Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

Uważam, że mam za mało komputerów w domu. Tylko dwa, a chętnych troje :evil: Grasuję w nocy albo wcześnie rano, dobre i to. Kiedyś w ogóle żyłam bez forum-nie wierzę ;:306
Posiałam kobeę i begonię stale kwitnącą. Czekam na rezultaty.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa :wit , kobeę siałam rok temu - nie wzeszła :roll: . W tym roku będę siać przede wszystkim pomidorki koktajlowe i kilka sztuk lwich paszczy - może nie zrobię im krzywdy :lol: . Begonię stale kwitnącą sadzi się później do donic czy gruntu?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Edytko witam w nowy tygodniu :wit
Liliowce masz piękne, jednak u mnie tylko ten najzwyklejszy rdzawy...ale mam do niego ogromny sentyment ;:167.
Jakoś do tej pory natrafiałam na same żółtki a ten kolor w ogrodzie u mnie nie występuje w ogóle.
Eda_S
500p
500p

Post »

Aga :wit , witam serdecznie. Swoje stare odmiany także darzę ogromnym sentymentem - nie kapryszą, ładnie się rozrastają, obficie kwitną. Miałam to szczęście, że trafiłam na solidnego sprzedawcę i na razie pomyłek nie było. Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia. :D
Eda_S
500p
500p

Post »

:wit
Nocny przymrozek zostawił ślad na roślinach, wszystkie są białe. Na szczęście wyszło słoneczko, dając nadzieję na przyjemny dzień :) . Po powrocie ze szkoły nakarmiłam ptaszynki, które teraz odwdzięczają mi się miłymi trelami :) .

Zostawiam zdjęcia (niezbyt udane, ale co poradzić :oops: ) moich hortensji ;:167 . Nie mam dużo odmian, niektóre krzewy posadzone były poprzedniej wiosny.

Anabelle
Obrazek

Limelight (a po lewej za klonem nn)
Obrazek

Kyushu (rok 2012)
Obrazek

Sundae Freise Rensun
Obrazek

Bobo
Obrazek

Pinky Winky
Obrazek

Bombshell (młodziutka, pięknie przebarwia się jesienią)
Obrazek

Vanille Freise (rok 2012)
Obrazek

Te same Vanille Freise w 2013r. (przy murku z jarzębiną, nie miałam innego zdjęcia :roll: )
Obrazek

Miłego dnia :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Edytko!

Uwielbiam hortensje, przede wszystkim za ich bezproblemowość i spektakularne kwitnienie już w pierwszym sezonie.
Jaka jest Twoja ukochana odmiana?
Moja zdecydowanie Vanille Fraise ;:167
Cudownie kwitnie Ci Anabelle - niesamowicie atrakcyjne kwiatostany i pięknie, sztywno się trzymają.

Dobrego dnia!

Tu wciąż mgliście, ale liczę później na chwile ze słońcem...
Eda_S
500p
500p

Post »

Agunia :wit , moje ulubione hortensje to Vanille F. i mniejsza Rensun. Tych mam po 4-5 sztuk w ogrodzie. Anabelka trzyma się sztywno do pierwszych, silniejszych opadów deszczu :D . W tym roku muszę ją solidniej podeprzeć. Pozdrawiam cieplutko.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mamy zatem podobne preferencje :)
Obie cudnie się przebarwiają... uwielbiam ;:167
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Cię Edytko ! masz bardzo elegancki ogród z mnóstwem ślicznych roślin, a i pomidorki widzę :lol: jak będę miała dość swojego wiejskiego bałaganu to chętnie będę wpadać do Twojego uporządkowanego ogrodu i odwrotnie jak będziesz chciała zobaczyć odrobinę szaleństwa kwiatowego to zapraszam do siebie. Pozdrawiam :wit
Eda_S
500p
500p

Post »

Marysiu :wit witam u siebie. Widzisz, w tym moim ograniczonym "asortymentowo" ogrodzie przynajmniej się nie pogubię :lol: . Rośliny, które oglądasz na zdjęciach, przez te kilka lat moich eksperymentów, dotrwały ze mną do dziś :D . Więc ;:167 je za to. Zapraszam serdecznie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

:wit Edytko, jak latem ruszę szukać kolejnych hortensji, to winna będziesz Ty I Aga :;230 Czy słusznie donoszę wrażenie, że one u Ciebie mają słoneczne bardziej stanowisko? byłoby to miód na me serce, bo o cień to u mnie trudno ;:223
Małgoś
Eda_S
500p
500p

Post »

Małgoś :wit , leję więc miodek na Twoje ;:167 i serdecznie donoszę, że moje hortensje mają słonko przez większość dnia. Nie lubią tylko przysłowiowej patelni. Ale trzeba podlewać od czasu do czasu - oczywiście wodą, a nie miodem :lol: .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Edi, i ja się dołączam do wielbicieli hortensji. Twoje już są "wypasione", moje...posadziłam w ubiegłym roku. I pomimo, że posadziłam kilka niepozornie wyglądających patyczków, to...one kwitły ;:oj Niesamowite są.
Eda_S
500p
500p

Post »

Małgosia :wit , część moich Vanille F. i Rensun to też maleństwa. Wspaniałe rośliny ;:167 - nie przemarzają, obficie i długo kwitną, pięknie się przebarwiają i tyle odmian.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Edytko, piękne hortensje! Masz już sporą kolekcję i dorodne krzaczki ;:333
Bardzo ładnie wyglądają obrzeża z kamienia!
Muszę o tym pomyśleć w kolejncyh latach, jak wreszcie ustalę ostateczny kształt moich fal :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”