Ogród 100 róż cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. II

Post »

Ania kiedyś normalnie Ci zwinę te hortensje :;230 :;230
Miałam kilka prób żeby je oswoić i się nie dają. :;230 Twoje są cudne ;:180 o takich marzę.
MM mną zawładnęła..... :lol:
Widzisz szukam zgrabnego i szybko rosnącego drzewka, ale na wysokość do 5m , stąd było moje pytanie.
Magnolia odpada, bo u mnie nie ma szans.... ;:174
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maja, bierz śmiało :;230
A oprócz tego to może zainteresuj się np. hortensją Coco. Jest piękna; http://www.fuchsiahybrida.pl/sklep/hort ... _everbloom Kwitnie na tegorocznych pędach.
A z drzewek, to może taką wisienkę szczepioną na wysokim pniu (zdjęcie na pierwszej stronie) albo któryś z małych klonów z okrągłą koroną, albo jarząb ze ślicznymi owocami...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 oj żeby tak było jak piszesz.... byłam w posiadaniu nie jednej hortensji, która miała mi
kwitnąć na nowych pędach...... nic z tego ;:145 ledwo wyłaziły z ziemi, o kwiatach mogłam tylko pomarzyć.
Wisienka szczepiona była przy oczku..... jak tak urosła, że jej pień zrobił się za gruby, to ją wycięłam.
Szukałam co kupić i wpadła mi oko śliwa wiśniowa pissardii. Tylko zanim kupię, to
chce zobaczyć i dowiedzieć się od kogoś, kto ja ma czy warto ją sadzić.
Zerknij czy ładna http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin ... dii,7_456/
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Aniu, majka hortensji nie ukradnie. JA je ukradne ;:134 Piękne są, a na drugiej fotce jest inna odmiana?Oprócz hortensji zabieram jeszcze jarząby i wiśnię. Może być?

U mnie rano/nocą było -14, a 2 km dalej u mojej przyjaciółki -17. Widzę, że wiatr się zmienił, więc dzisiejszej nocy powinno już odpuścić trochę. Ale za to pośnieży nam ...
30 stycznia się zbliża, pamiętasz? Jakby co to zapraszam na tort ;:306
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Aaaaaa ;:oj jakie piękne hortensje ;:167 ;:303
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

:wit
30 stycznia się zbliża - zaczyna sypać :;230 Szykuj się , Anula ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ania zasypało Ciebie czy co ;:oj
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit Aniu
Kurfurstin Sophie rzeczywiście jest piękna, nie dziwię, że podbija serca, moje ;:167 też szybciej zabiło na jej widok.
A wiesz, że trochę przypomina mi moją Larisę.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hortensje ogrodowe super. Nie wiem co im dajesz.
Moje niestety nie kwitną...nie wiem co z nimi robic...nawet przestałam okrywac bo i tak nic z tego. Ale mają ładne zielone krzewy więc żal się pozbyc. Choc jedną już oddałam.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ano Aniu, zdemaskowałaś mnie ;:oj Też mam obawy co do stadium swojej choroby ;:306
Piękne masz hortensje i nie dziwię się, że nie okrywasz - ja też nie... A było to tak: na początku, po posadzeniu nowych nabytków hortensje opatulałam włókniną jak należy i co? Nie kwitły, bo pączki kwiatowe załatwił przymrozek już po zdjęciu okrycia i jak wegetacja ruszyła galopem. Trochę się wkurzyłam i mówię im: nie dostaniecie okrycia kobitki, hartujcie się. Teraz pracy mam mniej a kwitną zawsze - albo bardzo obficie albo słabiej, ale zawsze coś jest. Jedną hortensję o kwiatach gwiazdkowych wsadziłam do donicy i zimuje w garażu. A na rabatach umieściłam Anabelle białą i różową (cudna ;:108 , ale dopiero w drugim roku dała czadu!) i inne kwitnące na pędach tegorocznych - tym sposobem w miejscach cienistych, gdzie różyczkom się nie podoba, mam całkiem dorodne wiechy kwiatowe :tan
Aniu, czekamy na kolejne fotki ;:65 Pozdrawiam, Ejka
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Maju, to może hortensje drzewiaste? Też są piękne. Taką śliwę wiśniową mam. Podoba mi się, tylko nie wiem czego oczekujesz od drzewka. Co byś chciała wiedzieć? Rzuć okiem jednak na te jarzęby o różnych kolorach i wielkościach owocu :) http://e-clematis.com/pl/searchquery/ja ... arz%C4%85b
Widziałam wczoraj jak wesoło szczebioczecie i korciło mnie, żeby wejść, ale nie miałam czasu :lol:

