Pod Jesionem cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 3

Post »

Paula! Niedobroto! Cieszyć się, że ja mam gorzej! :;230 Najgorsze jest jednak to, że ja najchętniej wysiałabym faktycznie większość tego co mam i nawet jeśli tylko po odrobinie, to i tak wychodzi tego ciutkę dużo. ;:223
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Reniu ja nasionka wyslę w poniedziałek. zapakowałam te pierwsze, ale jakos brakło mi czasu na otworzenie i dołozenie reszty. Nie bedę posyłać 2 listów. Przez weekend zrobię jak trzeba i wyslę w poniedziałek - obiecuję. Puszczę priorytetem, to we wtorek powinny byc.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bylin to zawsze mało dają w torebkach i trzeba od razu siać, bo nie wszystkie skiełkują. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Renatko ale z dwojga lepsze takie 'nieszczęście', że miejsca w ogrodzie mało niż takie prawdziwe.
Nie pozostaje nic innego jak nic nie kupować przez kilka najbliższych sezonów i siać, siać, siać.. :lol:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Nawet nie wiesz jak ucieszyła mnie informacja, że wyślesz w poniedziałek :;230 Ja jestem ciągle chora i nawet dziś nie wyszłam z domu (wolę mieć ten przybytek blisko siebie, bo aż mi ciśnienie wariuje i miękną nogi z osłabienia.). H pozałatwiał mi sprawy w urzędach na ile się dało, bo ja ledwo dycham i nie miałam już sumienia wysyłać go na pocztę, bo u nas z parkowaniem katastrofa. A tym sposobem więcej dostaniesz, bo co wezmę nasionka do ręki, to myślę, że i Tobie by się przydały! ;:306

Aniu! To zależy od firmy, ale zasadniczo masz rację. I tu jest dylemat: wysiać dużo, bo wzejdzie mało, czy nie wysiewać, bo będzie za dużo... Tą kwestię mam jednak rozwiązaną, bo chętnych na sadzonki mam sporo! ;:215

Paula! Jestem dzielna i od poniedziałku nic nie kupiłam, ale to pewnie dlatego, że nie byłam w żadnym sklepie! A nieszczęść nikomu nie życzę, bo ja raczej życzliwe stworzenie jestem! ;:196

A ogólnie sieję co roku więcej i rodzina już się poddała, bo powiedziałam, że mnie to uspokaja, a to dla nich bezcenne. ;:170
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biedna Ty choreńka, mi dzis głowa nawala, już miałam dzieci w domu zostawić, bo żadne farmaceutyki mi nie pomagają i ciągle boli. Aż się martwię, że mnie coś rozbiera.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Zdrówka życzę! ;:196 Prześpij się i śnij o wiośnie w ogrodzie... Wczesnej, ciepłej, odrobinę mokrej i zachęcającej do pracy ;:196

Ja mimo choroby muszę dokończyć pracę i tą w dokumentach i z ziemią - sadzenie, sianie...
H nie chciał wierzyć, że nie wezmę się jeszcze za sianie i rozłożył mi większość zakupionej ziemi ... w salonie. ;:131
Może faktycznie planuje wysypać nią całą podłogę... ;:202
Nie, żarty żartami, ale ziemia w salonie leży, już co prawda nie cała, bo kilka doniczek poszło do garażu, ale pozostało jej sporo, co wymaga szybkiej i sprawnej pracy ... ;:131
Dziś wysieję co dam radę (a raczej ile miejsca znajdę) w małe doniczki bylinki, a w większe pojemniki jednoroczne.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja przyniosłam ze sklepu tylko jeden worek ziemi do siania, moze jutro podjadę autem, bo ciężkie było. Tyle, że nie mam póki co gdzie siać, bo M nie naszykował mi miejsca - miał jakas półeczke machnąc. Zobaczymy.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dla odmiany miejsca sporo, ale mam dość ciemno w pokojach i gorąco to też nie jest ;:131
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi brakuje parapetów....
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak jestem na etapie wysiewów, zwłaszcza teraz gdy mam dwie szklarenki, to jest ok, ale później muszę większość rozpikować... ;:202 ;:202 ;:202 Już pisałam, że cała podłoga w salonie jest wtedy zastawiona, a salon do małych nie należy...
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

U mnie byłoby już w pikówkach dziecko :D Zuzię bardzo interesują takie nowości ogrodnicze. W hosty mimo pilnowania i zastawiania już paluszki włożyła :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ależ ty wysiewy planujesz - ja tylko kilka pomidorków ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula! Moje dziecko poza domem (niewiele młodsza od Ciebie :;230 ), ale mam w domku dwa kocurki... :twisted: Kicia już położyła się w najgorszym możliwym miejscu, czyli na rozsypanej ziemi, trocinach itp. A jaki był foch, gdy ją zganiałam... ;:124

Ewuniu! Ja też tylko kilka.... setek! Samych pomidorów potrzebuję ok. 250 (104 dla mnie + 50 dla Teścia + ludziska w potrzebie + rezerwa), a gdzie jednoroczne, dwuletnie, bylinki, trawy itp... Tyle, że zakupiłam już sporo roślinek, a i jak wiesz czekam na dobre plony w hortensjach bukietowych u Ciebie! ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Oj Reniu, Ty te z chora?Ja chodze taka bardzo pociągająca dziś i obolała ;:145 .Meżusiowi krokieciki zrobiłam i właściwie caly dzień leżałam , albo tylgałam się bez sensu.Dzieciaki Sajgon w domu zrobiły, bo nie miałam siły przypilnować za bardzo, to trzeba by posprzątać....niedziela idzie ;:224 o sianiu na razie wcale nie wpominam, chociaż obiecałam Frankowi i Wiktorowi ze posiejemy w ferie, czyli od poniedziałku czas start :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”