Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5

Post »

Cynamonowiec....pachnie ..zielonymi liśćmi.. :;230 wygląda ładnie..więc nie będę od Niego wymagać więcej na razie.. :tan
Cytrynki kwitną...

Wzeszła mi bawełna..z mojej własnej..co prawda tylko 1 ma 3 wysiane..ale i tak sie cieszę.. mam jeszcze na jedno podejście..nasionek, bo chciałam więcej krzaczków w doniczce nie tylko jeden.. ;:108
A i tak myślę, że to taki mały sukces...do tego przy tych mrozach..a w czasie awarii kaloryferów..to nawet cud!!! ;:oj :heja

Dorotka-doromichu Chyba przyjęły się nie które sadzonki..wiesz..mam wrażenie że mają młode odrosty.. ;:138

Dziękuję kochani za odwiedziny Nolinka, e-babcia, Filigranowa,Oxalis, dziwaczek,Kinga,Morango, Szarotka, Madusia, Bazyliaa...zawsze mi miło..kiedy o mnie pamiętacie.. ;:168 ;:167
Następnym razem pokaże..zbiory Kalamondynkowe.. ;:303
Mam na te kwiasielce patent...doskonale nadają się do marynowania piersi kurczaka..robiłam w niedzielę..i polecam..jak ktoś ma owoce.. ;:108

Cudownego tygodnia Słoneczka :wit ..u mnie mróz mniejszy..a nawet deszcz pada czasem..czego skutkiem jest istna "szklanka" na chodniku i ulicy ;:224
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratulacje nowej sadzoneczki bawełny. ;:63
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Kasiu u Ciebie jak zawsze kwitnąco i egzotycznie ;:196
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Cześć Kasia. Uprawiasz avocado? Też miałam pokusę żeby posadzić tę pechę (pestkę) do ziemi ale przecież wiem,że nie drobinka z tego wyrośnie lecz gigant i co wtedy z tym zrobię? Wolę uśmiercić pestkę niż roślinę. Taką sytuację miałam dawno,dawno temu z daktylem. Palma miała już ok. 60cm i piękne ogromne liście a ja 0 miejsca dla niej. Musiałam jej szukać nowego opiekuna. Ty, Kasiu, jesteś niepokonana w swoich doświadczalnych uprawach.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O..kochana. ..."avocadów" ci u mnie dostatek.. :;230 i żal każdej pestki...choc każda kiełkuje..a jeśli to dość długo..ale w tamtym roku naprodukowałam ich że ho ho...i jeszcze kilka jest.. ;:215

Dzięki za odwiedzinki... ;:138 Wandziu. Madusiu. Szymku...dziękuję wszystkim kto zagląda..choć zima to nudnawo troszkę ;:224 .
Dziś siałam kwiatuszki...teraz czas się zdecydować jakie pomidorasy wysiać.. ;:224 ojjjej..trudna sprawa...tyle odmian..tyle pyszności.. ;:oj

Szukam dobrej duszyczki co podzieli się nasionkami Kroplika..bo Labusia, nieroztropna nie zebrała nasionek sobie..a teraz nie ma gdzie kupić? ;:202 ;:145

Jak skończe papranie w ziemi..to coś Wam pokaże..fajnego i smakowitego.. :heja :heja :heja
ruletka
100p
100p
Od: 31 sty 2014, o 19:17

Post »

Ale masz ciekawe roślinki, egzotyczne, rzadko spotykane i też te użytkowe, zdobią i smakują!
pozdrawiam, Monika
Roślinna Ruletka
nadwyżki
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Z pomidorami to i ja mam ten słodki problem. Zdecydowałam się na wysiew 28 odmian normalnych i 4 odm. koktajlowych. Dwie odm. wysieję zaraz po 20 lutego, pozostałe w połowie marca.

Kroplika nie mam,nigdy go nie miałam. O, przepraszam, raz kupiłam sadzonkę, okazał się trudny w pielęgnacji, szybko padł. Strasznie toto delikatne, takich u mnie nie ma.

