego metody będą dla Ciebie lepsze...
Mnie się kije łamały i traciłam Róże, ale może Tobie by się udało... 
Sylwio, moje rosną w 7-8 litrowych doniczkach już trzy lata jedna, pięć lat druga, tej wiosny zmienię im doniczki na 10 litrowe i pewnie tak już zostaną, tylko dziury w doniczkach od spodu muszą być duże, żeby woda nie stała w korzeniach... Te młodsze mają rok, więc jeszcze sporo czasu przed nimi...
Gdzieś tu na Forum jest ktoś, kto przygina do ziemi korony i je zakopuje. Ma kilkanaście Róż na pniu, ale nie mam linka, ani nie pamiętam kto to... Może sama znajdziesz i może jego metody będą dla Ciebie lepsze...
- Sylwia85
- 1000p

Renatko też tak słyszałam że pierwsza myśl najlepsza. Kochana 4 godziny oglądać balony to ja nie wiem kiedy Ty na to wszystko znajdujesz czas. Śpisz przynajmniej ?
- reniusia20
- 1000p

Sylwuś staram się haahaa 
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Nie ma za co...

Ja też tak słyszałam że pierwsza najlepsza..bo jak się człowiek zacznie zastanawiać..to dostaje..kręćka
Ja też tak słyszałam że pierwsza najlepsza..bo jak się człowiek zacznie zastanawiać..to dostaje..kręćka