Ogródek Robaczka cz.12
- duju
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.12
Pięknie
U mnie powojniki prawie nie kwitły w tym roku 
Pozdrawiam - Justyna
Kasiu, toż to jasne jak słońce, jakąś pomroczność mam czy co? Chyba sadzisz po kilka sztuk każdej odmiany, bardzo bujnie jest przy ścieżce. Dobrej nocy 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Powojnik BBride cudny....a może ten będzie tym idealnym 
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasia ach te Twoje widoki, ach te Twoje zdjęcia, nie wiem, co lepsze. Ty żebyś pokrzywy i perz fotografowała, to i tak najładniejsze będą. Jak zwykle uroczo Kasiu u Ciebie 
Pozdrawiam, Iwona.
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu a można wiedzieć gdzie takie rękawiczki można zakupić,ja zawsze mam problem z rękawicami i ciągle podrapane ręce aż do łokci 
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dosiu, nic prostszego, gotowce pokazuję codziennie
Tolinko, rękawice kupiłam w TKmaxx, ale można też nabyć podobne w necie, o tu
Iwonko, z pokrzywami nie próbowałam, ale pomysł zacny
Dzięki
Agnieszko, to piękny powojnik i ma ogrooooooomne kwiaty
Edytko, przy ścieżce mam po 5-6 róż tej samej odmiany. Gdybym miała zakładać różankę od nowa, sadziłabym mniej odmian, ale w grupach
Duju, a może ziemia im nie odpowiada? Lubią wapienne podłoża...a stanowisko? Mają słonko?

Tolinko, rękawice kupiłam w TKmaxx, ale można też nabyć podobne w necie, o tu
Iwonko, z pokrzywami nie próbowałam, ale pomysł zacny
Agnieszko, to piękny powojnik i ma ogrooooooomne kwiaty
Edytko, przy ścieżce mam po 5-6 róż tej samej odmiany. Gdybym miała zakładać różankę od nowa, sadziłabym mniej odmian, ale w grupach
Duju, a może ziemia im nie odpowiada? Lubią wapienne podłoża...a stanowisko? Mają słonko?

-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Nieustannie zachwycam się każdym zdjęciem- masz tak romantyczny ogród, że jedyne co pozostaje- to wzdychać do zdjęć
Powojniki już zamówiłam- Polish Spirit, Golden Tiara i Sieboldii- nie mogłam sobie odmówić- ale odnośnie tego ostatniego nie wiem, czy zdecydować się na donicę czy grunt i solidne osłanianie zimą
Bije się z myślami nt Rooguhi i Purpurea Plena Elegans- a że odbiór zamówienia za kilka m-cy.. sprawa jest rozwojowa
Nie mogę się napatrzeć na te fotki- wyobrażam sobie, że w letnie wieczory siadasz na tarasie i podziwiasz
Z ciekawości powiedz- sąsiedzi zapuszczają żurawia przez siatkę podziwiając imponujący ogród..?
Powojniki już zamówiłam- Polish Spirit, Golden Tiara i Sieboldii- nie mogłam sobie odmówić- ale odnośnie tego ostatniego nie wiem, czy zdecydować się na donicę czy grunt i solidne osłanianie zimą
Bije się z myślami nt Rooguhi i Purpurea Plena Elegans- a że odbiór zamówienia za kilka m-cy.. sprawa jest rozwojowa
Nie mogę się napatrzeć na te fotki- wyobrażam sobie, że w letnie wieczory siadasz na tarasie i podziwiasz
- julieta
- 100p

- Od: 28 paź 2010, o 00:03
Otóż to ! Kasia, jak zrobi fotkę, to klękajcie narody. Ja wcale nie zachwycam się New Dawn, a tu'wygląda ślicznie. No, fajnie jednak, że ją mam.Ivona44 pisze:Kasia ach te Twoje widoki, ach te Twoje zdjęcia, nie wiem, co lepsze. Ty żebyś pokrzywy i perz fotografowała, to i tak najładniejsze będą. Jak zwykle uroczo Kasiu u Ciebie
Kasiek, upiłam się na smutno rzecz jasna. Czy ja wczoraj wyglądałam na kogoś, kto idzie się upić na wesoło ???
Lilie, zawilce, jeżowki, kochana, będziesz winna kolejnemu uzależnieniu. Najpierw fajki, teraz alkohol. O!
Dziś też idę się upić
A św. Mikołaj już był. No!
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Juliet, co to za defetystyczne nastroje?
Jeżeli pić to tylko z uśmiechem i najlepiej wino
Każdego na forum dopadają inne uzależnienia, ja przynajmniej mam monotematyczne schizy
Ciągle to samo
New Dawn to prawdziwa królowa, niech no się tylko rozrośnie, to będzie szał!
Dzięki serdeczne za przemiłe słowa, fotografowanie ogrodu mnie relaksuje, mam wtedy czas na obcowanie z każdą roślinką,która wjedzie przed obiektyw. Takie ulotne, ale cenne chwile.... gdy skupiam się na niej i jest w danym momencie najpiękniejsza w całym ogrodzie. Im częściej robię zdjęcia, tym bardziej się uczę swojego ogrodu, zachowania roślin, obserwuję je o różnych porach dnia..wtedy też mam czas na ocenę kondycji zdrowotnej, czasem wypatrzę jakieś szkodniki. Z perspektywy tarasu nie widać mikrokosmosu
Monia, wybrałaś piękne odmiany! Sieboldii posadziłabym w dużej, wysokie donicy. Powojniki korzenią się głęboko. Postaw ją gdzieś blisko miejsca wypoczynku, żebyś miała radość z każdego, unikatowego kwiatuszka. Będę go podziwiać razem z Tobą, intryguje mnie od dawna. Zdecydowałam się posadzić passiflorę, bo sadzonki można kupić za grosze na giełdzie, a przyrost ma błyskawiczny i momentalnie zarosła mi "trzepak" przy tarasie.
Jutro poszukam Ci fotek, spadam lulu.

