Klamka zapadła- kopiemy w sobotę
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22
Agnieszko-
bardzo to miłe, co napisałaś
dziękuję..
Teściową pozdrawiam i też zazdroszczę tego, co będzie miała zrobione 
cześć Aguśaguniada pisze: Myślę, że zima nie wróci... jeśli wierzyć w prognozy Amerykanów, czeka nas piękny marzec
Tego się trzymam!
Moniko, super
Spokojnej nocy!
Alano, ja juz starsza kobitka jestem, a Depechow slucham niemal od poczatkow ich istnienia, kiedy to klimaty New Wave pojawily sie w naszych rozglosniach. Pamietam jak na lezaku w ogrodzie tlumaczylam ze slownikiem w reku Shake the Disease ;-)
Ultra ma szczegolne znaczenie... Tak jak mowisz, muzycznie najbardziej depeszowa, ale jeszcze te teksty... Mozna sluchac bez konca... Ciesze sie, ze tak bardzo sie zgadzamy!
Ogrodowo musi byc w tym roku dobrze... Choc raz miejmy prawdziwie ciepla wiosne nawet przed czasem!
Dobrej nocy...
Agus, alez u Ciebie mnostwo symptomow wiosny! Kochana, jasne ze sie nimi ciesz... Amerykanie zapowiadaja przemila pogode
Dobranoc!
Spokojnej nocy!
Alano, ja juz starsza kobitka jestem, a Depechow slucham niemal od poczatkow ich istnienia, kiedy to klimaty New Wave pojawily sie w naszych rozglosniach. Pamietam jak na lezaku w ogrodzie tlumaczylam ze slownikiem w reku Shake the Disease ;-)
Ultra ma szczegolne znaczenie... Tak jak mowisz, muzycznie najbardziej depeszowa, ale jeszcze te teksty... Mozna sluchac bez konca... Ciesze sie, ze tak bardzo sie zgadzamy!
Ogrodowo musi byc w tym roku dobrze... Choc raz miejmy prawdziwie ciepla wiosne nawet przed czasem!
Dobrej nocy...
Agus, alez u Ciebie mnostwo symptomow wiosny! Kochana, jasne ze sie nimi ciesz... Amerykanie zapowiadaja przemila pogode
Dobranoc!
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś cały dom charla jak gruźlicy, czasami aż przykro to słuchać, jakiś taki dobijający ten wirus, a wnukom poszło w powikłania i wylądowali na antybiotykach. Jutro już czwartek a mnie niewiele lepiej a do tego łepeta mnie zaczyna boleć, czyżby jakiś front się zbliżał od zachodu 
Oj, Majutku, to bardzo niedobrze... Martwie sie ta Wasza choroba, paskudne wirusisko...
Zycze, by zaczelo sie poprawiac, a leki zadzialaly... Kochana, podlacz sie moze jutro pod prady, zeby sie nie rozkrecilo...
Zycze, by zaczelo sie poprawiac, a leki zadzialaly... Kochana, podlacz sie moze jutro pod prady, zeby sie nie rozkrecilo...
Fytoftoroza, podstępne choróbsko
. Mam przez nią na rekonwalescencji 3 jarzębiny. Była też czwarta, ale nie dało się jej uratować. Jeśli, wypadłyby i te, to znów będę musiała posadzić młode drzewka i czekać aż urosną
.
Pozdrawiam serdecznie
.
Pozdrawiam serdecznie
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aguniu, u mnie dziś pochmurno i chłodno, także prace odkładam, nie chcę się znowu pochorować.
Wczoraj byłam w ogrodniczym i kupiłam sobie coś nie coś
miłego dnia
Wczoraj byłam w ogrodniczym i kupiłam sobie coś nie coś
miłego dnia
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Hej Starsza Kobitko
Można wierzyć Amerykanom
Jak do tej pory to ich prognozy w miarę dokładne, może tak będzie nadal. Jeszcze powoli , ale roślinki budzą się. Ponuro , wieczorem deszcz siąpił . Jednak w miarę przyjemnie , nie wieje.
Miłego dzionka
Można wierzyć Amerykanom
Miłego dzionka
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Aguniu to ty tak jak mój M zamiłowanie do dobrej muzyki macie
ja tak na trochę jak stary piernik a czasami coś z nowości
ale i jak matka polka szanuję wybory dzieci i słucham z nimi
ostatnio na tapecie jest One Direction
czekam tylko kiedy się młodej znudzi zamiłowanie do zespołu
Ściskam mocno
ale i jak matka polka szanuję wybory dzieci i słucham z nimi
Ściskam mocno
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Aga
chciałam Cię zapytać jakiego narzędzia używasz do wycinania suchych traw? Pytam o te duże kępy o dość twardych łodygach, jak np miskanty. Właśnie próbuję, ale chyba przyjdzie mi piłę uruchomić
. Sekator się nie nadaje 
chciałam Cię zapytać jakiego narzędzia używasz do wycinania suchych traw? Pytam o te duże kępy o dość twardych łodygach, jak np miskanty. Właśnie próbuję, ale chyba przyjdzie mi piłę uruchomić
Masz rację Iwonko
Czytałam, że dziewczyny piłą ścinają
Czytałam, że dziewczyny piłą ścinają
Witajcie! Trochę dziś pochmurno, ale fajnie, ciepło... prawie 9-10st.
