Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku jakie duże słoneczniki. Kiedy ty je siałeś? W następnym roku też muszę posiać ;)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GEOMANTIK-dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie oraz za ciepłe słowa, mobilizujące do pracy w ogrodzie.

NIEDOSZŁA SYNOWA- dziękuję za wizytę w ogrodzie, tym razem wirtualną, skromna jesteś, te uśmieszki, to myślę że dla niedoszłego teścia. Dziękuję i zapraszam ponownie.

WIOLU- dziękuję za odwiedziny w naszym ogrodzie, mogę Cię pocieszyć że 10 lat temu tak jak Twój ogród dziś , wyglądały nasze Nokły , słoneczniki, rzeczywiście wyrosły na ponad 3 metry, siałem je w końcu kwietnia, teraz trzeba je zrywać bo już ptaki się dobierają do ziaren.

Dzisiaj dalszy ciąg zdjęć z warzywnej części ogrodu, tym razem jeszcze owocujące pomidory i dojrzewająca papryka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ciiiiiiiiiiiiiiiiii :!: :!: :!: Goście wszystko wyłowili, no i ...- zjedli..............-została tylko cebula i pomidory - których mam już też pod dostatkiem... A miałam nadzieję, że jeszcze też będę zaproszona ponownie. Trudnooooo ;:98 Zmykam do "Kamiennego"....- morze tam będę mile widziana. ;:145 Ciiiiiiiiiiiiii :!: :!: :!:
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Wpadłam na chwileczkę ale zostałam tu dłużej. Pomidorki , papryczka i te słoneczniki... Musiałeś je mocno "karmić" ale naprawdę rzadko spotyka sie takie duże okazy....

pozdrawiam
Ewa z mężem Krzysztofem

i zapraszamy
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

normalnie ślinka mi pociekła :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

....i jeszcze jakie grzybki i jakie plony- gratuluję.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Tadeuszu - ;) Ja już na ranczu u was siedzie i siedzę od dawna. Ale nie zawsze się odzywam ;)
Czyli jest nadzieja, że za 10 lat będzie choć troszkę wyglądało jak twoje :D Super ;)

Mniam no nie mogę jakie papryki :shock:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Super papryczki.....pomidorki Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTA- dziękuję za wizytę w ogrodzie, nie płacz, goście wszystkiego nie złowili, nie zjedli też wszystkiego, a cebula i pomidory też dorodne i smaczne. Doskonale wiesz że zawsze o każdej porze, jesteś mile widziana w naszym ogrodzie, zaproszenie dla Ciebie i Twojej rodziny jest stałe i bezterminowe.

EWO-KRZYSZTOFIE- dziękuję za odwiedziny w ogrodzie, rzeczywiście słoneczniki w tym roku poszły mocno w górę, nie wiem dlaczego.
Musiałeś je mocno "karmić"
Jedyny pokarm jaki słoneczniki dostały to obornik po pieczarkach który był dany jesienią 2006 roku, w 2007 roku nie były dawane żadne nawozy, nie zapominaj że nasza działka jest w starorzeczu, od wielu, wielu lat z Wyżyny Lubelskiej i Roztocza rzeka zabierała najlepszą ziemię i cząstkę zostawiła w Nokłach.

JULKA- dziękuję za wizytę , papryka, jest w pełni owocowania, co do pomidorów to już resztki ich, a było w tym roku, ach było.

JOLU- dziękuję za wizytę, grzybki, są w lesie, ale jest bardzo sucho, dużo jest kurek, może jak popada, to będzie ich więcej, moja pani, musi być codziennie w lesie, bo to za płotem.

WIOLU- jak będziesz konsekwentnie i systematycznie budowała ogród to jestem pewiem że za 10 lat będziesz miała piękny ogród.

Dom można postawić szybko, nawet w kilka miesięcy, natomiast zakładanie ogrodu i urządzanie go trwa latami.
My( raczej nasze dzieci) też planujemy postawić kiedyś dom, zostawione jest miejsce na podwyższeniu.

BARBARO- dziękuję za odwiedziny , warto było trochę popracować na warzywniaku , nagrodą są piękne i smaczne warzywa.

Dzisiaj u nas na targu kupiliśmy roślinki, jedna dla mojej pani, druga, dla równowagi, dla mnie , która ładniejsza ?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na działce pojawiły się zwiastuny jesieni;
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Tadeusz obie są piękne, lecz powiedz co to jest za sosna dwuigielna bo tak wygląda.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Tadeuszu nie pierwszy raz zaglądam na Twoje włości, ale chyba pierwszy raz zostawiam ślad pobytu. Masz wspaniały ogród, który pielęgnujecie wraz z żoną i pomocnikami. Widać, że jesteście kochającą się rodziną a praca w ogrodzie sprawia Wam przyjemność. Nowe nabytki oba godne podziwu - niech rosną i cieszą Wasze oczy :lol:
Czy Nokły są daleko od Biłgoraja? Ja spędziłam przed laty miesiąc w Twoim mieście. Byłam na praktyce robotniczej w przetwórni owoców. To było - chyba latem w 1973 roku. Strasznie dawno prawda?
Przesyłam Wam wszystkim serdeczne pozdrowienia z Wybrzeża Maria :wit
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENKU- dziękuję za wizytę w ogrodzie, wczoraj kupiłem jedną z bardziej oryginalnych odmian sosny gęstokwiatowej- szczepioną Pinus Densiflora "Oculus - Draconis"-Jej charakterystyczną cechą są tzw. "oczy smoka", czyli dwa żółte paski na każdej soczyście jasnozielono zabarwionej igle.

MARIO- dziękuję za kolejną wizytę w ogrodzie, oraz za słowa uznania naszej pracy na działce.
NOKŁY - to miejscowa nazwa łąk nadrzecznych, oddalone są od Biłgoraja około 12 km. w kierunku na Lublin.
Przetwórni owoców już nie ma, są budynki ale na tym terenie działa kilka firm, masarnia, ciastkarnia, magazyny, moja bratowa pracowała w tej przetwórni w latach siedemdziesiątych. Że dawno , to prawda, ale te młode nasze lata długo się pamięta. Dziękuję za pozdrowienia, pozdrawiam, Tadeusz.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Tadeuszu wiadomo, która roślinka dla żony, a która dla Ciebie. :D :D :D :D
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Witam wpadłam na chwilkę chciałam tylko zerknąć co nowego, ale jak zobaczyłam to musiałam pogratulować. Coś czuje, że będę zasypywać prośbami o radę.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOGUSIU-dziękuje za wizytę, myślę że zgadłaś, z tym że "moja" lubi kwiaty, o innych roślinach mówi "habłędzie" natomiast ja uwielbiam te "habłędzie" jak również kwiaty.

MAGDO-dziękuję że wpadłaś na chwilkę, gratulacje przyjmuję ,bo rzeczywiście udało się kupić ciekawe rośliny.
Co do rad to jestem do Twojej dyspozycji, budując ogród , nieraz coś zawaliłem, oczywiście trudno się przyznać do do tego co się sknociło, ale przekonałem się że nauka na własnych błędach kosztuje , ale i się długo pamięta.

Praca przy kładce wokół stawu powoli postępuje do przodu, zajmuję się budową kładki w chwilach wolnych od innych niecierpiących zwłoki zajęć:

Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”