Ogród 100 róż cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. II

Post »

...ojjjj ale mi humor poprawiłyście tą opinią o JC ....siedzę przy wyborze róż i właśnie umieściłam ją w koszyku......
Aniu...a ta piękność na ostatnich zdjęciach jest osiągalna w naszych szkółkach....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, Jubilee jest wspaniała, ja też jestem zachwycona tą różą! Już w pierwszym sezonie zjawiskowo kwitnie, a gdy jeszcze wzmocni pędy...bajka. I ten cudowny zapach! ;:170
Fajnie, że kupiłaś drugą, na pewno cudnie wkoponuje się w rabatę ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

:wit

Iwonko, to się cieszę, że Ci się podoba i miło mi, że w ogóle są oglądane ;:168

Monika, ciekawe w jakim towarzystwie ją posadzisz. Wiesz co, ona stosunkowo szybko rośnie, więc myślę, że szybko doczekamy się bujnych krzaczorów :D

Alu, a którą różyczkę masz na myśli - Jubilee Celebration Austina, czy Florence Delattre Guillota? Pewnie trochę namieszałam z tymi opisami... Nie mniej jednak obie są piękne :D

Witaj Ula, jak miło mi czytać, że znasz moje wątki ;:138 A jeszcze milej, że skusiłaś się na Lions Rose. Nie ma innej opcji ? będziesz zadowolona :D Na mnie też działają ?obrazki? w innych wątkach i też ulegam...

Cześć Ejka, widziałam Twoje wpisy w innych wątkach. Widzę kolejną różozakręconą dziewczynę :) Mam nadzieję, że niedługo zaprezentujesz swoją Jubilee C.

Jolciu, ale sympatyczny wpis :D Granny polecam; w pierwszym roku masz już burzę kwiatów ;:108

Marta, właśnie tego się obawiam ;:131

Maju dzięki, a te szałwie białe rosną u mnie bardzo chętnie. Ja jednak najbardziej lubię tą fioletową :)
Majka, a ja nie byłabym tego taka pewna, że Ty się tak dzielnie opierasz (może tylko z F. Ci teraz wychodzi), bo niby skąd u Ciebie się wzięło te kilkaset róż ;:306

Majuś, no widzisz jaki ze mnie słabiak :oops: Ale wiesz co, znalazłam jej miejsce na rabacie, koło Jubilee Celebration. W tym miejscu szykuję na wiosnę małą zadymę :heja
Na szczęście chodzi o tę odmianę, o której pisze Justyna :D Ale chyba i z dużym drzewem dałabym radę, jak bym się bardzo uparła :;230

Justyś, to zaprezentuj te fotki od Szmita :)
Też będziesz miała fajnie. Ciekawa jestem na co jeszcze się zdecydujesz. Crocus się ciekawie przebarwia i moim zdaniem można jej dobrać towarzystwo w paru tonacjach...

Krysiu, nie wybieraj dla Jubilee Celebration zbyt gorącego miejsca, bo raczej źle to znosi.
Jeśli myślisz o J.C., to z tego co wiem, można ją dostać u Ewy w Rozarium, we Floribundzie czy w Rosarium.

Kasia, widziałam na Twoim planie doborowe towarzystwo dla Jubilee ;:167 . Ja ponownie muszę zweryfikować plan nasadzeń, bo domówiłam piękną Jude the Obscure, która musi się znaleźć w sąsiedztwie Jubilee Celebration :D

U mnie dzisiaj szklanka. Po południu padał deszcz, który zamarzał na drogach...