Wstawiam zaraz na barszcz ukraiński i lecę do ogrodu!
Iwonko, Daisy - swoje miskanty ścinałam sekatorem, ale nabawiłam się niezłych odcisków na dłoniach.... twarde bestie były i oczywiście najlepiej byłoby je potraktować jednym porządnym cięciem piły. Mój nowy sekator jest ostry, więc dałam radę, ale istna męka to była...
Ula, to prawda - muzyka towarzyszy mi od dzieciństwa... żeby nie było, z wiekiem się rozwijam i słucham coraz bardziej zaawansowane kompozycje
Odkrywam nowe dźwięki i obszary zainteresowań - to jest super 
One Direction znam, ale to kategoria muzyki łatwej i przyjemnej, więc w radio jest ok, ale płyty już bym nie zakupiła ;-)
Pozdrowienia!
Tadziu,
Amerykanie jak dotąd nie pomylili się w przewidywaniach... wszystko się sprawdza, więc trzeba im wierzyć
Marzec zanosi się pięknie!
Małgolinko, co tam sobie zakupiłaś? Pochwal się
Eda, fytoftoroza to rzeczywiście okropna choroba... w dodatku trzeba odkazić glebę po chorej roślinie, więc nawet jeśli coś wypada, trzeba odczekać z sadzeniem... najlepszy chyba Previcur do zlania gleby...
Pozdrowienia!
Wstawiam zaraz na barszcz ukraiński i lecę do ogrodu!
Iwonko, Daisy - swoje miskanty ścinałam sekatorem, ale nabawiłam się niezłych odcisków na dłoniach.... twarde bestie były i oczywiście najlepiej byłoby je potraktować jednym porządnym cięciem piły. Mój nowy sekator jest ostry, więc dałam radę, ale istna męka to była...
Ula, to prawda - muzyka towarzyszy mi od dzieciństwa... żeby nie było, z wiekiem się rozwijam i słucham coraz bardziej zaawansowane kompozycje
One Direction znam, ale to kategoria muzyki łatwej i przyjemnej, więc w radio jest ok, ale płyty już bym nie zakupiła ;-)
Pozdrowienia!
Tadziu,
Amerykanie jak dotąd nie pomylili się w przewidywaniach... wszystko się sprawdza, więc trzeba im wierzyć
Małgolinko, co tam sobie zakupiłaś? Pochwal się
Eda, fytoftoroza to rzeczywiście okropna choroba... w dodatku trzeba odkazić glebę po chorej roślinie, więc nawet jeśli coś wypada, trzeba odczekać z sadzeniem... najlepszy chyba Previcur do zlania gleby...
Pozdrowienia!
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czytałam, że do ścinania traw najlepszym narzędziem jest...sierp
W związku z zamówionymi przeze mnie właśnie w tym tygodniu kilkoma setkami sadzonek traw, mam zamiar ten sprzęt zakupić lub jeszcze lepiej "odkopać" u dziadków w stodole. Na pewno za rok będzie niezbędny.
Pozdrawiam mało słonecznie, ale i tak wiosennie
W związku z zamówionymi przeze mnie właśnie w tym tygodniu kilkoma setkami sadzonek traw, mam zamiar ten sprzęt zakupić lub jeszcze lepiej "odkopać" u dziadków w stodole. Na pewno za rok będzie niezbędny.
Pozdrawiam mało słonecznie, ale i tak wiosennie
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Aga, a jak dbasz o trawnik? Chciałabym abyś napisała po kolei co robisz i kiedy.
Pozdrawiam - Justyna
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Sierp to może i niegłupi pomysł, ale jeszcze można gdzieś kupić sierp?
Dałam radę w końcu nożycami i sekatorem, ale powiem Ci jestem wykończona, zostały mi jeszcze dwie rozplenice, ale już nie dziś, pot mi się leje po plecach. A jaka jestem zadowolona
Aga, pomęczę Cię jeszcze pytaniami:
Ile Promanalu wiosną zużywasz na swój ogród?
Czy tniesz swoją kłosówkę miękką?
Chętnie bym wpadła na barszcz ukraiński, bardzo lubię i często robię (z fasolką?)

Dałam radę w końcu nożycami i sekatorem, ale powiem Ci jestem wykończona, zostały mi jeszcze dwie rozplenice, ale już nie dziś, pot mi się leje po plecach. A jaka jestem zadowolona
Ile Promanalu wiosną zużywasz na swój ogród?
Czy tniesz swoją kłosówkę miękką?
Chętnie bym wpadła na barszcz ukraiński, bardzo lubię i często robię (z fasolką?)