Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Post »

Jak miło wrócić pamięcią do tych widoków :tan U mnie też śniegu cała masa. Że słonko to nawet nie wiem bo ciągle w robocie.
Sarenki widać, też miewam takich gości. Wczoraj omal jednej nie ;:71 ale udało się wyhamować na szczęście.
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Magda, Ty masz tyle jeszcze miejsca do obsadzania, że na 100% zakupy będą się zwiększały. Wszystko zależy tylko od budżetu. Nie oglądała jeszcze swoich donic. Jutro bedzie obchód
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Wpadam tu i zostaję! Pączki na gałązkach mamy podobne. Kawę w ogrodzie też już zaliczyłam. Teraz tylko wyczekiwać słoneczka i kibicować Ci dalej w tej tytanicznej pracy! Byle do wiosny! :wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Zastanawiam się, czy gdyby potraktować donice impregnatem do płytek zewnętrznych to czy coś by to dało ;:218 .
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Edytko, dziękuję :D

Aguś, jak najbardziej donice na zewnątrz muszą u mnie stać cały rok. Tak jak pisałam, następnych poszukam z lepszego materiału. W weekend był... spacer nad morzem ;:167 Pozdrowiłam Bałtyk od Ciebie :wink:

Jola :wit Sarny są niebezpieczne na drogach. U nas bez przerwy wyskakują na asfalt. Trzeba naprawdę być bardzo czujnym.
Śniegu już praktycznie nie ma i bardzo dobrze. Teraz czekam na wiosnę i zima nie interesuje mnie :uszy

Gosiu, jak Twoje donice? W tak opłakanym stanie jak u mnie? Odnośnie zakupów, to masz rację. Ale z drugiej strony, czyż to nie cudowne wydatki, które latami skutkują pięknymi widokami ;:108

Nelu, kochana, taka praca to sama przyjemność ;:167 W tym roku na celowniku mam Wzgórze Motyli, które jest obszarem zbliżone do Twojego skalniaka, czyli sama wiesz ile to pracy ;:oj
Kawę na tarasie pijam prawie codziennie, jest tak cudowne słońce ;:3

Iwonka,
przy takiej dużej porowatości materiału myślę, ze taki impregnat byłby cały "wpity"przez donice a na zewnątrz nadal chłonęłyby wilgoć. Nie był to dobry zakup, ale następny będzie po tym przykrym doświadczeniu bardziej rozważny :D

Ferie zimowe = zapomnij o dostępie do komputera = zdjęcia w wątku będą wieczorem :wink:
Do napisania :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zazdroszczę że masz codziennie czas na kawę na tarasie :D Ja nawet w pracy z trudem łapię chwilę.
A co do saren to M 3 lata temu przekonał się na własnym autku, jakie są niebezpieczne. Laweta była potrzebna do warsztatu i 7 tys za naprawę ;:223 A to była mała sarenka. Znajomy miał zderzenie z łosiem i cudem przeżył.
Podobało mi się:
zima nie interesuje mnie
;:306 ;:306 Mam to samo...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Morze ;:170 ależ nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tej możliwości wstania rano, powstania pomysłu na wypad nadmorski przy kawie i jazda. U mnie to cała podróż ;:oj
Kawa na tarasie codziennie? u mnie w grę jak na razie wchodzi tylko weekend ale i tak cieszy...i smakuje jakoś inaczej.
Uściski wiosenne choć deszczowe ;:168
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Dziewczęta codziennie, ze względu na to, że cały tydzień siedziałam w domu ;:224 Niestety teraz to dopiero w sobotę będzie następna :wink:
Aguś, masz rację, że bliskość morza jest cudowna ;:167
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu nawet nie wiesz jak mi żal Twoich donic.... one są takie piękne i tak wspaniale dekorują żwirowy taras, to jedna z ( wielu 8-) ) moich ulubionych dekoracji u Ciebie. No i szkoda pieniążków wydanych na coś, co się okazało tak nietrwałe :?
U mnie od kilku dni szaro, deszczowo i bardzo ponuro..... nawet nie mam ochoty wychylać nosa na zewnątrz :roll: o kawce na tarasie nie ma mowy..... Ale ciesze się, że u Ciebie pięknie i możesz korzystać w pięknej pogody :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja uwielbiam zakupy roślinne. Wiesz jak ja przezywałam, że nie mam już gdzie sadzić, bo wydawało mi się, że już nic więcej nie wcisnę?
Poprzerabiałam, poprzerabiałam i dokupiłam kilkanaście roślinek. W tym roku też nic miałam już nie kupować, ale nie wytrzymałam.
Ale jest sukces. Jak na razie ani jednej róży.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś, bardzo dziękuję za tak miły komplement :oops: Ogromnie się cieszę, że masz swoje ulubione zakątki u mnie ;:196 Pogoda z dnia na dzień coraz piękniejsza i tylko czekać wiosny! Cebulowe już wychodzą na całego i za kilka tygodni będzie kolorowo :uszy