Każdego na forum dopadają inne uzależnienia, ja przynajmniej mam monotematyczne schizy
New Dawn to prawdziwa królowa, niech no się tylko rozrośnie, to będzie szał!
Dzięki serdeczne za przemiłe słowa, fotografowanie ogrodu mnie relaksuje, mam wtedy czas na obcowanie z każdą roślinką,która wjedzie przed obiektyw. Takie ulotne, ale cenne chwile.... gdy skupiam się na niej i jest w danym momencie najpiękniejsza w całym ogrodzie. Im częściej robię zdjęcia, tym bardziej się uczę swojego ogrodu, zachowania roślin, obserwuję je o różnych porach dnia..wtedy też mam czas na ocenę kondycji zdrowotnej, czasem wypatrzę jakieś szkodniki. Z perspektywy tarasu nie widać mikrokosmosu
Monia, wybrałaś piękne odmiany! Sieboldii posadziłabym w dużej, wysokie donicy. Powojniki korzenią się głęboko. Postaw ją gdzieś blisko miejsca wypoczynku, żebyś miała radość z każdego, unikatowego kwiatuszka. Będę go podziwiać razem z Tobą, intryguje mnie od dawna. Zdecydowałam się posadzić passiflorę, bo sadzonki można kupić za grosze na giełdzie, a przyrost ma błyskawiczny i momentalnie zarosła mi "trzepak" przy tarasie.
Jutro poszukam Ci fotek, spadam lulu.
Passiflora kwiaty ma niezwykle intrygujące.. Widząc takie kwiaty nie mogę wyjść z zachwytu, że natura tworzy takie cuda..! Za fotkę będę wdzięczna- zawsze podobały mi się te kwiaty, jednak zazwyczaj skupiałam się na krzewach i iglakach. Dopiero w tym roku "wracam" do kwiatów, od nowa je odkrywając..
Sieboldii kwiaty ma równie ciekawe- obawiam się tylko, czy będę umiała przezimować tę odmianę. Jednak eclematisa mam bliziutko- zamówienie będę odbierać osobiście, to jeszcze ich pomęczę o jakieś instrukcje
Słodkich snów w różanym ogrodzie
Sieboldii kwiaty ma równie ciekawe- obawiam się tylko, czy będę umiała przezimować tę odmianę. Jednak eclematisa mam bliziutko- zamówienie będę odbierać osobiście, to jeszcze ich pomęczę o jakieś instrukcje
Słodkich snów w różanym ogrodzie
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
z roślinkami i ich poznawania.
Zimową porą przeglądając zdjęcia przypominają się chwile, w których były one robione. Bardzo lubię te wspomnienia.
Jest zimno... poprosimy o ciepłe kolory
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Patrzę na twoje rabatki zapełnione różyczkami i nasuwa mi się pytanie jak sobie radzisz z przycinaniem takiej ilości róż? 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Passiflora tak mi się spodobała na zdjęciach Kasi że sobie w zeszłym roku taką sprawiłam. Niestety po wypuszczeniu dwóch kwiatów padła. Nie wiem co było przyczyną. Może nie powinnam sadzić do gruntu. W tym roku też poszukam tej roślinki ale zostawię w donicy. Może będzie łatwiej ją doglądać.
A co do rękawic do prac przy różach to ja używam zwykłych, starych skórzanych rękawiczek bez ocieplenia
Zdają świetnie egzamin
dobrze chronią a przy tym są mięciutkie i wygodnie w nich pracować.
Dziś śnieżek już nie pada ale zimno niesamowicie bo wiatr łepetyny urywa. No i zaspy się tworzą wyższe niż samochód. Zwłaszcza przy drodze, w miejscach gdzie nie ma zabudowań bo jest jedna czy dwie działki puste. Z czystej drogi wpada się raptem w wir śnieżny. Służby nie nadążają uprzątać takich miejsc
A co do rękawic do prac przy różach to ja używam zwykłych, starych skórzanych rękawiczek bez ocieplenia
Dziś śnieżek już nie pada ale zimno niesamowicie bo wiatr łepetyny urywa. No i zaspy się tworzą wyższe niż samochód. Zwłaszcza przy drodze, w miejscach gdzie nie ma zabudowań bo jest jedna czy dwie działki puste. Z czystej drogi wpada się raptem w wir śnieżny. Służby nie nadążają uprzątać takich miejsc