Sarenki widać, też miewam takich gości. Wczoraj omal jednej nie
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV
Jak miło wrócić pamięcią do tych widoków
U mnie też śniegu cała masa. Że słonko to nawet nie wiem bo ciągle w robocie.
ale udało się wyhamować na szczęście.

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Magda, Ty masz tyle jeszcze miejsca do obsadzania, że na 100% zakupy będą się zwiększały. Wszystko zależy tylko od budżetu. Nie oglądała jeszcze swoich donic. Jutro bedzie obchód
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Wpadam tu i zostaję! Pączki na gałązkach mamy podobne. Kawę w ogrodzie też już zaliczyłam. Teraz tylko wyczekiwać słoneczka i kibicować Ci dalej w tej tytanicznej pracy! Byle do wiosny! 
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Zastanawiam się, czy gdyby potraktować donice impregnatem do płytek zewnętrznych to czy coś by to dało
.
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edytko, dziękuję
Aguś, jak najbardziej donice na zewnątrz muszą u mnie stać cały rok. Tak jak pisałam, następnych poszukam z lepszego materiału. W weekend był... spacer nad morzem
Pozdrowiłam Bałtyk od Ciebie
Jola
Sarny są niebezpieczne na drogach. U nas bez przerwy wyskakują na asfalt. Trzeba naprawdę być bardzo czujnym.
Śniegu już praktycznie nie ma i bardzo dobrze. Teraz czekam na wiosnę i zima nie interesuje mnie
Gosiu, jak Twoje donice? W tak opłakanym stanie jak u mnie? Odnośnie zakupów, to masz rację. Ale z drugiej strony, czyż to nie cudowne wydatki, które latami skutkują pięknymi widokami
Nelu, kochana, taka praca to sama przyjemność
W tym roku na celowniku mam Wzgórze Motyli, które jest obszarem zbliżone do Twojego skalniaka, czyli sama wiesz ile to pracy
Kawę na tarasie pijam prawie codziennie, jest tak cudowne słońce
Iwonka, przy takiej dużej porowatości materiału myślę, ze taki impregnat byłby cały "wpity"przez donice a na zewnątrz nadal chłonęłyby wilgoć. Nie był to dobry zakup, ale następny będzie po tym przykrym doświadczeniu bardziej rozważny
Ferie zimowe = zapomnij o dostępie do komputera = zdjęcia w wątku będą wieczorem
Do napisania
Aguś, jak najbardziej donice na zewnątrz muszą u mnie stać cały rok. Tak jak pisałam, następnych poszukam z lepszego materiału. W weekend był... spacer nad morzem
Jola
Śniegu już praktycznie nie ma i bardzo dobrze. Teraz czekam na wiosnę i zima nie interesuje mnie
Gosiu, jak Twoje donice? W tak opłakanym stanie jak u mnie? Odnośnie zakupów, to masz rację. Ale z drugiej strony, czyż to nie cudowne wydatki, które latami skutkują pięknymi widokami
Nelu, kochana, taka praca to sama przyjemność
Kawę na tarasie pijam prawie codziennie, jest tak cudowne słońce
Iwonka, przy takiej dużej porowatości materiału myślę, ze taki impregnat byłby cały "wpity"przez donice a na zewnątrz nadal chłonęłyby wilgoć. Nie był to dobry zakup, ale następny będzie po tym przykrym doświadczeniu bardziej rozważny
Ferie zimowe = zapomnij o dostępie do komputera = zdjęcia w wątku będą wieczorem
Do napisania
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Zazdroszczę że masz codziennie czas na kawę na tarasie
Ja nawet w pracy z trudem łapię chwilę.
A co do saren to M 3 lata temu przekonał się na własnym autku, jakie są niebezpieczne. Laweta była potrzebna do warsztatu i 7 tys za naprawę
A to była mała sarenka. Znajomy miał zderzenie z łosiem i cudem przeżył.
Podobało mi się:
zima nie interesuje mnie
Mam to samo...
A co do saren to M 3 lata temu przekonał się na własnym autku, jakie są niebezpieczne. Laweta była potrzebna do warsztatu i 7 tys za naprawę
Podobało mi się:
zima nie interesuje mnie
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Morze
ależ nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tej możliwości wstania rano, powstania pomysłu na wypad nadmorski przy kawie i jazda. U mnie to cała podróż
Kawa na tarasie codziennie? u mnie w grę jak na razie wchodzi tylko weekend ale i tak cieszy...i smakuje jakoś inaczej.
