Ty pewnie ogarniesz się szybciej, ale nic to... dam radę

Słonecznego również i spokojnej nocy!

Ja kupiłam nożyce do żywopłotu i świetnie mi się w zeszłym roku sprawdziły, ale wiem, że osoby posiadające większe areały, optują za kosą spalinową - jest podobno najlepsza !
  Ja kupiłam nożyce do żywopłotu i świetnie mi się w zeszłym roku sprawdziły, ale wiem, że osoby posiadające większe areały, optują za kosą spalinową - jest podobno najlepsza !
 Ogród duży to i pracy sporo. Łatwo się czyta, że zrobiłaś to czy tamto, ale zakwasy to Ty czujesz
  Ogród duży to i pracy sporo. Łatwo się czyta, że zrobiłaś to czy tamto, ale zakwasy to Ty czujesz  Ja mam maleństwo do obrobienia, a po kilkugodzinnym schylaniu (sprzątaniu, przycinaniu)  czuję wszystkie gnaty
 Ja mam maleństwo do obrobienia, a po kilkugodzinnym schylaniu (sprzątaniu, przycinaniu)  czuję wszystkie gnaty  Podziwiam więc! Ale to i tak przyjemna praca, mimo wszystko
  Podziwiam więc! Ale to i tak przyjemna praca, mimo wszystko  Życzę słonecznego weekendu
 Życzę słonecznego weekendu 

i jeszcze  reszta masz kondycje "dziewczynko"
 i jeszcze  reszta masz kondycje "dziewczynko"  

Wczoraj zanosiło się na deszcz, który w końcu nie spadł-oby dziś nie padało. Jak zwykle planuję wyjście do ogrodu i mam życzenie, żeby to się wreszcie udało
 Wczoraj zanosiło się na deszcz, który w końcu nie spadł-oby dziś nie padało. Jak zwykle planuję wyjście do ogrodu i mam życzenie, żeby to się wreszcie udało 

Bardzo podziwiam
 Bardzo podziwiam   
  Uwielbiam je i boleję, że nie mam miejsca na to, by posadzić znacznie więcej tych pięknych krzewów niż mam....
 Uwielbiam je i boleję, że nie mam miejsca na to, by posadzić znacznie więcej tych pięknych krzewów niż mam....

.  Ja ruszam dzisiaj...
 .  Ja ruszam dzisiaj... .
 . soboty!
  soboty!
 Na pewno podziałam dziś w ogrodzie!
 Na pewno podziałam dziś w ogrodzie! Nic nie pada, można działać
 Nic nie pada, można działać  Sara pracuje ze mną, więc potem śpi jak suseł od nadmiaru świeżego powietrza ;-))
 Sara pracuje ze mną, więc potem śpi jak suseł od nadmiaru świeżego powietrza ;-))
 Za rok dam Ci znać osobiście (tylko kurczę, nie mam do Ciebie telefonu!). Działasz dziś na działce? Miłego!
 Za rok dam Ci znać osobiście (tylko kurczę, nie mam do Ciebie telefonu!). Działasz dziś na działce? Miłego! Będziesz dziś coś robić w ogrodzie? Ja na pewno... może uda mi się zrobić oprysk Promanalem i przyciąć trochę krzewów. Muszę codziennie coś porobić, ponieważ naprawdę dużo pracy jest tej wiosny. Byłam przekonana, że jesienią posprzątałam na fest, tymczasem bałagan jest taki, jakbym nie zrobiła nic. Wszystko krzyczy: przytnij mnie, zgrab, wyrównaj etc
 Będziesz dziś coś robić w ogrodzie? Ja na pewno... może uda mi się zrobić oprysk Promanalem i przyciąć trochę krzewów. Muszę codziennie coś porobić, ponieważ naprawdę dużo pracy jest tej wiosny. Byłam przekonana, że jesienią posprzątałam na fest, tymczasem bałagan jest taki, jakbym nie zrobiła nic. Wszystko krzyczy: przytnij mnie, zgrab, wyrównaj etc 

Co zrobię, że uwielbiam te krzewy ;-) Miłego weekendu!
 Co zrobię, że uwielbiam te krzewy ;-) Miłego weekendu!
 ) - 1 EDIT: już wiem
 ) - 1 EDIT: już wiem  Hortensja arborescens radiata, czyli krzewiasta!
 Hortensja arborescens radiata, czyli krzewiasta! 

Aguniu nie, do ogródka nie wybieram się ..... Jutro moja Olucha wyjeżdża, więc chcę się nią nacieszyć, a dodatkowo ma dziś 20 urodziny, więc mamy takie nasze rodzinne świętoaguniada pisze: Agusiu, i ja Cię witamBędziesz dziś coś robić w ogrodzie?
 Wczorajszy dzień spędziłam w kuchni, przy robieniu tortu, za chwilę biorę się za dekorowanie go owocami . Chcę też coś jej ugotować, żeby ze sobą zabrała, tak, że planów a planów.....ale nic ogrodowego
  Wczorajszy dzień spędziłam w kuchni, przy robieniu tortu, za chwilę biorę się za dekorowanie go owocami . Chcę też coś jej ugotować, żeby ze sobą zabrała, tak, że planów a planów.....ale nic ogrodowego   

i miłego "wypoczynku"
 i miłego "wypoczynku"