Ewo - motylki to kwiatki jednoroczne. Kilka lat temu dostałam nasiona od EwkiEs i teraz co roku gdzieś mi się na działce pokazują.
W tym miejscu, gdzie zostało zrobione to zdjęcie - chyba z kompostem przeniosły mi się nasionka - bo wysiewałam je zupełnie z drugiej strony domku.
Marysiu-Masko - ja sobie myślę, że szyszki na koreance byłyby nieco szybciej, gdyby nie została skoszona. Po tej "operacji" została jej jedna, jedyna zielona gałązeczka o długości nie więcej niż 5 cm. Do dziś jestem zdumiona, że udało się jej przeżyć...Ale jak nie specjalnie lubisz iglaki - to nie namawiam. Większość moich iglaków to prezenty. Początki mojej działki - to był "szał" na iglaki, strasznie były wtedy modne. Większość gości przyjeżdżało do nas z doniczką z igalkiem w garści
Marysiu-Mufko - dawno Cię u mnie nie było, tym serdeczniej witam

Nasionek kupiłam nie dużo tylko
za dużo
No niestety nie potrafię się powstrzymać a po za tym lubię siać! W tym roku będę miała sporo miejsca na jednoroczne. Tam gdzie w zeszłym roku miałam mieczyki i nornice, które je zeżarły. Postanowiłam, że tam nie będzie żadnych cebulowych ani kłączy, tylko jednoroczne
Izuniu - Nie wyobrażam sobie działki beż maciejki. Jak kiedyś zapomniałam kupić nasion - to sobie samosiejki od koleżanki przesadziłam
Aniu-Andziu - jesteś
Matką Chrzestną mojej tawuły

Jakoś nigdy nie zmobilizowałam się do tego, żeby poszukać jej nazwy. Sadzonkę dostałam od sąsiadów z działek, bo im się rozmnożyła...Ja moją przycinam co roku po kwitnieniu, przede wszystkim dlatego że koło niej rośnie taki biało-zielony klon, który kilka lat prawie nie rósł a ja się bałam że ta tawuła go zagłuszy. Aniu ona rozmnaża się z rozłogów, które usuwam. Myślę, że wiosną jakieś odrosty się pokażą. Jak chcesz to mogę Ci zadoniczkować i podesłać.
-----------------------------
Aniu - poprawiłam podpis pod zdjęciem w/w tawuły
======================================================================================================
10.07.2014r. Co zakwitło...

Liliowiec od koleżanki z forum Jolcijci

Liliowiec Pink Lady

Liliowiec NN