Uściski wiosenne choć deszczowe
Kawa na tarasie codziennie? u mnie w grę jak na razie wchodzi tylko weekend ale i tak cieszy...i smakuje jakoś inaczej.
Uściski wiosenne choć deszczowe
- variegata
- 1000p

Dziewczęta codziennie, ze względu na to, że cały tydzień siedziałam w domu
Niestety teraz to dopiero w sobotę będzie następna 
Aguś, masz rację, że bliskość morza jest cudowna
Aguś, masz rację, że bliskość morza jest cudowna
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu nawet nie wiesz jak mi żal Twoich donic.... one są takie piękne i tak wspaniale dekorują żwirowy taras, to jedna z ( wielu
) moich ulubionych dekoracji u Ciebie. No i szkoda pieniążków wydanych na coś, co się okazało tak nietrwałe
U mnie od kilku dni szaro, deszczowo i bardzo ponuro..... nawet nie mam ochoty wychylać nosa na zewnątrz
o kawce na tarasie nie ma mowy..... Ale ciesze się, że u Ciebie pięknie i możesz korzystać w pięknej pogody 
U mnie od kilku dni szaro, deszczowo i bardzo ponuro..... nawet nie mam ochoty wychylać nosa na zewnątrz
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja uwielbiam zakupy roślinne. Wiesz jak ja przezywałam, że nie mam już gdzie sadzić, bo wydawało mi się, że już nic więcej nie wcisnę?
Poprzerabiałam, poprzerabiałam i dokupiłam kilkanaście roślinek. W tym roku też nic miałam już nie kupować, ale nie wytrzymałam.
Ale jest sukces. Jak na razie ani jednej róży.
Poprzerabiałam, poprzerabiałam i dokupiłam kilkanaście roślinek. W tym roku też nic miałam już nie kupować, ale nie wytrzymałam.
Ale jest sukces. Jak na razie ani jednej róży.
- variegata
- 1000p

Aguś, bardzo dziękuję za tak miły komplement
Ogromnie się cieszę, że masz swoje ulubione zakątki u mnie
Pogoda z dnia na dzień coraz piękniejsza i tylko czekać wiosny! Cebulowe już wychodzą na całego i za kilka tygodni będzie kolorowo
Gosiu, na razie to żaden sukces
Ale najważniejsze, że potrafisz zorganizować miejsce pod nowe nasadzenia
Zakupy roślinne kocham jak wszystkie inne i faktycznie się cieszę, że jeszcze tyle mogę działać. Chociaż wbrew pozorom zakupy różnorodne też mam wstrzymane, ponieważ owszem muszę kupić dużo, ale grupami z danego rodzaju.
Przepraszam za brak zdjęć, ale niestety jest 1:0 dla nastolatka w zawodach "kto pierwszy przy kompie ten lepszy"
Pogoda coraz lepsza. Zdecydowanie czekam na wiosnę. W sobotę cięcie jabłoni, czyli praca w ogrodzie
Do napisania.
Gosiu, na razie to żaden sukces
Przepraszam za brak zdjęć, ale niestety jest 1:0 dla nastolatka w zawodach "kto pierwszy przy kompie ten lepszy"
Pogoda coraz lepsza. Zdecydowanie czekam na wiosnę. W sobotę cięcie jabłoni, czyli praca w ogrodzie
Do napisania.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No proszę a ja mam takie tyły w ogrodowych, że dopiero teraz mój wpis
Zakupy Cię czekają powiadasz
a te trawy zaklepane w zeszłym roku to też sama chcesz odbierać?
