Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Aniu, nie mam pojęcia, czy dzwonek zakwitnie w tym samym roku. Ja miałam sadzonkę. Kawałeczek mogę Ci wysłać.

Maryniu, a mnie się wydaje, że moje roślinki takie mizerne. Jak wiesz ja nie mam miejsca więc sadzę geśto. Rosliny nie mają za dużo miejsca dla siebie.
Ja też ciągle coś dzielę. Ale u mnie tak nie widać właśnie ze względu na gęste sadzenie

Monia, u mnie Maria jak na razie 3 sezon i ma 40 cm. Ale wypuściła dłuższy pęd. Niestety nie pomogę Ci w tej sprawie, bo ja ją będę cięła. Nie chcę wysokiego krzaczka.
Zresztą u każdego może inaczej rosnąć. Ja mam bardzo słabą ziemię. U Ciebie może wystrzelić

Aniu, chyba podpisywałam tę pomarańczową. Chyba, że chodzi o inną. Czy chodzi o Golden Celebration? Sprawdzę po południu o jaką może chodzić, bo teraz nie widzę zdjęć i nie pamiętam jakie wkleiłam.

Aga, piwonie są cudne, ale u mnie nie chcą kwitnąć. Mam 7 krzaczków tylko 3 miały kwiaty i to bez szału.

Gosiu, do wzonu nie ścinam żadnych kwiatów. Wolę kupić na ryneczku. Takie ze mnie skompiradło. Chyba bardziej dbam o ogró niż o dom. Jak na razie Abraham nie jest wysoki, ale ja nisko tnę. To już drugie podejście do tej róży. Teraz jestem zadowolona. Mam nadzieję, że w tym roku jeszcze bardziej poprawi kwitnienie.

Kasiu, Pilgrim jest cudowny. Ten kolorek i zapach ;:173
Może masz rację co do Pashminy. Muszę poszukać dłuższych donic. Ale wydaje mi się, że bardziej chodziło o sadzonkę. Coś mi chorowała.
Ja swoją wyjęłam z donicy i zadołowałam. Ciekawe jak przetrwa. A może znajdę jej miejsce na rabacie? ;:173

Jagódko, nie wiem o jaką damę pytasz.
U mnie szałwia jest niższa. I tak uważam, że za wysoka. Najbardziej mi pasuje zwartość i kolor omączonej. Szkoda, że jednoroczna
Abraham rośnie u mnie od 3 -4 lat. Nie jest wysoki, bo ja go ciacham

Kasiu, już lepeij się czuję. Prawda, że fajnie to wygląda? Uwielbiam wracać do domu w czasie ich kwitnienia. Od razu człowiekowi humor się poprawia

Aniu, ciesze się, że też podoba Ci sie mój płotek. Taki wiejski widoczek :D

Aga, na pewno się rozsieją. Tylko nie wykopuj tych, które będą kwitły w tym roku. Niby piszą, że to roslina którkowieczna, ale z tego co widziałam moje są zielone nadal. I one też kwitną.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Próbuję nadrobić zaległości forumowe, ale nie daję rady, wybacz, ale oglądam tylko fotki. Wspomnienia ogrodowe - właśnie tego mi było trzeba.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Naparstnice potrafią rosnąć i kwitnąć nawet 3 lata w jednym miejscu, choć nie są już tak dorodne jak w pierwszym roku kwitnienia. W przed-ogródku zostawiłam wielgaśne badyle dość długo i tyle mi się nasiało że jesienią był w koło zielony dywan, jak ja to teraz wyplewię to nie mam pojęcia ;:202
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Gosiu
Twoja rabatka z Eden Rose jest piękna. ;:180 Tak tam urzadziłaś, że Edenka nie ma
konkurentki, a kolorystka nasadzonych roślin dla mnie super wygląda.
Świetnie się prezentuje szałwia i tą jasnozielona roślinką. ;:215
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

To zdjecie jest super ;:215
[quote="Margo2"]
Obrazek
Gosiu też nadrabiam zaległości. ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Obrazek

Ta Jaśnie Królowa ...jak się nazywa ?...Czy to ta sama , która przewieszona jest przez ogrodzenie ? Ciekawie ma ułożone płatki ...Szałwia u mnie jest wieloletnia , obcinam ja , gdy uschnie , a ona dalej wypuszcza ...a siewek mam mnóstwo ...podobnie i z różowej . Dziękuję za wiadomość o Abrahamie ;:196 . Ja mam ją zbyt krótko - więc zastanawiam się , czy ona rośnie wysoko ...muszę we Fl. poczytać .

Serdeczności ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iwonko, wiem jak to jest z zaległościami. Często też oglądam tylko fotki. O tej porze roku jest to najlepsze lekarstwo na chandrę.
Chociaż przy takiej pogodzie chyba nie można o niej mówić. Zbyt pachnie wiosną

Maju
, tak myślałam. Mnie aż tak nie zalezy na tym, żeby były wszystkie duże. Czasem mam wrażenie, że są za duże. Oczywiście do mojego ogródka. Za ciasno wszędzie. Ja staram się większość usuwać. Zostawiam tylko niektóre, żeby mieć kwiaty w kolejnym roku

Maju411, a mnie się wydaje, że Eden mimo wszystko tam ginie. Tam rosnie oprócz niego 5 róż. I to różowych. Ale trudno. Na razie tak będzie. Ta jasnozielona roślinka to przywrotnik.

Marylko
, cieszę się, że do mnie zaglądasz. ;:196

Jagódko, niestety nie wiem co to za róża. To jest ta co rośnie za płotem. Kwitnie tylko raz. Niestety. Dlatego wylądowała za płotem.
Szałwia omszona jest wieloletnia, ale omączona jest jednoroczna.
Abraham rośnie zazwyczaj do 1,5 m. Tylko, że ja go skracam

Obrazek

Obrazek

Leonardo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bremer Stadtmusikanten, a w głębi Comte de chambord

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

Pastella
Obrazek
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooooo- jest zdjęcie moich ukochanych schodków ;:138
Dzięki za info o berberysie Maria- ja będę chciała wyższą wersję- tzn nie będę ciąć.. Ciekawe, jak będzie rósł u mnie, na wszelki wypadek poszukam niezbyt małej sadzonki..
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Schodki, róże, kapustki i to w rozmiarze XXL ;:215 wszystko piękne ale mojego ulubieńca tym razem nie było ;:173 a gdzież on się schował :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Gosiu,ogród marzenie,piękne róże przeplatają się z innymi roślinami,chce się spacerować
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Patrząc na m.in Twój ogródek łapie kompleksy. Chyba mam najgorzej rozporządzony ogródek w regionie. Masz taki ład na grządkach. Wszystko uporządkowane. A u mnie miszmasz, sibzdziu. Pięknie ;:167
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eden rośnie konkursowo :D Trochę obawiam się o swoją, ale od początku miałam obawy, że jednak będzie rabatowa :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

a mnie się wydaje, że Eden mimo wszystko tam ginie. Tam rosnie oprócz niego 5 róż. I to różowych. Ale trudno. Na razie tak będzie. Ta jasnozielona roślinka to przywrotnik.

Gosia Edenka wcale tam nie ginie jest idealnie wyeksponowana na płocie. ;:215
Te pięć róż prawie tam nie widać, może one kwitną w innym terminie. :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ach, te Twoje kamienne schody ... Wiesz, że je kocham od pierwszego wejrzenia ;:167 ;:303
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu- moja kochana ;:196 U Ciebie tak dostojnie i po królewsku ;:138 Schody z łupka bardzo ładne .Poadrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”