A tak dzisiaj (20.01.) wygląda Kosmos, ścięty 3 dni temu do wazonu:
Obrazek

Wszystkie krzaczki rosną w donicach i sprawdzają się w tym miejscu. Dobrze też zimują (mam nadzieję :roll: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo lubię te piękne, duże kwiaty o fantazyjnie ułożonych płatkach.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Też kupiłam JC. I mam nadzieję, że będę zadowolona.
Pozdrawiam - Justyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A nie denerują Cię te oklapnięte gałązki?
Chyba, że one w przyszłym sezonie zgrubieją i kwiaty nie będą opadały.
Jak zwykle oglądam z przyjemnością zdjęcia. Kompozycje genialne.
Też zwróciłam uwagę na tę białą szałwię.
Chyba musze o niej pomysleć
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Na JC choruje już od roku ale ona będzie na rabatkę mieszaną mam w planach ja na czerwiec
już dogadałam sprawę w FL. mają mieć w doniczkach liczę że dostanę choć z jednym kwiatuszkiem
Kosmos śliczny ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Maju dzięki, a te szałwie białe rosną u mnie bardzo chętnie. Ja jednak najbardziej lubię tą fioletową :)
Majka, a ja nie byłabym tego taka pewna, że Ty się tak dzielnie opierasz (może tylko z F. Ci teraz wychodzi), bo niby skąd u Ciebie się wzięło te kilkaset róż ;:306
Aniu ale śmieszne ;:306 jeszcze nie kilkaset tylko powoli dobijam do 3 setki ;:306
W F. zamawiałam jesienią 4 róże a w poprzednim roku 2, i tylko tyle. Ale za to przez 2 lata każde zamówienie grubo przekraczało połowę setki ;:306 dlatego teraz muszę sobie odpuścić nowe i zająć się już nabytymi. Ale nic straconego, do jesieni coraz bliżej ;:306
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Aniu, rzeczywiście trochę się namieszało i dlatego kolorek się nie zgadzał. JC też mnie urzekła i dlatego rosną już u mnie dwie na rabacie przy dolnym tarasie, gdzie wszyscy latem przesiadują.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

tak dzisiaj (20.01.) wygląda Kosmos, ścięty 3 dni temu do wazonu:
;:oj

Kosmos w donicach wygląda świetnie :uszy Wcale nie przeszkadza, że przewiesza główki kwiatów :D
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Aniu :wit

A dzisiaj nam na tę 'szklankę' poprószyło śniegiem na dokładkę :roll:
Aniu, a wiesz może, tak mniej więcej, jakie są wymiary donic, w których masz róże?
Jak długo pozwalasz im w nich rosnąć?

A jednak Jude de O. jest Twoja ;:138
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dziękuję za ciepłe powitanie :D Tak jakoś wyszło, że wpadłam po uszy w róże ;:167 Ubiegłej wiosny wymyśliłam rabatę angielską bylinową. Oczywiście w tym celu przekopałam trawnik :;230 Orka własnoręczna była ciężka (6x3 m na ugorze), ale satysfakcja też. Koncepcję zagospodarowania rabaty zrobiłam jeszcze w zimie i w tej koncepcji wytrwałam raptem do lata. A potem zaczęły się wyprowadzki coraz to innych roślin, żeby zrobić miejsce pod kolejne róże. Teraz jest to rabata może i trochę angielska ale przede wszystkim różana. A ja w pocie czoła główkuję co i gdzie jeszcze mogę przekopać :;230 U Ciebie podoba mi się bardzo. Marzę już od dawna o zegarze słonecznym, tyle że jeszcze muszę poczekać :( Masz przemyślane i piękne rabaty a jeszcze je zmieniasz i ulepszasz to, co wydaje się niemożliwe do ulepszenia :D
Pozdrawiam, Ejka
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aniu, a pamiętasz może gdzie swoją Granny kupowałaś? Bo obleciałam wczoraj znane mi szkółki i nikt nie ma.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Aprilku, podpowiem: Granny jest do nabycia we Flori... pod nazwą Faun. To róża Poulsena.

Aniu, zamówienia na róże już co prawda wysłałam, ale... dopiero do trzech szkółek ;:306.
Mogłabyś troszkę intensywniej kusić następnymi różyczkami, może jeszcze zdążę osiągnąć "setkę" tej wiosny ;:306.

;:196 Jagoda
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jagoda, dziękuję, już ktoś mi podpowiedział że ma też inną nazwę. Znalazłam ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Aniu znalazłam Cię hurra,ale cudny pokaz :wit
Lions Rose planuję zakupić ;:333 Może w Agel? Zamawiałaś z tej szkółki?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”