A donicę odwróć i nie będzie widać
Zakupy Cię czekają powiadasz
A donicę odwróć i nie będzie widać
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- variegata
- 1000p

Ilonka, cześć kochana
Zakupy trawiaste jak najbardziej aktualne, ale jakoś od dwóch tygodni nie mam odpowiedzi od działu sprzedaży ze sklepu http://www.gerbera.com.pl . W zeszłym sezonie ustalałam wstępnie co będę zamawiała a teraz już napisałam zamówienie. Może dopiero będą realizować zamówienia w sezonie? Nie wiem, na razie czekam
W razie gdyby nie udało się dogadać z tym sprzedawcą, to jadą do http://www.dobrepole.pl po lawendy a u nich w ofercie są także niektóre z wybranych przeze mnie traw
Na pewno gdzieś kupię
Wklejam listę traw do kupienia ( wraz z moimi prywatnymi zapiskami
)
Miscantus Herman Mussel wys.100 z kwiatem 150 kremowo różowy do brązu SOLITER
Miscantus Adiago wys 70 szer 80 z kwiatem 140 czerwonawe szybko w białe grupowo
Miscantus Graziela 180 z kwiatem 210 w grupie sadzić co 1metr beżowa chmura
Miskantus Grosse Fontane wys 200 z kwiatem 250 srebrzysto czerwony kwiat można w grupach, bardzo wysoki
Miscanthus Flamingo 100 z kwiatem 180 grupowo i soliter różowo-czerwony z czasem srebrny kwitnie sierpień-październik
Miscanthus Kleine Fontaine 100 z kwiatem 150 najwcześniej kwitnie grupowo liście z białym paskiem
Miscanthus Silberfeder 170 z kwiatem 250 liście z białym paskiem różowo srebrne kwiaty kwitnie od września
Rozplenica Moudry ciemne kwiaty wys 80cm grupowo
Rozplenica Little Honey 30 cm biała ze złotym grupowo
Rozplenica Autumn Magic ciemne kwiaty
Rozplenica Hammeln piórkówka wys 40 szer 80 białe grupowo i soliter
Pennisetum alopecuroides Weserbergland 60cm wys fontanna kwiatów jasnych różowo białych nasadzenia GRUPOWE fontanna
Panicum virgatum Cloud Nine 150-200 cm wysokości pierzasty obłoczek niebieskawo srebrny tylko grupowo!!!! Sadzić z tyłu
Pennisetum alopecuroides Herbstzauber wys.100 grupowo lub soliter kłosy fioletowe
Donice odwrócone niestety nadal będą obłupanym na wierzchu
W razie gdyby nie udało się dogadać z tym sprzedawcą, to jadą do http://www.dobrepole.pl po lawendy a u nich w ofercie są także niektóre z wybranych przeze mnie traw
Wklejam listę traw do kupienia ( wraz z moimi prywatnymi zapiskami
Miscantus Herman Mussel wys.100 z kwiatem 150 kremowo różowy do brązu SOLITER
Miscantus Adiago wys 70 szer 80 z kwiatem 140 czerwonawe szybko w białe grupowo
Miscantus Graziela 180 z kwiatem 210 w grupie sadzić co 1metr beżowa chmura
Miskantus Grosse Fontane wys 200 z kwiatem 250 srebrzysto czerwony kwiat można w grupach, bardzo wysoki
Miscanthus Flamingo 100 z kwiatem 180 grupowo i soliter różowo-czerwony z czasem srebrny kwitnie sierpień-październik
Miscanthus Kleine Fontaine 100 z kwiatem 150 najwcześniej kwitnie grupowo liście z białym paskiem
Miscanthus Silberfeder 170 z kwiatem 250 liście z białym paskiem różowo srebrne kwiaty kwitnie od września
Rozplenica Moudry ciemne kwiaty wys 80cm grupowo
Rozplenica Little Honey 30 cm biała ze złotym grupowo
Rozplenica Autumn Magic ciemne kwiaty
Rozplenica Hammeln piórkówka wys 40 szer 80 białe grupowo i soliter
Pennisetum alopecuroides Weserbergland 60cm wys fontanna kwiatów jasnych różowo białych nasadzenia GRUPOWE fontanna
Panicum virgatum Cloud Nine 150-200 cm wysokości pierzasty obłoczek niebieskawo srebrny tylko grupowo!!!! Sadzić z tyłu
Pennisetum alopecuroides Herbstzauber wys.100 grupowo lub soliter kłosy fioletowe
Donice odwrócone niestety nadal będą obłupanym na wierzchu
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Madziu, czy u Ciebie też ciemnica i leje z nieba?
Nowy tydzień ostudził wiosenne zapędy chociaż weekend w przedbiegach zapowiada się podobny.
Dziękuję za rady trawiaste, skopiowałam sobie tą kwit esencję trawiastej wiedzy.
Całusy
Nowy tydzień ostudził wiosenne zapędy chociaż weekend w przedbiegach zapowiada się podobny.
Dziękuję za rady trawiaste, skopiowałam sobie tą kwit esencję trawiastej wiedzy.
Całusy
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Madziu, trawy fantastyczne, gdzie Ty to wszystko pomieścisz, hę ?
miłego dnia
miłego dnia
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II