Pod Jesionem cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 3

Post »

Renzal, kobieto, kto ci opłaca te zakupy?? :shock: Ja wyprosiłam naście róż, kilka jeżówek i clemantisów, a jak coś pokazuję nowego to mój M tylko wzdycha i kręci głową ;:306 ;:306 już nawet zagroził kontrolą rodzicielską na komputerze, bo forum nie służy podobno moim wydatkom ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Sabinko! Nachyłki nie są drogie ok 7 zł, a ja chwilowo jeszcze mam własne zarobki, to korzystam póki się da ... ;:170
Kupiłam na razie 7, a reszta to zapisana jakby co.... ;:170
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie chciałabym kupować kwiatów, z którymi są problemy typu zimowanie, więc ta lista to tylko tak na wszelki wypadek.
Może przyda się i dla innych? ;:170
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Och, myślałam, że te wszystkie już zamówione. Mimo wszystko, szykuje się u ciebie prawdziwa uczta dla oka, nie mogę się doczekać, a takimi wpisami zaostrzasz apetyt ;:108 ;:108 Mój jest w szoku, bo do tej pory zadowalałam się kilkoma cebulkami i czymś sezonowym, a od czasu forum to nagle to bym chciała, to musze mieć, to pasowałoby kupić i to najlepiej wszystko na już ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem na forum od 2011, a od początku 2012 to już tak poważniej, ale tyle roślin co zamówiłam jesienią i teraz zimą... ;:209
Boję się co będzie dalej. ;:202
Może okazać się, że i tych 2000m2 zabraknie, bo już po zeszłorocznych wysiewach mój H złośliwie sugerował, cobym wydzierżawiła z 5 ha od sąsiada. :twisted:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu najważniejsze to mieć pasje i ją realizowac ;:108 .Powiedz H. ze spełniona zona to szczęśliwa żona :;230 .Masz super małża :uszy .Drugi to kazałby te zielska powywalać, a nie ziemi dobierać :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak bardzo mam super Małża, to zobaczycie kiedy przygotuję fotorelację z zakupów jakie dla mnie zrobił! I od razu zaznaczam, ze nie było żadnej okazji... ;:oj Ciesze się jak dzieciak ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to dawaj ;:172 .Posiałam wczoraj kilka sasanek, ale powiedz mi jak one znoszą pikowanie?Moze lepiej siać do oddzielnych kubeczków?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sasanki nie przepadają za przesadzaniem ;:185 , ale ja nie miałam miejsca, żeby siać do oddzielnych kubków. Może w tym roku kilka tak wysieję.
Wczoraj przepatrzyłam te resztki, które ocalały, ale nie wyglądają ciekawie... ;:145
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tak sobie patrzę na te przylaszczki czy sasanki (jakoś nie umiem jednych od drugich odróżnić) i zgrzytam zębami z zazdrości ? u mnie nic z tego nie wyrosło. Ale jeszcze pewnie spróbuję... Tym razem już nie w ziemi w moim ogrodzie, ale najpierw w jakiejś donicy, a potem przesadzę...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja już od dawna zauważyłam że to forum na mnie źle działa. Jakaś "rządna" się stałam :roll:

Jak pokazuje mojemu eM na kompie nowe chciejstwo to mówi przeważnie: ładny kwiatek bo nie żółty :roll:

Koniec z żółtym i będzie ;:333
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Loki! Przylaszczki nie mam (jest maleńka), a podoba mi się bardzo. Sasanka (potrafi wyrosnąć całkiem spora) - jak raz zasadzisz, to już nie będziesz sobie wyobrażał ogrodu bez nich. Ja je uwielbiam, choć mają u mnie ciężko, bo ziemia ilasto-gliniasta, ciężka, zimna...
Wysiewam do pojemniczka, a później rozsadzam.

Beatko! Twój M ma dobry gust, bo ja za żółtymi też nie przepadam ;:306 Tyle, że moja córcia je lubi, więc sadzę. ;:224
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tez bardzo lubię żółty, zdecydowanie energetyczny kolor ;:215 .Wspaniały na słabsze dni :D
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renia gdyby mój eM miał dobry gust to by się ze mną nie ożenił. Zresztą co ja będę z chłopem o kolorach dyskutować ;:306

Kilka jeżówek zamówiłam żółtych. :heja
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Zgadza się, ale ja zdecydowanie wolę niebieski, choć właśnie kombinuję jak tu zdobyć żółtą sasankę ;:306

Beatko! Wybór Ciebie właśnie potwierdza jego dobry gust i tej wersji należy się trzymać! ;:170
A jeżówek też kilka żółtych kupiłam! ;:170
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”