Posiałam kobeę i begonię stale kwitnącą. Czekam na rezultaty.
Ogródek u Edzi
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek u Edzi
Uważam, że mam za mało komputerów w domu. Tylko dwa, a chętnych troje
Grasuję w nocy albo wcześnie rano, dobre i to. Kiedyś w ogóle żyłam bez forum-nie wierzę
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko witam w nowy tygodniu
Liliowce masz piękne, jednak u mnie tylko ten najzwyklejszy rdzawy...ale mam do niego ogromny sentyment
.
Jakoś do tej pory natrafiałam na same żółtki a ten kolor w ogrodzie u mnie nie występuje w ogóle.
Liliowce masz piękne, jednak u mnie tylko ten najzwyklejszy rdzawy...ale mam do niego ogromny sentyment
Jakoś do tej pory natrafiałam na same żółtki a ten kolor w ogrodzie u mnie nie występuje w ogóle.
Aga
, witam serdecznie. Swoje stare odmiany także darzę ogromnym sentymentem - nie kapryszą, ładnie się rozrastają, obficie kwitną. Miałam to szczęście, że trafiłam na solidnego sprzedawcę i na razie pomyłek nie było. Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia. 
Nocny przymrozek zostawił ślad na roślinach, wszystkie są białe. Na szczęście wyszło słoneczko, dając nadzieję na przyjemny dzień
Zostawiam zdjęcia (niezbyt udane, ale co poradzić
Anabelle

Limelight (a po lewej za klonem nn)

Kyushu (rok 2012)

Sundae Freise Rensun

Bobo

Pinky Winky

Bombshell (młodziutka, pięknie przebarwia się jesienią)

Vanille Freise (rok 2012)

Te same Vanille Freise w 2013r. (przy murku z jarzębiną, nie miałam innego zdjęcia

Miłego dnia
Edytko!
Uwielbiam hortensje, przede wszystkim za ich bezproblemowość i spektakularne kwitnienie już w pierwszym sezonie.
Jaka jest Twoja ukochana odmiana?
Moja zdecydowanie Vanille Fraise
Cudownie kwitnie Ci Anabelle - niesamowicie atrakcyjne kwiatostany i pięknie, sztywno się trzymają.
Dobrego dnia!
Tu wciąż mgliście, ale liczę później na chwile ze słońcem...
Uwielbiam hortensje, przede wszystkim za ich bezproblemowość i spektakularne kwitnienie już w pierwszym sezonie.
Jaka jest Twoja ukochana odmiana?
Moja zdecydowanie Vanille Fraise
Cudownie kwitnie Ci Anabelle - niesamowicie atrakcyjne kwiatostany i pięknie, sztywno się trzymają.
Dobrego dnia!
Tu wciąż mgliście, ale liczę później na chwile ze słońcem...
Agunia
, moje ulubione hortensje to Vanille F. i mniejsza Rensun. Tych mam po 4-5 sztuk w ogrodzie. Anabelka trzyma się sztywno do pierwszych, silniejszych opadów deszczu
. W tym roku muszę ją solidniej podeprzeć. Pozdrawiam cieplutko.
Mamy zatem podobne preferencje 
Obie cudnie się przebarwiają... uwielbiam
Miłego dnia!
Obie cudnie się przebarwiają... uwielbiam
Miłego dnia!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam Cię Edytko ! masz bardzo elegancki ogród z mnóstwem ślicznych roślin, a i pomidorki widzę
jak będę miała dość swojego wiejskiego bałaganu to chętnie będę wpadać do Twojego uporządkowanego ogrodu i odwrotnie jak będziesz chciała zobaczyć odrobinę szaleństwa kwiatowego to zapraszam do siebie. Pozdrawiam 
Marysiu
witam u siebie. Widzisz, w tym moim ograniczonym "asortymentowo" ogrodzie przynajmniej się nie pogubię
. Rośliny, które oglądasz na zdjęciach, przez te kilka lat moich eksperymentów, dotrwały ze mną do dziś
. Więc
je za to. Zapraszam serdecznie 
- merymg
- 200p

- Od: 4 mar 2013, o 14:22
Małgoś
Małgoś
, leję więc miodek na Twoje
i serdecznie donoszę, że moje hortensje mają słonko przez większość dnia. Nie lubią tylko przysłowiowej patelni. Ale trzeba podlewać od czasu do czasu - oczywiście wodą, a nie miodem
.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edi, i ja się dołączam do wielbicieli hortensji. Twoje już są "wypasione", moje...posadziłam w ubiegłym roku. I pomimo, że posadziłam kilka niepozornie wyglądających patyczków, to...one kwitły
Niesamowite są.
Małgosia
, część moich Vanille F. i Rensun to też maleństwa. Wspaniałe rośliny
- nie przemarzają, obficie i długo kwitną, pięknie się przebarwiają i tyle odmian.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Edytko, piękne hortensje! Masz już sporą kolekcję i dorodne krzaczki
Bardzo ładnie wyglądają obrzeża z kamienia!
Muszę o tym pomyśleć w kolejncyh latach, jak wreszcie ustalę ostateczny kształt moich fal
Bardzo ładnie wyglądają obrzeża z kamienia!
Muszę o tym pomyśleć w kolejncyh latach, jak wreszcie ustalę ostateczny kształt moich fal