roku mam begonie nie wiem czy dobrze zrobiłam cebule begoni już wcześniej około 7.2 zasadziłam wcześniej moczyłam w wodzie z dodatkiem wody utlenionej nie wszystkie cebule miały kiełki tylko cZęść z tego co czytam sadzimy kiedy cebule mają kiełki zastanawiam się czy te cebule bez kiełek nie wyciągnąć z ziemi i poczekać aż wypuszczą kiełki ale czy im nie zaszkodzą namoczenie i gdzie teraz je trzymać w domu czy piwnicy
Proszę o poprawną pisownię i używanie naszej wyszukiwarki przed założeniem nowego tematu. /Iwona
WITAM, CHCIAŁAM DOŁĄCZYĆ DO FORUM O BEGONIACH
W zeszLym roku posadziłam begonie pierwszy raz. Kupiłam bulwy na miejskim ryneczku i tak zaczęła się moja przygoda z tymi kwiatami . Zakochałam się w tych kwiatach.W tym roku posadziłam bulwy dzisiaj , niektóre miały już kiełki inne nie , ale to nie ma większego znaczenia bo w zeszłym roku zrobiłam tak samo i wszystkie ładnie wzeszły.
Chciałabym aby w tym roku ładniej się rozkrzewiły i myślę o tym aby je uszczyknąć w którymś momencie , nie wiem tylko w którym , może ktoś ma jakieś rady odnośnie tego jak je bardziej rozkrzewić.
Moje w końcu wylądowały w wiaderku, moczą się i dzis będą w doniczkach Mam pytanie o sprzedaż pełnych duzych kaskadowych odmian w necie - można prosic o namiaryna sprzedawców?
Witam i mam pytanie chciałbym wymienić się bulwami Begonii rabatowej ponieważ rosną za wielkie na moim małym balkonie
wymienię na kwiaty balkonowe lubiące stronę południową,są różne kolory.
Dzisiaj "poczta" przyniosła moje bulwy begonii.
Zamówiłam u naszej forumowej koleżanki.
Są bardzo duże.
Jutro wsadzę do skrzynek.
Moczyć nie będę,
bo wydaje mnie się,
że nie są zasuszone
tylko takie ładne jędrne.