Roślinka choć nieduża to ładna i kwiatuszki ma niezwykle urokliwe.

po wstawieniu na forum) kawałek pisaniny mi zaginęło
  po wstawieniu na forum) kawałek pisaniny mi zaginęło  opisu nie uświadczy
 opisu nie uświadczy 

ubiegłoroczne kwiatki turbiniaczków:
 ubiegłoroczne kwiatki turbiniaczków:

Martada pisze:W ramach zadośćuczynienia tegoroczne kwiatki turbiniaczków:
czarny pisze:No... tegoroczne...?
Ja nawet jak coś się staram wyprostować to potrafię namieszaćhen_s pisze:Tegoroczne??

- chyba mnie dopadło i nie puszcza
 - chyba mnie dopadło i nie puszcza  strach pisać cokolwiek...
 strach pisać cokolwiek...

Jest cudny! Muszę go dopisać do listy chcianych gatunków ;)

to jest wlasnie to co mnie w klujakach pociaga, ze każdy jest inny..te roznosci form cierni...chcialo by sie miec wszystkie
 to jest wlasnie to co mnie w klujakach pociaga, ze każdy jest inny..te roznosci form cierni...chcialo by sie miec wszystkie   obejrzalem rowniez 1 czesc watku, tam gdzie sa zdjecia kwitnacych twoich  skarbow, jestem pod wrazeniem ;P dziekuje za odwiedziny mej skromniutkiej na tle twojej kolekcji
 obejrzalem rowniez 1 czesc watku, tam gdzie sa zdjecia kwitnacych twoich  skarbow, jestem pod wrazeniem ;P dziekuje za odwiedziny mej skromniutkiej na tle twojej kolekcji  zycze dalszych sukcesow w hodowli i czekam na nowe zdjecia kwitnacych
  zycze dalszych sukcesow w hodowli i czekam na nowe zdjecia kwitnacych  
 miodzio, teraz muszę tylko nadrobić zaległości w Twoim wątku i będzie OK
  miodzio, teraz muszę tylko nadrobić zaległości w Twoim wątku i będzie OK
 ... znaczy się opanowanie(bez zbytniej euforii z mojej strony) wklejania zdjęć po nowemu przez imag-a miało sens
... znaczy się opanowanie(bez zbytniej euforii z mojej strony) wklejania zdjęć po nowemu przez imag-a miało sens  

Mam wręcz wzorcowo odwrotnieMeir pisze:Turbinicarpusy jakoś nie są mi bliskie, ale kwiaty mają naprawdę niesamowite.

otarłabym się o hipokryzję bo nie sposób ich nie docenić gdy kwitną praktycznie przez cały sezon
  otarłabym się o hipokryzję bo nie sposób ich nie docenić gdy kwitną praktycznie przez cały sezon  
  witam w wątku i dziękuję za życzenia
 witam w wątku i dziękuję za życzenia  

to  północnoamerykańskie bajkowe duszki mieszkają na pewno w kwiatach rodzaju Echinocereus- co prawda mnie się nie udało ustrzelić obiektywem żadnego, ale to nie dowód na to,
  to  północnoamerykańskie bajkowe duszki mieszkają na pewno w kwiatach rodzaju Echinocereus- co prawda mnie się nie udało ustrzelić obiektywem żadnego, ale to nie dowód na to, 

.
 .
- w salonie poprawiania "urody", pyłkowa "kąpiel", żeby się tylko nie zaplątała w tych pylnikach lub nie nazbierała zbyt dużego balastu pyłku, może mieć kłopoty z wystartowaniem z tego gąszcza, przy zbyt krótkim rozbiegu
 .
 .