Holender, Julietto muszę w te pędy skołować sobie jakiś skuterek ;:306 A jaki torcik szykujesz synkowi?
Na wiśnię się nie zgadzam, bo było nie symetrycznie i by mnie to wkurzało, ale pozostałe ? oczywiście ? bierz kiedy Ci pasuje :;230

Natalka, dzięki :) To dzisiaj też trochę hortensji.

Ewa, prawda że ślicznota z niej? Larissę posadziłam jesienią, więc nie miałam okazji porównać. Zwrócę uwagę :)

Joluś, jak nie kwitną, to pewnie jednak przemarzają im pąki. Ja swoje karmię normalnie ? 2 razy w sezonie nawozem do różaneczników i hortensji :)

A widzisz Ejka, czyli jednak jest szansa na kwitnienie hortensji ogrodowych w trochę chłodniejszych strefach. Muszą nabrać masy i zahartować się... :)
Anabelle to moja ulubiona odmiana. Wybaczam jej nawet te wiotkie gałęzie. Zaopatrzyłam się już w mocne podpory i myślę, że będzie wreszcie porządnie wyglądać.
Ja podobnie rozplanowałam miejsca dla hortensji i dla róż. Ciekawa jestem Twojego ogrodu ;:65 .

Lady Salisbury. Delikatny bladawiec. Rośnie u mnie dopiero od wiosny. Usilnie próbuje odebrać The Shepherdess palmę pierwszeństwa w nietrwałości kwiatów. Chyba nawet mogą stanąć razem na podium. Jest też ulubienicą miesierki różówki, natrętnie wyjadającej jej liście. Mam jednak nadzieję, że jak się rozbuduje i wzmocni, te mankamenty nie będą już tak widoczne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

L'aimant. Zaszczyciła mnie dwoma kwiatami. Nie mogę zatem wiele o niej powiedzieć, poza tym, że w moim odczuciu do wigornych nie należy. Jest jednak zdrowiutka.
Jej los jest już przesądzony ;:222
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W związku z tym, że dzisiaj zaprezentowałam zdjęcia takich dwóch sierotek, to może jeszcze kilka fotek z hortensjami ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julieto, zapomniałam Ci odpowiedzieć; na każdym zdjęciu jest inna odmiana ;:196
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No to dziś mnie, Aniu, na żadną różę nie skusisz, skoro to takie sierotki ;:306.
Zaś hortensja na drugim zdjęciu przypomina poszatkowaną kapustę :shock:.
Co też ludziska w niej widzą?
Reszta hortensji do pozazdroszczenia ;:209.
Ja swoje ogrodowe wydaję, nie kwitną ;:222.

W oczekiwaniu na fajne różyczki - ;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagoda, ale mnie ubawiłaś z tą poszatkowaną kapustą :;230 No zobacz, a ja się nią zachwycam :;230
Mam nadzieję, że następne różyczki przypadną Ci do gustu - przynajmniej część z nich, żebyś nie musiała zaraz tworzyć ogrodu 199 róż ;:306
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

A mnie ta poszatkowana kapusta bardzo się podoba ;:108
Ta na 3 fotce też jest śliczna ;:108
Możesz podać nazwy tych hortensjowych piękności.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”