Teresko (tesia39)! Pominęłam Cię

Ja kann nie podpędzam. W okolicy końca kwietnia dzielę w donicy i nadmiar wydaje. Stawiam przed domem, nawożę i koniec. Na jesień z donicą do garażu i o nich zapominam. Łatwiejszej rośliny chyba nie można mieć. Dodatkowo masz za to u mnie eukomis
Januszu (alphax)! To liście w tułaczu są prawdziwą ozdobą, a kwiaty jedynie małym dopełnieniem. Choć nie można im odmówić uroku. U mnie na szczęści zimuje w gruncie i jak na razie nic mu nie jest, choć trzeba pamiętać, gdzie rośnie, bo strasznie późno startuje. Jest zatem obawa, że coś wu wsadzę na głowę

Przyznam, e fotografowanie roślin to moje hobby i nawet jeden z sąsiadów myślał, że z tego się utrzymuję
Dla miłej odmiany żółty orlik
Ewo (ewamaj66)! U mnie co jakiś czas słonko chowa się za chmurami. A co do prac, to wstrzymam się co najmniej do początku marca. Różnie jeszcze może być...
Wiciokrzew?
Ulu (usa1276)! Nie narzekam na sadzonki od Ć., choć ja akurat kupowałam w pojemnikach, początkiem lata 2012r. Ale zimują ładnie. Poza tym w zeszłym roku z F. przyszły takie marne sadzonki, że już myślałam, iż nic z nich nie będzie. Ale zadomowiły się, ruszyły i nie powiedziałabym, że początkiem sezonu były takie liche. Słowem, nie ma co się poddawać i przejmować, że padną. Niekiedy ładne sadzonki padają. Reguły nie ma.
Dla Ciebie odętka wirginijska
Aniu (an-ka)! Kann ani nie wkupuje, ani nie wykopuje. Te rosną od zawsze w donicy. Jesienią ścinam liście, nakrywam podstawką i do wiosny od nich zapominam. A donice stoją przy ścianie w garażu i mi nie zawadzają. Obecnie mam 5 takich donic (2 żółte, 2 czerwone i 1 z białymi) i muszę wydać trochę kann, bo zdecydowanie więcej nie chcę. Zatem jak tylko chcesz
Złocień pełny. Niestety dokładnej nazwy odmianowej nie znam, bo to kolejna roślina, którą kupiłam jako 'bylinę mix'