Maryniu, a mnie się wydaje, że moje roślinki takie mizerne. Jak wiesz ja nie mam miejsca więc sadzę geśto. Rosliny nie mają za dużo miejsca dla siebie.
Ja też ciągle coś dzielę. Ale u mnie tak nie widać właśnie ze względu na gęste sadzenie
Monia, u mnie Maria jak na razie 3 sezon i ma 40 cm. Ale wypuściła dłuższy pęd. Niestety nie pomogę Ci w tej sprawie, bo ja ją będę cięła. Nie chcę wysokiego krzaczka.
Zresztą u każdego może inaczej rosnąć. Ja mam bardzo słabą ziemię. U Ciebie może wystrzelić
Aniu, chyba podpisywałam tę pomarańczową. Chyba, że chodzi o inną. Czy chodzi o Golden Celebration? Sprawdzę po południu o jaką może chodzić, bo teraz nie widzę zdjęć i nie pamiętam jakie wkleiłam.
Aga, piwonie są cudne, ale u mnie nie chcą kwitnąć. Mam 7 krzaczków tylko 3 miały kwiaty i to bez szału.
Gosiu, do wzonu nie ścinam żadnych kwiatów. Wolę kupić na ryneczku. Takie ze mnie skompiradło. Chyba bardziej dbam o ogró niż o dom. Jak na razie Abraham nie jest wysoki, ale ja nisko tnę. To już drugie podejście do tej róży. Teraz jestem zadowolona. Mam nadzieję, że w tym roku jeszcze bardziej poprawi kwitnienie.
Kasiu, Pilgrim jest cudowny. Ten kolorek i zapach
Może masz rację co do Pashminy. Muszę poszukać dłuższych donic. Ale wydaje mi się, że bardziej chodziło o sadzonkę. Coś mi chorowała.
Ja swoją wyjęłam z donicy i zadołowałam. Ciekawe jak przetrwa. A może znajdę jej miejsce na rabacie?
Jagódko, nie wiem o jaką damę pytasz.
U mnie szałwia jest niższa. I tak uważam, że za wysoka. Najbardziej mi pasuje zwartość i kolor omączonej. Szkoda, że jednoroczna
Abraham rośnie u mnie od 3 -4 lat. Nie jest wysoki, bo ja go ciacham
Kasiu, już lepeij się czuję. Prawda, że fajnie to wygląda? Uwielbiam wracać do domu w czasie ich kwitnienia. Od razu człowiekowi humor się poprawia
Aniu, ciesze się, że też podoba Ci sie mój płotek. Taki wiejski widoczek
Aga, na pewno się rozsieją. Tylko nie wykopuj tych, które będą kwitły w tym roku. Niby piszą, że to roslina którkowieczna, ale z tego co widziałam moje są zielone nadal. I one też kwitną.