Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Pat! Ogórki świetnie sobie radzą, ale pod owoce dyni to podstawki trzeba zrobić! :;230
Tosiu! Prognoza optymistyczna, ale H mnie straszy, że później mają wrócić jeszcze dużo większe mrozy ;:174
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może jednak troszkę powspominam wiosnę...
Krokusy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hiacynty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Forsycja
Obrazek

Obrazek
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Renatko, kupiłaś w weekend coś ładnego? :D
Moja Mama wczoraj usłyszała o nadciągającym mrozie -35 ale oby nie :twisted:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu! Byłam grzeczna i nic nie kupiłam! ;:224 Ale jaka to mordęga! ;:306 Jeszcze to sobie odbiję... ;:183
O tych mrozach H też gdzieś słyszał, ale na tą chwilę nic nie wiadomo dokładnie ;:202 Jak teraz ma być powyżej zera, a później taki mróz, to ja mogę pożegnać się z roślinkami... 11.02 ma być nawet 9 na plusie. Już sama nie wiem... ;:202
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

renzal pisze:Martuniu! Byłam grzeczna i nic nie kupiłam! ;:224 Ale jaka to mordęga! ;:306 Jeszcze to sobie odbiję... ;:183
O tych mrozach H też gdzieś słyszał, ale na tą chwilę nic nie wiadomo dokładnie ;:202 Jak teraz ma być powyżej zera, a później taki mróz, to ja mogę pożegnać się z roślinkami... 11.02 ma być nawet 9 na plusie. Już sama nie wiem... ;:202
Amerykanie twierdzą, że już mrozów nie będzie, tylko takie byle co nieco powyżej zera do końca lutego, a potem wiosna :wink: I to mi pasuje, przy byle czym palce za wcześnie do siania nie zaswędzą, a w marcu już będzie mozna na 4 ręce siać w domu i w ogrodzie :)

EM wróci to obejrzy Twoją ogórkową konstrukcję i MUSI mi zrobić taką samą, inaczej sobie jego piły pożyczę i sama zrobię... ;:224
Marginetka
500p
500p

Post »

Oby Ci zza wielkiej wody mieli dobre przecieki, bo pragnę tej wiosny bardzo. Również na razie nic nie sieję bo po pierwsze nie mam ziemi a po drugie czasu. Jawor zamyka się o 16, czyli zdecydowanie dla mnie za wcześnie :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Reniu spotykamy się w zaprzyjaźnionych wątkach, a więc postanowiłam i do Ciebie zajrzeć.
Ogromny, dojrzały ogród to pierwsze słowa który mi się nasunęły idę zwiedzać od początku drugą cześć twojej ogrodowej przygody.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Reniu wpadłam do Ciebie, zobaczyłam jaśminowce pachnące i piękne piwonie i zostaję. Idę czytać od początku.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat! Wnoszę modły coby to była prawda! Bardzo potrzebuję wczesnej i robotnej wiosny! ;:180 Co do ogórkowej konstrukcji: Prosta jak... budowa cepa. H wygodnicki , pod tą górną rurką przyczepił sobie fragment (jeden drut) siatki ogrodzeniowej, żeby wiązać wygodnie sznurki, ale i tak wiąże je zbyt gęsto! ;:306 Polecam: wygodne, a i efektowne :wink:

Martuniu! Obawiam się tych prognóz pogody, bo jakoś ostatnio sprawdzają się tylko te złe... A Jawor do 17 Dziecinko był otwarty, jak byłam tam ostatnio... ;:170 A teraz faktycznie zmienili! :twisted: Ziemi nadal brak :twisted: Tyle, że u mnie w domu tak zimno ostatnio, że i tak by nic nie wzeszło. ;:223

Aga! Witaj! Bardzo się cieszę i zapraszam serdecznie! Ja już też się do Ciebie wybierałam... :;230 Ogród ma 2000m2 i raczej zarośnięty, niż dojrzały :;230 Sporo błędów i zaniedbań...Ale ciągle mam nadzieję! ;:209

Bogna! Witaj! Żabia łąka wygląda zdecydowanie lepiej niż mój bałagan! Daleko nie masz, to po jaśminowce możesz podjechać! ;:215
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu, zasypało mnie :roll: .Dzieciaki znowu w domu zostały, bo autobus utknął w zaspie i nie dojechał, a my z podwórka wydostać się nie mogliśmy.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam blisko do asfaltu, ale czasem zawiewa mi podwórko i wtedy kilka godzin odśnieżania! ;:223
Mogłaby się już skończyć ta zima, a straszą, że maja przyjść jeszcze gorsze mrozy... ;:224
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

renzal pisze:Mogłaby się już skończyć ta zima, a straszą, że maja przyjść jeszcze gorsze mrozy... ;:224
Ona jeszcze dobrze się nie zaczęła,
a Ty już narzekasz :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Mariola! ;:196
Ja naprawdę bardzo zimę lubię, ale u mnie to ona już troszku jest... ;:oj Mnie tam trzy tygodnie starczą :;230
Marginetka
500p
500p

Post »

Renatko, widziałaś co dziś się dzieje na drodze? :shock:
Czy w Auchan mają już nasiona ? Muszę dziś zaczekać na eMa to bym się tam wybrała :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”