Gosiu, na razie to żaden sukces :lol: Ale najważniejsze, że potrafisz zorganizować miejsce pod nowe nasadzenia ;:215 Zakupy roślinne kocham jak wszystkie inne i faktycznie się cieszę, że jeszcze tyle mogę działać. Chociaż wbrew pozorom zakupy różnorodne też mam wstrzymane, ponieważ owszem muszę kupić dużo, ale grupami z danego rodzaju.

Przepraszam za brak zdjęć, ale niestety jest 1:0 dla nastolatka w zawodach "kto pierwszy przy kompie ten lepszy" :wink:

Pogoda coraz lepsza. Zdecydowanie czekam na wiosnę. W sobotę cięcie jabłoni, czyli praca w ogrodzie :tan
Do napisania.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No proszę a ja mam takie tyły w ogrodowych, że dopiero teraz mój wpis :wink:
Zakupy Cię czekają powiadasz :wink: a te trawy zaklepane w zeszłym roku to też sama chcesz odbierać?

A donicę odwróć i nie będzie widać :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Ilonka, cześć kochana :wit Zakupy trawiaste jak najbardziej aktualne, ale jakoś od dwóch tygodni nie mam odpowiedzi od działu sprzedaży ze sklepu http://www.gerbera.com.pl . W zeszłym sezonie ustalałam wstępnie co będę zamawiała a teraz już napisałam zamówienie. Może dopiero będą realizować zamówienia w sezonie? Nie wiem, na razie czekam :wink:
W razie gdyby nie udało się dogadać z tym sprzedawcą, to jadą do http://www.dobrepole.pl po lawendy a u nich w ofercie są także niektóre z wybranych przeze mnie traw :wink: Na pewno gdzieś kupię :lol:

Wklejam listę traw do kupienia ( wraz z moimi prywatnymi zapiskami :lol: )

Miscantus Herman Mussel wys.100 z kwiatem 150 kremowo różowy do brązu SOLITER

Miscantus Adiago wys 70 szer 80 z kwiatem 140 czerwonawe szybko w białe grupowo

Miscantus Graziela 180 z kwiatem 210 w grupie sadzić co 1metr beżowa chmura

Miskantus Grosse Fontane wys 200 z kwiatem 250 srebrzysto czerwony kwiat można w grupach, bardzo wysoki

Miscanthus Flamingo 100 z kwiatem 180 grupowo i soliter różowo-czerwony z czasem srebrny kwitnie sierpień-październik

Miscanthus Kleine Fontaine 100 z kwiatem 150 najwcześniej kwitnie grupowo liście z białym paskiem

Miscanthus Silberfeder 170 z kwiatem 250 liście z białym paskiem różowo srebrne kwiaty kwitnie od września

Rozplenica Moudry ciemne kwiaty wys 80cm grupowo

Rozplenica Little Honey 30 cm biała ze złotym grupowo

Rozplenica Autumn Magic ciemne kwiaty

Rozplenica Hammeln piórkówka wys 40 szer 80 białe grupowo i soliter

Pennisetum alopecuroides Weserbergland 60cm wys fontanna kwiatów jasnych różowo białych nasadzenia GRUPOWE fontanna

Panicum virgatum Cloud Nine 150-200 cm wysokości pierzasty obłoczek niebieskawo srebrny tylko grupowo!!!! Sadzić z tyłu

Pennisetum alopecuroides Herbstzauber wys.100 grupowo lub soliter kłosy fioletowe

Donice odwrócone niestety nadal będą obłupanym na wierzchu :lol:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu, czy u Ciebie też ciemnica i leje z nieba?
Nowy tydzień ostudził wiosenne zapędy chociaż weekend w przedbiegach zapowiada się podobny.
Dziękuję za rady trawiaste, skopiowałam sobie tą kwit esencję trawiastej wiedzy.
Całusy ;:196
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Madziu, trawy fantastyczne, gdzie Ty to wszystko pomieścisz, hę ? ;:306 :;230 ;:306
miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”