Kasiu, co robisz z wyhodowanymi avocadami, gdzie one rosną i w jakim są wieku? Może jakaś fotka?
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja miałam Kropliki wysiewane..przecudnie mi kwitły całe lato...a teraz? Nigdzie nie ma w sklepie.. ;:145

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Avocado...czeka na lato...rośnie pomału...najstarsze ma ok 2 lata, inne rok...listków nie gubi..i jakoś nic mu nie jest..specjalnie.. ;:224

Jedno latem

Obrazek

Drugie teraz, zimą

Obrazek

;:215 Byle do lata... :tan
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kasiu, jak gdzieś spotkam nasionka kroplika to będę o Tobie pamiętać ;:108 Też lubię te kwiatuszki, ale nie sieję tylko kupuję gotowe sadzonki.
Awatar użytkownika
maqa
500p
500p
Od: 26 lut 2012, o 21:24

Post »

Nasionka kroplika dostępne są na all :) faktycznie cudownie się prezentował ;:333
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Tesiu, maga,ale może jeszcze gdzieś kupie...? bo teraz wysyłka tyle kosztuje..że oj ;:202 , o jedne nasionka to szkoda kupować..ale może popatrzę za czymś jeszcze???? :heja

Dzisiaj przesadziłam moje Yerba Mate...i Drzewka Truskawkowe...pomału trzeba jakoś uporządkować wszystko..co by miejsca jak najwięcej było na wysiewy.. ;:138

A jak tam u Was idą prace wysiewowo-przedwiosenne??? :tan
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

A nie chcesz nemezji zamiast kroplika, jest bardzo podobna...a nawet ładniejsza ;:108 .
Zresztą zerknij sobie do wuja Googla...
A te nasionka akurat mam jeszcze bo siałam w zeszłym roku...nawet kilka do gruntu między warzywka wsadziłam.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Kasiu jak tam Twoje warzywne wysiewy, bo Kasiunia jest bardzo ciekawa ? ;:196 a kroplika jak znajdę to będę pamietać :)
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wysiałam tylko to co pisałam... Bazylkę, Majeranek (co mi pewno nie wyjdzie), Trawę Cytrynową oraz kwiatki tj. Przypołudniki, Lobelki, Kobeę..i 2 papryki : Bhut jolokie chocolete i tego Scorpiona
1 jolokia wyszła.. :heja , wyszły dwie..ale jedną złamała dyndająca mandarynka ;:223 , może wyjdą jeszcze??

Po niedzieli zacznę papryki inne..i pomidory trzeba wybrać ;:224
Swoje zieleniny zimowe już prawie wyjadłam. Brokuł Gałązkowy rośnie.. Mizuna i Tatsoi , 1 pok choi
Wszystko inne zjadłam ..jeszcze mam kilka listków Jarmużu..i jedną doniczkę z Rukolą :D i koniec zimowych zapasów.. :roll:
Ale miejsce trzeba zrobić na nowe wysiewy.. :tan

Ach..jeszcze Luffę wysiałam..i Hibiskusa co dostałam nasiona..ale to chyba Ketmia dokładniej mówiąc..bo nasionka takie z włoskami.
Dosiałam tez Bawełnę..i Liczi
W sumie..to jak widzicie..nic specjalnego.. ;:224
Może po weekendzie pójdzie mi lepiej.. :tan :tan :tan
Nie wiem czy Nasturcję to już? Czy w marcu??? ;:218

Nemezję..znam..lubię ją owszem..ale chyba szybciej przekwita niż Kropliki..chociaż???? Nie wiem, miałam tylko gotowe kupowane..nie wysiewałam jej sama..jak nie znajdę Kroplika..to chyba wysieję ją... ;:108
Na zakupach dziś..nie znalazłam nawet stojaka z nasionami...możliwe, że to wstępna ślepota..ale możliwe też, że nie było w tym francuskim "eklerku" ;:306

Miałyście napisać..co siejecie..? ;:oj
Może jakiegoś pomysła sobie podpatrzę???
Kwiatuszki na moje kwietniki piętrowe potrzebne..niskie i kolorowe..bo niestety mój zamiar hodowania Truskawek w kaskadowych kwietnikach spełzł na niczym..za płytkie są..kurcze ;:223 ....a tak się napaliłam w tamtym roku.., bo na obrazku wyglądały cudownie.. ;:131

Ech... ;:222 naiwna byłam... teraz będę musiała obsadzić kwiatami.. ;:173
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No tak, teraz avocado małe to i fajniusie i śliczniusie, fajnie popatrzeć. Dzięki za piękne zdjęcia.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”