Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Widzę, że ładnie się rozkręcasz! ;:3
Ja w BR zamówiłam ...wszystkie których nie miałam :oops: To już uzależnienie! Jadę w tym roku osobiście po odbiór roślinek! Ma być za to rabacik, który zostanie wykorzystany na kolejne roślinki! ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Witam i cieplutko pozdrawiam - u Ciebie już piękna wiosna na zdjęciach, ja tez dzisiaj postanowiłam przywołać wspomnienia, bo za oknem ponuro, a do wiosny jeszcze trochę.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Sabinko, ja też doładowuję swoją energię zdjęciami wiosennych kwiatów. ;:3 Toje kwiaty są urocze!
Małgoś
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witaj Nifredilku :wit
Cieszę się, że wreszcie założyłaś swój wątek! Teraz zmiany pójdą znacznie łatwiej :D
Super, że udało Ci się przekonać najbliższych do zagospodarowania takiej pięknej działki. Początek imponujący! Rabata otoczona murkiem pięknie się prezentuje, idealna na różankę :wink:
Życzę powodzenia w realizacji marzeń i kibicuję z całego serca ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Robaczku, toż to właśnie z myślą o różance robiona ;:170 . Tam jest słońce od godziny 9-10 do samego wieczora. Myślę, że różom będzie odpowiadało, one lubią słoneczko ;:215
Małgoś witam i zapraszam sąsiadkę z podkarpacia :wit
Witaj również Aniu, póki co mam wiosnę jedynie na zdjęciach, teraz za oknem mróz, w dzień lodowate wietrzysko..ale jeszcze 3 tygodnie i marzec, a marzec to już tuż tuż do kolorków na żywo :tan
Renzal, ja czytałam o twoim zamówieniu i uzależnieniu. 66 odmian, o ile dobrze kojarzę..imponujące..czekam na lato, żeby pooglądać efekty ;:224
Esmeraldo, u ciebie właśnie przeczytałam, że "to białe" powinnam nazywać śniedek ;:306 w tym roku skróciłam trochę nasionkową listę jednorocznych na rzecz wieloletnich. Tak więc zakupiłam nasiona ostróżki, orliki (tak pustych jak i pełnych), krwawnik wielobarwny, łubin trwały i dzwonki ogrodowe..z jednorocznych cynie, maciejkę, lobelię, słoneczniki ozdobne, wilec i nieszczęsną kobeę, którą tym razem sieję wcześniej i jak nie doczekam się kwiatów, to będę bardzo..rozczarowana ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niestety wierzba nie wytrzymała ubiegłorocznych upałów..pozostało zdjęcie

Obrazek

Obrazek

oto jedyny powojnik jaki u mnie kwitnie, nie znam nazwy. Kupowany u przekupki na targu i na pytanie jaka to odmiana padło "no klematis odmiana, fioletowy, bierze pani?"

Obrazek

a to pamiątka po odwiedzinach moich najczęstszych ogrodowych gości. Jedni mają ptaki, sarny czy inne zwierza, ja mam ślimsztory ;:306 ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Oglądając twoje fotki tylko jedno mi się nasuwa...Wiosna wiosna wiosna ahh to TY ;:138
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Weszłam do Ciebie i coś mnie odwołało od kompa...wróciłam i zapachniało bzem, a na ekranie ten fioletowy... ;:oj
Wiem, że to przypadek (sprzątałam dziś w kosmetykach), ale dosłownie chciałam go dotknąć! :;230
Bardzo lubię bzy i mam kilka w ogrodzie. ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

Witam, sąsiadkę :D a skąd jesteś tak dokładniej? jeśli można wiedzieć?
Ta rabatka podniesiona, bardzo fajny pomysł :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Witaj Sabinko :wit .Przyszłam zobaczyć Twoją wiosnę i żurawkę :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W tym sklepie jeszcze nie kupowałam, ale mam nadzieję, że nie przeżyjemy rozczarowania :roll: Niecierpliwie czekam na wiosnę ;:65
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewo, czekamy..cierpliwie ;:65 ;:65 ;:65
Aniu, wstawię ci jedyne zdjęcie żurawki, jakie zrobiłam ;:306 była mała i nieciekawa, kwiaty miała ładne, wiec pstryknęłam ;:108 zobaczymy co pokaże w tym roku, o ile nie przemarznie.
Witaj matt, oczywiście, że to nie tajemnica, jestem z Krosna. Podniesiona rabatka to pomysł mojego M. Powiedział m, że jak już coś robić to ma być tak żeby jemu też się podobało, przedstawił pomysł, ja go z marszu pokochałam i od razu widziałam tam rabatę różaną ;:170
renzal, moja teściowa ma słabość do bzów, więc w sadzeniu mam wolną rękę. Problem tylko, że one się podobno bardzo panoszą w ogrodzie..póki co są niewielkie, więc problemu nie ma, a ja cieszę się zapachem 8-)
Agnieszko, no staram się trochę rozchmurzyć niebo. Dzisiaj prószy taki drobniutki, kaszkowy śnieg, więc tylko zdjęcia i widoki w waszych ogrodach mszą mi wystarczyć ;:167
zdjęcie (jedyne) kwiatów mojej (jedynej) żurawki

Obrazek

Obrazek

taaak... piękny fioletowy, pełny bodziszek..cd wysyłkowych porażek, ale przecież na kompost nie wyrzucę :roll:

Obrazek

Obrazek

tyle co rozkwitnięta, jeszcze z pomiętą suknią, panna nasturcja :wink:

Obrazek

uparte i żarłoczne wiesiołki. Posadź je raz, w jednym miejscu i daj im wolną rękę..będą wszędzie ;:202

Obrazek

a tego mam już za dużo, trzy taaakie ogromne chaszcza, ba, krzaczyska..ale tesciowie ubóstwiają te kępy więc dopiero szykuję fortel jak je przenieść/ o połowę przerzedzić/ okiełznać ;:204

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zdjęcie z irysami na tle ceglastej ściany ;:167
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

Jednak faceci też mają fajne pomysł :D
Mój tata, ciągle się spiera z moją mama, on to najchętniej tuż pod drzwiami do domu postawił by blaszany garaż i wszystko zabetonował, a ja z mama ciągle wybijam mu z głowy te pomysły... :evil:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Nareszcie ktoś z bliska, ja do Krosna mam naście kilometrów ;:138 Wiosną czarujesz ;:3 Mam nadzieję, że do tegorocznych kwiatów już co raz bliżej ;:108
Małgoś
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Te "chaszcze", które chcesz zniwelować , to te biało kwitnące?/ nie pamiętam jak się nazywają/ Od pewnego czasu "chodzą" za mną, ale nie wiem, czy odpowiadał by im mój ogród? :( ;:7
Małgoś
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”